FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžalska zelenica med najboljšimi v Prvi ligi

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije je v pravkar končani sezoni opravil raziskavo, v kateri je ocenil najbolje pripravljene igralne površine v prvi slovenski ligi. Zelenica v Športnem parku v Domžalah se je uvrstila na tretjo mesto, kar je lepo priznanje za majhno skupino vzdrževalcev, ki skrbi za travnato podlago ob Kamniški Bistrici.

Pekic mu3

Raziskava je v prejšnji sezoni potekala le v spomladanskem delu sezone, kvaliteto travnate površine pa je po vsaki tekmi ocenil predstavnik gostujoče ekipe, ki je kvaliteto zelenice ocenili od 1 (zelo slabo pripravljeno igrišče) do 5 (odlično pripravljeno igrišče). Najvišji oceni sta prejeli travnati podlagi v Kranju in Kopru, takoj za njima pa sta se z isto povprečno oceno, 3,88, zvrstili zelenici v Domžalah in Lendavi.

Rezultati raziskave SPINS:
1. NK Triglav Kranj 4,14
2. FC Luka Koper 4,12
3. NK Domžale 3,88
. NK Nafta Lendava 3,88
5. NK Olimpija Ljubljana 3,86
6. NK Maribor 3,71
7. ND HIT Gorica 3,50
8. NK Rudar Velenje 3,43
9. NK Mura 05 3,29
10. NK Celje 3,12

igrisce

Pohvale za dobro opravljeno delo gredo vzdrževalcem Borutu Janži, Mišu Vračanu in Miru Tratnjeku, ki skrbijo za pripravo igrišč na glavnem domžalskem stadionu, v Športnem parku v Domžalah in bližnji okolici. Veliko dela imajo tudi pred začetkom prihodnje sezone, saj poleg rednih vzdrževalnih del opravljajo prenovo pomožnega igrišča, ki bo prihodnji teden pokrit s povsem novo travnato površino iz Italije.

Domžalski nogometaši, vključno z igralci v mlajših selekcijah, bodo imeli tako še boljše pogoje za vadbo.

igrisce1

Tekst: Grega Krmavnar / SPINS
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO