NKD TV: Nikoli ne vržemo puške v koruzo

Nogometaši Domžal še naprej pišejo razburljivo evropsko pravljico. Četrtkov večer je znova ponudil pravi nogometni spektakel, ki ni pustil ravnodušnega niti enega ob 1900 gledalcev, ki so prišli v Športni park Domžale. Varovanci Simona Rožmana so se na perfektno pripravljeni zelenici znova poigrali z živci svojih privržencev. Islandski Valur je že po prvem polčasu izničil prednost slovenskih pokalnih prvakov s prve tekme. V drugem delu igre pa je po receptu iz Talina sledil epski preobrat, ki sta ga z goloma zrežirala Jure Balkovec in Senijad Ibričić. Četrta evropska tekma letos in še četrta zmaga ter napredovanje v 3. krog kvalifikacij, kjer bo tekmec član elitne nemške Bundeslige, Freiburg.

Nogometaši Domžal so katastrofalno krenili v tekmo, saj je Valur že v tretji minuti dosegel gol iz enajstmetrovke. Tako kot na Islandiji je bil tudi na sončni strani Alp uspešen Gudjon Lydsson. Domžalčani so bili v skupnem seštevku še vedno v prednosti, ki se je povečala slabih 20. minut pozneje. Lovro Bizjak je poskrbel za enajstmetrovko, ki jo je z natančnim strelom izkoristil Ivan Firer. Domžalčani so lažje zadihali, a so si tik pred koncem prvega polčasa privoščili novo napako. Po podaji hitrega in spretnega Andrija Adolphssona je skupni izid na 3:3 izenačil Nicolas Boglid. Petnajstminutni odmor je veliko bolj koristil Domžalčanom, ki so v drugem delu igre zaigrali precej bolje. Terensko premoč so kronali v 69. minuti, ko je s prostega strela znova mojstrsko zadel Jure Balkovec. Vsega minuto pozneje pa je na sceno stopila še naveza izkušenih nekdanjih reprezentantov Slovenije in Bosne in Hercegovine. Imenitna dvojna podaja Firerja in Senijada Ibričića je razorožila gostujočo obrambo in slednji je zadel še za četrto evropsko zmago Domžal v letošnji sezoni. To je bil že tretji gol Ibričića v letošnji sezoni, kar pomeni, da mrežo v Evropi zatrese na vsakih 35 minut. Domžalčani so tako še drugo leto zapored napredovali v tretji krog kvalifikacij za evropsko ligo, tokrat s skupnim izidom 5:3.

17 veselje va20170720

"Vesel sem in zelo ponosen na svoje fante. Ponovno smo spisali lepo zgodbo, ki je naši navijači še dolgo ne bodo pozabili. Uvrstitev v tretji krog ni majhna stvar in je hkrati lepa promocija za slovenski nogomet," je bil novega uspeha vesel trener Simon Rožman, ki je bil nad predstavo v prvem polčasu razočaran: "Kot trener se ukvarjam z vsebino igre, ki v prvem polčasu ni bila takšna kot smo si želeli. V drugem delu igre smo zaigrali popolnoma drugače in se dvignili v igri. Ko pogledamo širše, smo zelo zadovoljni."

22 tribunava20170720

Domžalčani so na četrti evropski tekmi vknjižili še četrto zmago. V obeh kvalifikacijskih krogih so na povratni tekmi pripravili izjemen preobrat: "Nikoli ne vržemo puške v koruzo. So stvari, ki si jih v Evropi ne smemo dovoliti. Na evropskih tekmah ne sme biti površnosti, saj so na tej ravni tekmeci neizprosni in te kaznujejo za vsako storjeno napako. Nočemo postati ekipa, ki mora prejeti dva gola, da začne igrati. Temu bi se radi izognili in zagotovo to ni del naše taktike," je po tekmi pojasnil domžalski strateg, ki je bil vidno zadovoljen z rezultatom: "Še vedno plujemo v Evropi, kar je velik uspeh za klub. Imamo dovolj časa, da se umirimo in pripravimo na naslednjo evropsko tekmo. Vmes nas pa čaka še tekma v prvenstvu, ki bo za nas zagotovo zelo zahtevna, saj nam tekmovanje na višji, evropski ravni, pobere veliko energije. Izjemno sem bil vesel glasne podpore s tribun in vse člane rumene družine ponovno vabim na stadion v nedeljo, ko bi nam ta podpora v boju za prvenstvene točke, ki so za nas zelo pomembne, prišla še kako prav."

27 veselje va20170720

Medtem ko so rumeni kar 83 dni čakali na domačo tekmo, bodo v nedeljo že drugič v treh dneh stopili na 'tepih' domžalskega stadiona. V drugem kolu državnega prvenstva se bodo pomerili s Celjem, ki je v uvodni tekmi sezone z 1:3 klonil na gostovanju pri Olimpiji: "Vreme in evropske tekme od nas zahtevajo velike napore in s tem se daljša čas regeneracije. Tekme domačega prvenstva so prav tako zelo zahtevne in zahtevajo svežino in trezno glavo," je o naslednji preizkušnji spregovoril 34-letni strateg, ki se bo moral znova ozreti po celotnem kadru: "Izbirali bomo med tistimi, ki so zdravi in stoodstotno pripravljeni. Ne smemo tvegati poškodb. Sezona je dolga in njihove kariere so pomembne. Tisti, ki bodo pripravljeni, bodo igrali, ostale pa bomo morali ustrezno spočiti in pripraviti za naslednjo evropsko tekmo."

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sead Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO