NKD TV: Napredovanje lep uspeh za klub

Nogometaši Domžal so uspešno preskočili prvo oviro na letošnji evropski poti. Talinska Flora je v prvem polčasu povratne tekme hitro izničila prednost rumenih s prve tekme in poskrbela za nekaj dramatičnih trenutkov na Albert Le Coq Areni. Varovanci Simona Rožmana so se po katastrofalnem uvodu v tekmo uspeli hitro zbrati. Ivan Firer je že pred odmorom zabil prvi žebelj v krsto domačinov, v drugem polčasu pa sta za popoln preobrat in novo evropsko zmago poskrbela Senijad Ibričić, ki je že ob svojem debiju izkoristil enajstmetrovko, in Jure Balkovec, ki je znova mojstrsko zadel s prostega strela.

"Rad bi čestital fantom za novo zmago. Začetek tekme je bil daleč od tistega, kar smo si želeli. Napaka v drugi minuti tekme nas je vrgla s tira. Potrebovali smo nekaj časa, da smo se vrnili nazaj v ritem, nakar smo prejeli še drugi gol," je dramatičen uvod v tekmo opisal trener Simon Rožman, ki je kljub zaostanku ostal miren: "Znašli smo se v težki situaciji, a kljub vsemu ostali mirni. Naredili smo nekaj sprememb v sistemu igre in dosegli gol v pravem trenutku." Domžalski strateg je imel v mislih gol Ivana Firerja, ki je v 40. minuti mojstrsko meril v spodnji levi kot domačih vrat. Domžalčanom so imeli v skupnem seštevku znova gol prednosti, Estonci pa bi morali za napredovanje zadeti še dvakrat, saj so imeli slovenski pokalni prvaki tudi prednost doseženega gola v gosteh.

23 bizjak fl20170706

Strokovno vodstvo je med odmorom svojim varovancem vlilo novih moči in v drugem polčasu so rumeni povsem nadigrali domačine: "V drugi del igre smo krenili po svojih notah. Nasprotnik ni mogel slediti našemu ritmu igre. Ob dveh doseženih golih smo si ustvarili še nekaj čistih priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili," zadovoljstva nad končnim razpletom ni skrival 34-letni strateg, ki se zaveda, da tokratno tekmo Domžalčani niso odigrali na svoji najvišji ravni: "Pomembno je, da smo pokazali karakter in pravi obraz v trenutkih, ko je bilo to potrebno. V igri je še nekaj napak, ki me motijo. To bomo popravili v naslednjih tednih. Napredovanje je lep uspeh za klub."

29 firer fl20170706

Hitro zapravljena prednost s prve tekme bi marsikatero ekipo pahnila v prepad, a Domžalčani so se v dvoboj vrnili kot Feniks iz pepela: "Nismo želeli naglas razmišljati o negativnem scenariju. Prvi gol nas je presekal, hkrati pa je bil nasprotnik v svoji najboljši formi. Flora je bila takšna kot smo jo pričakovali na prvi tekmi," je tekmeca pohvalil Štorčan, ki je moral med tekmo spremeniti tudi taktično postavitev: "S spremembo sistema in rotacijami smo želeli rešiti težave, ki so se nam pojavljale v igri. Hkrati smo poizkušali s čim manj praskami prebroditi prvi polčas. Nato smo se pomirili, v garderobi pošteno pomenili in v drugem polčasu zaigrali veliko bolje."

49 repas zuzek ibricic fl20170706

Domžalčani so se v naslednji krog tekmovanja uvrstili s skupnim izidom 5:2, ki je enak kot v lanskem 1. krogu kvalifikacij za evropsko ligo, ko so rumeni izločili andorski Lusitanos: "Ko po obeh tekmah potegnemo črto, smo bili boljši nasprotnik. Splet okoliščin nas je pahnil v neprijetno situacijo. Dobra stvar povratne tekme je, da smo si dokazali, da imamo kvaliteto in da moramo tudi v težkih trenutkih ostati mirni ter slediti svojim ciljem ter viziji. Vesel sem, da nas je igra nagradila. Iz Talina se vračamo s pozitivnimi občutki," je bil po tekmi vidno zadovoljen domžalski trener, ki se je s strokovnim vodstvom že začel pripravljati na naslednjega tekmeca. To bo islandski Valur, prva tekma pa bo v Reykjaviku v četrtek, 13.7. ob 22:00 po slovenskem času.

Besdilo: Grega Krmavnar
Foto: Žiga Zupan

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO