NKD TV: Po šestih letih pokal znova v Domžalah

POKAL JE ZNOVA V DOMŽALAH! Nogometaši Domžal so sezono 2016/2017 zaključili na najlepši možni način. V finalu slovenskega pokala so na koprski Bonifiki z 1:0 premagali Olimpijo in se po šestih letih veselili druge pokalne lovorike v zgodovini kluba. Glavni junak trdo priborjene zmage je bil otrok Nogometnega kluba Domžale, Gaber Dobrovoljc, ki je v 61. minuti s strelom z glavo poskrbel za delirij 600 glave množice rumenih navijačev.

"Iskrene čestitke fantom, vsem v klubu in tudi našim navijačem. Tekma je bila taka, kot smo pričakovali iz obeh strani. Na takšnih tekmah odločajo malenkosti, a kljub vsemu smo bili boljši nasprotnik. Po težki sezoni smo si osvojeni pokal popolnoma zaslužili in prislužili. Zmaga meni in fantom veliko pomeni. Veliko pa pomeni tudi gledalcem, ki so nas v velikem številu glasno spodbujali skozi celotno tekmo. To je skupni uspeh celotne rumene družine," je bil po tekmi presrečen domžalski trener Simon Rožman.

Domžalčani so bili skozi celotno srečanje boljši nasprotnik in so si ustvarili tudi več priložnosti. Čeprav oba vratarja nista imela pretiranega dela, so bili Domžalčani tisti, ki so uspeli spraviti žogo v nasprotnikovo mrežo. Po podaji Žana Majerja s kota je nebeško skočil branilec Dobrovoljc in poskrbel za dobro voljo celotne rumene družine. Dvakratni državni in pokalni prvaki so v nadaljevanju, ob igralcu več na igrišču, le še rutinirano tekmo pripeljali do konca: "Dominirali smo na igrišču in bili več časa na nasprotnikovi polovici. Ustrelili smo tudi več strelov proti vratom tekmeca. Na koncu se je vse dobro razpletlo in sem zelo vesel za zmago," je tekmo opisal 34-letni strateg, ki je osvojil svojo prvo lovoriko v trenerski karieri: "Premalo se zavedamo kako zahtevna sezona je za nami. Igrati tri kroge v evropskih kvalifikacijah ni lahko. Potem smo uspešno izpeljali prestope treh pomembnih igralcev, sledila pa je še zamenjava trenerja. V jesenskem delu smo kot ekipa rasli. To se je poznalo tudi v zimskem prestopnem roku, ko je nagrada prišla še za štiri igralce, ki so izstopali in so nato naredili korak naprej v svojih karierah. V polovici sezone smo zamenjali polovico ekipe," je o dogajanju skozi celotno sezono spregovoril Rožman in nadaljeval: "Kljub vsemu smo se uvrstili v Evropo in osvojili slovenski pokal. Imamo štiri reprezentante. Za nami je veliko trdega dela."

43 veselje ol20170531

Za Domžalčani je ena najuspešnejših sezon v zgodovini kluba. Veliko časa za počitek ne bo, saj se nogometaši zberejo že čez deset dni, ko se bodo začeli pripravljati na novo sezono. Ta se s prvo evropsko tekmo začne že 29. junija. Deset dni pred tem bo opravljen tudi žreb, kjer so rumeni v prvem krogu v vlogi nosilca: "Tudi v prihodnje bomo delali to, kar govorimo. Vzgajamo mlade, slovenske in domače igralce. Želimo biti atraktivni, čeprav včasih to ne gre. Imamo največ doseženih golov, čeprav se na točkah to ne pozna. Za prvo mesto rabiš še veliko drugega," je z mislijo na naslednjo sezono zaključil domžalski strateg.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sead Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO