FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Dobrovoljc: Čaka nas borba za vsako žogo

Vročica pred finalom slovenskega pokala se bliža vrhuncu. Nogometna zveza Slovenija je danes sporočila, da je obračun med Domžalami in ljubljansko Olimpijo razprodan in za zaključek sezone se obeta pravi nogometni spektakel na koprski Bonifiki. Varovanci Simona Rožmana bodo imeli več kot 500 glavo spodbudo rumene družine.

5 dobrovoljc go20170517

Domžalčani bodo v Kopru lovili svojo drugo pokalno lovoriko v zgodovini kluba. Prvo so osvojili 25. maja 2011, ko so v spektakularni tekmi s 4:3 premagali Maribor. Ene najboljših tekem v zgodovini slovenskega klubskega nogometa se dobro spominja tudi Gaber Dobrovoljc, ki je bil takrat star 18 let in je že bil del ekipe Domžal, a na tekmi ni zaigral: "Na tekmo imam lepe spomine, saj je bil razplet naravnost neverjeten. Takrat sem bil prvič član ekipe na tako pomembnem obračunu. V spominu imam polno emocij, ki sem jih občutil med tekmo," se dogodkov izpred šestih let spominja Dobrovoljc, ki je v letošnji sezoni nepogrešljivi član prve enajsterice dvakratnih državnih prvakov: "V letošnji sezoni smo imeli že veliko pomembnih tekem, a tokrat gre za poseben obračun, saj lahko osvojimo lovoriko in se vpišemo v zgodovino. Vse bomo naredili za uspeh," je odločen otrok Nogometnega kluba Domžale.

Domžalčani so v letošnji sezoni državnega prvenstva Olimpiji odščipnili le tri točke: "Vsaka tekma je zgodba zase. Poznamo Olimpijo in oni poznajo nas. Na igrišču nas čaka prava borba za vsako žogo. Osredotočeni bomo morali biti na vsak njihov napad in ga čim hitreje prekiniti. Na drugi strani pa moramo izkoristiti vsako ponujeno priložnost za zadetek," o zadnji tekmi sezone pravi domžalski branilec, ki je prepričan, da bo tekma: "... prava poslastica za konec sezone. Želja po osvojitvi pokala je na najvišji ravni pri vseh igralcih. Želimo izkoristiti ponujeno priložnost in prepričan sem, da nam bo uspelo."

8 dobrovoljc go20170517

Dvakratnim državnim prvakom bo v Kopru k uspehu pomagalo najmanj 500 domžalskih navijačev, ki bodo zagotovo prišli na svoj račun: "Komaj čakamo na začetni pisk sodnika. Veselimo se vzdušja in pomoči, ki nam jo bodo dajali naši navijači. Z njihovo pomočjo lahko na igrišču damo od sebe še kakšen odstotek več. Skupaj nam bo uspelo," je optimističen 24-letni nogometaš.

10 dobrovoljc go20170517

Tekmo med Domžalami in Olimpijo iz Ljubljane, ki se bo na koprski Bonifiki začela v sredo, 31. maja ob 20:30, bo vodila sodniška trojka Slavko Vinčič (Maribor), Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec) in Andraž Kovačič (Ljubljana). Dodatna pomočnika za goloma bosta Rade Obrenović (Ljubljana) in Roberto Ponis (Koper). Četrti sodnik bo Matej Jug (Tolmin), v vlogi delegata pa bo Jože Tomšič (Ljubljana).

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO