FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Rožman: Skrivnosti med ekipama ni

Vrhunec nogometne sezone je pred vrati. Zadnji dan v maju nogometaše Domžal čaka finale Pokala Slovenije proti ljubljanski Olimpiji. Domžalčani so si možnost boja za lovoriko zagotovili z zmagami nad Tolminom, Krškim in Krko. Rumeni bodo na Bonifiki poizkusili ponoviti sezono 2010/2011, ko so edinkrat v zgodovini kluba osvojili naslov pokalnega prvaka Slovenije. V Kopru jih bo spremljalo več kot 500 članov rumene družine!

1 orazem rozman al20170521

"Veseli nas, da so vsi igralci zdravi, kar je v tem obdobju sezone zelo pomembno. Fantje so zelo motivirani in pripravljeni ter komaj čakajo, da se tekma začne," sredin dvoboj z nestrpnostjo pričakuje trener Simon Rožman, ki je Domžale v letošnji sezoni proti Olimpiji vodil na treh tekmah: "Skrivnosti med ekipama ni. Vemo na kakšen način želimo priti do zmage. Verjamem, da bo tekma pravi spektakel za konec sezone, kljub temu, da verjetno ne bo najlepša za oko." Koprska Bonifika, ki bo gostila finale Pokala Slovenije, bo v veliki meri obarvana tudi v rumeno, saj se bo iz Domžal z avtobusi odpravilo okoli 500 navijačev: "Od sezone in navijačev se želimo posloviti na najlepši možni način. V naših glavah je samo zmaga in sploh ni pomembno, kako pridemo do nje. Verjamem, da smo pripravljeni na izziv in da se bomo na koncu veselili," je odločen domžalski strateg.

2 rozman go20170517

Domžalčani v letošnji sezoni v medsebojnih obračunih z Olimpijo niso bili uspešni. Enkrat so zmagali in trikrat izgubili, a kot pravi Rožman to ne bo vplivalo na zadnji dvoboj v tekmovalnem letu: "Gre za posebno tekmo. To je zaključek sezone in že sama pomembnost srečanja je drugačna od prejšnjih. Na vseh predhodnih tekmah smo bili zelo blizu," je o prejšnjih obračunih spregovoril 34-letni strateg, ki je izpostavil tudi nekaj razlogov za neuspešnost proti Ljubljančanom v letošnji sezoni: "Če gremo v podrobnosti, so bile tudi sodniške napake tiste, ki nam niso dovoljevale, da bi se tekma odvila v našo smer. Na finalno tekmo je delegiran mednarodni sodnik in verjamem, da teh napak v Kopru ne bo." Strokovno vodstvo je v zadnjih desetih dneh vse podredilo pripravi na finale pokala. Posledično je na zadnji prvenstveni tekmi proti Celju skorajda v popolnosti premešalo prvo enajsterico: "Na vsaki tekmi proti Olimpiji smo se nekaj naučili in mislim, da bodo odločale malenkosti, predvsem v fazi obrambi. Poznamo Olimpijo in oni poznajo nas. Verjamem, da se bodo podrobnosti, ki jih pilimo in nesrečni dogodki, ki so se nam dogajali med sezono, tokrat obrnili v našo korist. Priložnosti, ki si jih bomo priigrali, bomo morali realizirati, v nasprotnem bomo le stežka zmagali," je jasen domžalski trener.

12 igra go20170517

Nogometašem Domžal je po uspešni uvrstitvi v kvalifikacije za evropsko ligo padlo določeno breme z ramen. Priprava na zadnjo tekmo sezone je tako nekoliko bolj sproščena, želja vseh ob Kamniški Bistrici pa je ponoviti dosežek iz leta 2011, ko so rumeni v nepozabnem finalu na Stožicah s 4:3 premagali Maribor: "Tekmo bomo odigrali tako, da bomo zmagali, saj je zmaga edina, ki v finalu šteje. Kako bomo prišli do nje, je naša stvar. Za uspeh proti Olimpiji, ki se je v zadnjem obdobju dvignila, bo potrebna popolna tekma. Verjamem, da smo v tem trenutku in v tem vzdušju sposobni to narediti," ostaja skrivnosten, a hkrati optimističen Rožman, ki bo v sredo zagotovo računal na Jana Repasa. Otrok Nogometnega kluba Domžale se je v letošnji sezoni popolnoma uveljavil v najmočnejši slovenski ligi in je eden najboljših posameznikov v domžalskem moštvu: "Veselimo se tekme in jo nestrpno pričakujemo. Želimo si zmage in vse bomo naredili, da se bomo na koncu veselili. Vsaka tekma je zgodba zase, kar še posebej velja za finale pokala. Pripravljamo se nekoliko drugače kot na ostale tekme v sezoni," je o vrhuncu sezone spregovoril 20-letni zvezni igralec, ki je danes dobil tudi vpoklic v mlado slovenski reprezentanco. Selektor Primož Gliha je iz Domžal vpoklical tudi Žana Žužka in Alena Ožbolta.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO