NKD TV: Prvenstvo končano, na vrsti finale pokala

Nogometaši Domžal so sezono 2016/2017 zaključili na četrtem mestu Prve lige Telekom Slovenije. V zadnjem kolu so na Ptuju gostili Celje in visoko izgubili z 1:4. Četudi bi rumeni na zadnji tekmi osvojili poln izkupiček, na lestvici ne bi napredovali, saj sta zmagi dosegli tudi druga Gorica in tretja Olimpija.Domžalčani so tekmo začeli s skorajda v celoti spremenjeno začetno enajsterico, saj je bil v prvi ekipi le en igralec, ki je začel tudi zadnjo tekmo proti Aluminiju, in sicer Španec Alvaro Brachi. Strokovno vodstvo se je namreč odločilo spočiti igralce, ki so v letošnji sezoni nosili največje breme. Kljub spremenjeni enajsterici se je tekma razpletla podobno kot nekaj zadnjih v prvenstvu. Rumeni so, predvsem v prvem polčasu, prevladovali na igrišču, a niso izkoristili priigranih priložnosti. Najlepšo so imeli v 28. minuti, ko je bil le nekaj centimetrov od veselja oddaljen Elvis Bratanović. Kazen je nemudoma sledila in Celjani so po hudi napaki v obrambi domačih povedli z 1:0. Zmedo je v 30. Minuti izkoristil Dalibor Volaš, ki je tik pred koncem prvega polčasa zadel še drugič in rumeni so na odmor odšli z dvema goloma zaostanka.

ZZ160882

Na začetku drugega polčasa je trener Simon Rožman opravil dve zamenjavi. Matijo Široka, ki je po poškodbi rame uspešno prestal test pred finalom pokala, in Elvisa Bratanovića, sta zamenjala Matija Rom in Alen Ožbolt. Slednji je za svoj drugi gol po povratku iz Dortmunda potreboval vsega dve minuti. Domžalčani so se vrnili v igro, a so Celjani v 54. minuti razblinili vse dvome o končnem zmagovalcu. Nino Pungeršek je povišal na 3:1, končni izid 4:1 pa je v 76. minuti postavil Luka Belić: "Čestitke Celju za zasluženo zmago. Tekma mi je z osebnega vidika veliko pomenila. Dali smo priložnost igralcem, ki igrajo manj. Dobili smo vse odgovore, ki smo si jih želeli in jih iskali," je bil po tekmi vidno razočaran domžalski strateg Simon Rožman.

Strokovno vodstvo je za zadnjo tekmo v letošnji sezoni državnega prvenstva načrtno zamenjalo celotno moštvo: "Po uvrstitvi v Evropo smo skrbno načrtovali obremenitev nogometašev, na katere najbolj računamo pred finalom pokala. Razmišljali smo, kako bi tekmo tehnično in taktično odigrali optimalno. Hkrati smo priložnost ponudili fantom, ki so tekom prvenstva igrali manj," je o spremembah v prvi enajsterici spregovoril 34-letni nogometni strokovnjak in dodal: "Pred finalom pokala smo spočili glavnino igralcev, ki so skozi spomladanski del vlekli naš voz. Nad današnjo predstavo sem zelo razočaran. Tekma je pokazala pomanjkljivosti in mi dala veliko odgovorov za naprej."

ZZ160889

Dvakratni državni prvaki so Prvo ligo Telekom Slovenije končali na četrtem mestu, čaka pa jih še finale Pokala Slovenije proti Olimpiji, ki bo v sredo, 31. maja ob 20:30 na koprski Bonifiki: "V zaključku prvenstva smo popustili. Kljub temu smo uresničili cilje, ki smo si jih zadali pred prvenstvom. Sam imam višje ambicije, a je do uresničitve le-teh zmanjkalo veliko," je za konec še dejal Štorčan.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Žiga Zupan
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO