NKD TV: Tretjič zapored v Evropi

Nogometaši Domžal so tekmo pred koncem prvenstva dosegli zastavljeni cilj in si zagotovili igranje v kvalifikacijah za evropsko ligo v prihodnji sezoni. Zadnje gostovanje pri Aluminiju se je razpletlo brez zmagovalca in brez doseženega gola. Osvojena točka je Domžalčane več kot zadovoljila, saj se je tekma med Celjem in Rudarjem končala z neodločenim izidom 1:1, kar je pomenilo, da rumeni sezone ne morejo končati nižje kot na četrtem mestu. Slednje v letošnji sezoni kot zadnje prinaša igranje v Evropi. Na drugi strani pa imajo, z zmago v zadnjem kolu proti Celju, možnost skočiti vse do drugega mesta, saj Gorica in Olimpija bežita le za točko.
 
 
Strokovno vodstvo je v udarno enajsterico za tekmo proti Aluminiju ponovno uvrstilo Žana Majerja in Jureta Balkovca, ki sta odslužila kazen štirih rumenih kartonov v sezoni. To sta bili edini zamenjavi v primerjavi s zadnjo tekmo proti Gorici, saj je Matija Širok še vedno odsoten zaradi poškodbe rame. Obračun na odlično pripravljenem igrišču v Kidričevem ni postregel z lepo igro. V ospredju so bile borbenost, disciplina in tekmovalnost: "Tekmo smo morali odigrati na takšen način. Želeli smo si točke, saj smo bili zelo blizu cilja," je tekmo opisal trener Simon Rožman. Domžalčani niso brezglavo napadali, a so si vseeno pripravili nekaj lepih priložnosti. Zopet so stresli okvir vrat, kar je na drugi strani uspelo tudi Aluminiju: "Z enim očesom smo bili na tekmi Celje - Rudar, ki je prav tako odločala o naši evropski usodi. Zadovoljen sem s požrtvovalnostjo. Igra ni bila lepa na oko, bila pa je zelo borbena. Dobili smo točko, ki smo si jo vsi zelo želeli," je bil z razpletom zadovoljen domžalski strateg.
 
5 skomina al20170521
 
Za nogometaši Domžal je zahteven spomladanski del sezone, saj kljub dobrim igram rezultatsko niso bili najbolj uspešni: "Zadnje obdobje je bilo za igralce precej naporno. Kljub neprepričljivi pomladi smo dosegli zastavljeni cilj in za nami je uspešna sezona z nekaterimi rekordi in všečno igro. Delamo tisto, kar obljubljamo. V člansko ekipo dobro vključujemo mlade igralce, uspešno prodajamo perspektivne nogometaše in tudi osnovni cilj, uvrstitev v Evropo, je bil uspešno realiziran," je z doseženim zadovoljen 34-letni strateg, ki še ni potegnil črte pod letošnjo sezono: "Pred nami sta še dve tekmi. Naša skrita želja je drugo mesto in seveda zmaga v finalu pokala."
 
13 milic al20170521
 
Rumeni se lahko po uspešnem preboju v Evropo sedaj nekoliko mirneje pripravljajo na vrhunec sezone. Finale Pokala Slovenije bo na sporedu zadnji majski dan ob 20:30 na koprski Bonifiki: "S fanti ni nikoli mirno, saj si dajemo vse višje cilje. Smo športniki in si vedno želimo več. Eno breme nam je padlo z ramen, a si kljub temu želim popolnoma motivirane fante na zadnjih dveh tekmah," je za konec še dejal dobro razpoložen trener Domžal. 
 
Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
 
finalepokala2017
 

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO