NKD TV: Vsi garamo za končni cilj

Nogometaši Domžal so v 34. kolu Prve lige Telekom Slovenije odigrali prvo od dveh domačih tekem na Mestnem stadionu na Ptuju. V derbiju tretje in četrtouvrščene ekipe so gostili Gorico, ki je na lestvici za dvakratnimi prvaki zaostajala vsega točko. In prav točko sta po koncu tekme, v kateri je lepo število gledalcev uživalo v odličnem prvem polčasu in razburljivem zaključku, obe ekipi pripisali na svoj konto.Trener Simon Rožman je bil primoran v najmanj tri zamenjave v začetni enajsterici, opravil pa je kar štiri. Kaznovana Jureta Balkovca in Žana Majerja sta zamenjala član mladinske ekipe Matija Rom in Petar Franjić. Namesto poškodovanega Matija Široka je začel Alvaro Brachi, Elvis Bratanović pa je svoje mesto prepustil Juretu Matjašiču. Nogometaši Domžal so v prvi polčas krenili odločno in si že v uvodnih minutah priigrali lepo število priložnosti. Popolnoma v nasprotju s potekom tekme pa so v 10. minuti povedli gostje. Po podaji Rifeta Kapića s prostega strela je avtogol nesrečno dosegel Gaber Dobrovoljc. Sledil je pritisk rumenih, a žoga ni hotela v gol. Ob številnih priložnostih so se kar trije streli odbili od okvirja goriških vrat: "Kljub neodločenemu rezultatu, moram čestitati fantom za prikazano igro. Spet smo si ustvarili lepo število priložnosti," je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen Simon Rožman, ki ne more verjeti, kakšno smolo ima njegova ekipa v zaključku letošnjega prvenstva. O tem priča tudi dejstvo, da je Gorica prvi polčas dobila brez strela v okvir domžalskih vrat: "Ne razumem, kako lahko naši nasprotniki že štiri tekme zapored dosegajo gole iz vsakega strela. Na drugi strani pa mi ne zadenemo iz čistih priložnosti. Bili smo boljši nasprotnik in to točko smo si prigarali in tudi zaslužili."

25 zuzek go20170517

Domžalčani so že tretjo tekmo zapored zaostajali po uvodnih minutah in skozi celotno srečanje lovili zaostanek. V nasprotju z gostovanj v Kopru in Ljubljani se je tokrat vse skupaj razpletlo vsaj z remijem. Rezervist Žan Žužek je namreč v 87. minuti, po podaji Alvara Brachija, s strelom z glavo izid poravnal na 1:1: "Že štiri tekme se nam ponavlja ista zgodba. Iz osmih strelov smo prejeli osem golov. Nasprotniki imajo proti nam stoodstotni izkoristek. Težko nam je. Razumem fante, da imajo počasi načeto moralo. Delamo pošteno in si na tekmah ustvarjamo priložnosti. Igra je zelo dobra, rezultatsko pa nismo uspešni," je nad razpletom zadnjih tekem še potarnal 34-letni strateg. Domžalčane do konca prvenstva čakata še dve tekmi, v katerih morajo za uvrstitev v kvalifikacije za evropsko ligo osvojiti vsaj tri točke: "Potrebno se je dobro spočiti in na naslednji tekmi ponavljati stvari, ki jih delamo dobro. Verjamem, da bodo fantje zdržali ta naporen ritem. Še vedno se borimo za uvrstitev v Evropo in za končno drugo mesto. Vsi bomo garali za ta cilj," je odločen domžalski trener.

2 rozman go20170517

Domžalčane nova prvenstvena tekma čaka že v nedeljo ob 16:55. Takrat jim bo v Kidričevem nasproti stala ekipa Aluminija, ki se krčevito bori za obstanek. Zadnjo tekmo državnega prvenstva v letošnji sezoni pa bodo rumeni znova odigrali na Ptuju, kjer imajo Domžalčani na voljo odlične pogoje: "Zahvalil bi se Zavodu za šport Ptuj za izkazano gostoljubje. Imeli smo dobro vreme in odlično pripravljeno zelenico. Zahvala gre tudi vsem sodelavcem in vodstvu kluba, ki nam je omogočilo pripravo na tekmo na najvišji ravni. Prav tako gre velika zahvala vsem našim navijačem, ki so danes prišli na Ptuj. Verjamem, da so prišli na svoj račun, čeprav so se zaradi končnega izida verjetno domov vračali malce razočarani," je za konec izjemne pogoje na Ptuju pohvalil domžalski strateg.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sead Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO