Domžale - Aluminij 2:0Strelca: 1:0 Kovjenić 60', 2:0 Balkovec 62'

Sodniki:
Slavko Vinčič (Maribor), Bojan Ul (Šentilj v Slovenskih Goricah), Tadej Friš (Sladki Vrh), Darko Čeferin (Kranj). Delegat: Jožef Kamenšek (Maribor).

prihod al300912

DOMŽALE ALUMINIJ
39 Zabret Gregor 1 Murko Tomaž  
2 Skubic Nejc 3 Topolovec Denis  
3 Topić Darko 27 Sulejmanović Almir  
18 Pihler Aleks 14 Vraničar Žiga  
19 Halilović Denis 21 Kašnik David  
25 Korun Uroš 7 Kurež Robert  
29 Balkovec Jure 31 Jeleč Jurica  
37 Majer Žan 17 Drevenšek Marko  
77 Požeg Vancaš Rudi 10 Režonja Gregor  
90 Husmani Zeni 4 Bingo Klemen  
92 Kous Žiga 31 Medved Aljaž  
----------------------------------------- -----------------------------------------  
1 Balažič Izidor 12 Lipovac Kristian  
9 Vuk Goran 9 Kmetec Marko  
17 Kovjenić Marko 19 Kožar Tomaž  
23 Ihbeisheh Jaka 28 Bešić Adnan  
27 Dobrovoljc Gaber 6 Pečovnik Nejc  
36 Kostanjšek Miha 16 Rešek Denis  
47 Mencigar Tobias 30 Rešek Mitja  

Strelca: 1:0 Kovjenić 60', 2:0 Balkovec 62'
Menjave
Domžale: Majer - Kovjenić 46', Požeg Vancaš - Vuk 46', Balkovec - Ihbeisheh 75'
Aluminij: Medved - Rešek M. 56', Vraničar - Bešić 61', Režonja - Pečovnik 71'
Rumeni kartoni: Korun 58', Kovjenić 60', Drevenšek 63'
Rdeči kartoni: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Slobodana Vuka, Nejca Vidmarja, Saše Aleksandra Živca in Liridona Osmanaja. Michel Nack Balokog in Dejan Gerić sta zbolela, Ivan Knezović in Mato Šimunović pa sta kaznovana.

1. minuta: S sredine igrišča so tekmo začeli igralci Domžal.

3. minuta: Domžalčani so zaigrali v naslednji postavitvi, od leve proti desni: Zabret; Topić, Halilović, Korun, Skubic; Majer, Pihler, Husmani; Balkovec, Požeg Vancaš, Kous.

4. minuta: Kurež je na desni strani priboril prvi kot na tekmi. Režonja je poslal predložek na prvo vratnico, kjer je uspešno izbil Balkovec.

7. minuta: Majer je izvajal stranski avt na levi strani. Požeg Vancaš ni uspel zadržati žoge, a jo je gostom hitro odvzel Balkovec. Z levega roba kazenskega prostora je streljal z desnico, vendar je meril mimo daljše vratnice.

10. minuta: Topić je ukradel žogo na levi strani polovice Aluminija. Poslal je predložek v kazenski prostor, kjer so gostje z glavo odbili. Žoga je prišla do Pihlerja, ki je z 22 metrov močno sprožil. Meril je meter mimo desne vratnice.

11. Kous je priboril prvi kot za Domžale. Z desne strani je odličen predložek pred vrata poslal Balkovec. Najvišje je skočil Halilović, ki je meril mimo desne vratnice.

14. minuta: Korun je začel akcijo na svoji polovici. Na kratko je podal do Husmanija, ki je za hrbtom domače obrambe na levi strani našel Balkovca. Ta je z roba kazenskega prostora po tleh odlično podal pred vrata, kjer je bil povsem sam Kous. Z osmih metrov je s prve streljal čez gol.

15. minuta: V skoku v kazenskem prostoru Aluminija je Bingo z roko v obraz zadel Kousa, ki je obležal v hudih bolečinah. Potrebna bo zdravniška pomoč in vprašanje je, če bo simpatični Prekmurec lahko nadaljeval z igro.

19. minuta: Kous se je na igrišče vrnil s prevezo na glavi.

20. minuta: Balkovec je izvajal prosti strel z leve strani polovice Aluminija. Poslal je predložek na drugo vratnico, kjer je uspešno odbil Bingo.

21. minuta: Požeg Vancaš je dobrih 30 metrov od vrat Aluminija priboril prosti strel. Halilović je podal na desno stran do Skubica, ki je poslal nizek predložek na prvo vratnico. Tam je streljal Husmani, a je v zadnjem trenutku blokiral Sulejmanović, ki je žogo izbil za las mimo leve vratnice. Po kotu Balkovca so se gostje uspešno ubranili.

24. minuta: Balkovec je pobegnil po levi strani. Poslal je visok predložek na drugo vratnico, kjer je bil Kous, a je pred njim v kot odbil Topolovec. Po predložku Balkovca na drugo vratnico je pred Topićem odbil Drevenšek.

29. minuta: Vraničar je na levi strani priboril kot za Aluminij. Režonja je poslal predložek pred vrata, kjer je z glavo streljal Kurež, vendar so domači uspešno blokirali ter hitro krenili v protinapad. Na levem robu kazenskega prostora je do strela prišel Balkovec, ki je z levico sprožil nekoliko previsoko.

34. minuta: Skubic je izvajal stranski avt na levi strani. V kazenskem prostoru je našel Balkovca, ki je odlično zaposlil Kousa, na katerega je gostujoča obramba pozabila. Iz vrat je pravočasno stekel Murko, ki je blokiral strel igralca Domžal.

39. minuta: Drevenšek je 25 metrov od vrat Aluminija storil prekršek nad Pihlerjem. Prosti strel je izvajal Husmani, ki je meril čez živi zid, a za las mimo desne vratnice.

44. minuta: Domžalčani so izpeljali lepo akcijo na polovici Aluminija. Na levi jo je začel Pihler, ki je podal v sredino do Husmanija, ta pa na desno do Skubica. Slednji je s 14 metrov močno sprožil, a je zadel Topolovca, od katerega se je žoga odbila v kot. po podaji Balkovca so gostje uspešno izbili. 

45. minuta: Skubic se je odlično znašel na desni strani polovice Aluminija. Poslal je predložek na drugo vratnico, kjer so gostje odbili do Pihlerja. Ta je na vrhu kazenskega prostora našel Balkovca, ki je sprožil iz obrata. Meril je za las mimo desne vratnice.

45+1. minuta: Četrti sodnik Darko Čeferin je označil še minuto dodatka prvega polčasa.

45+2. minuta: Skubic je na desni strani polovice Aluminija priboril prosti strel. S 25 metrov je neposredno proti vratom sprožil Balkovec, ki je meril čez zgornji levi kot gostujočih vrat.

45+3. minuta: Glavni sodnik Slavko Vinčić je označil konec prvega polčasa.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Aluminija. Trener Domžal Stevan Mojsilović je med odmorom storil dve zamenjavi. Žana Majerja in Rudija Požega Vancaša sta zamenjala Marko Kovjenić in Goran Vuk.

48. minuta: Domžalčani so krenili v hiter protinapad. 25 metrov od vrat se je za strel odločil Husmani, ki je meril za las mimo desne vratnice.

49. minuta: Domžalčani so v drugem polčasu zaigrali v naslednji postavitvi, od leve proti desni: Zabret; Kous, Topić, Halilović, Korun; Pihler, Skubic, Husmani; Balkovec, Kovjenić, Vuk.

50. minuta: Skubic je na desni strani priboril prvi kot v drugem polčasa. Po podaji Balkovca je do strela z glavo prišel Korun, vendar so uspešno odbili gostujoči branilci.

52. minuta: Pihler je na desni strani našel Husmanija, ki je poslal nizek predložek pred vrata. Kašnik je odbil do Vuka, ki je z 10 metrov močno sprožil, a je uspešno blokiral Kašnik, tako da je žoga končala v kotu. Po podaji Balkovca je na drugi vratnici uspešno odbil Drevenšek.

56. minuta: Skubic je prišel do žoge na polovici Aluminija. Z 20 metrov je močno sprožil, vratar Murko je žogo s pestmi izbil, za las pa je bil pred vrati prenizek Vuk.

56. minuta: V ekipi Aluminija je Medveda zamenjal Mitja Rešek.

58. minuta: Zaradi prekrška je rumeni karton prejel Uroš Korun. Prosti strel s slabih 40 metrov je izvajal Drevenšek. Nevarno je sprožil v spodnji desni kot domačih vrat. Vratar Zabret je s težavami žogo odbil.

59. minuta: Domžalčani so izvedli lep protinapad po sredini igrišča. Žoga je prišla do Kovjenića, ki je nevarno sprožil z vrha kazenskega prostora. Gostje so uspeli blokirati in odbiti v kot.

1:0 Kovjenić; 60. minuta: Domžalčani so nadaljevali z nevarnimi napadi. Do žoge je na levi strani prišel Balkovec, ki je v kazenskem prostoru podal v sredino. Do strela s 14 metrov je prišel Kovjenić, ki je žogo poslal v spodnji levi kot nemočnega Murka. Zaradi brcanja kotne zastavice ob slavju je Kovjenić prejel tudi rumeni karton.

61. minuta: V ekipi Aluminija je Vraničarja zamenjal Bešić.

2:0 Balkovec; 62. minuta: Domžalčani so izvedli novo imenitno akcijo. Kovjenić je na levi strani za hrbtom obrambe Aluminija našel Balkovca, ki je prišel sam pred vratarja Murka. Z natančnim strelom v dolgi kot je podvojil vodstvo Domžal.

63. minuta: Zaradi prekrška je rumeni karton prejel Drevenšek.

64. minuta: Domžalčani so izpeljali še en odličen napad. Na levi strani je pred vratarja Murka sam prišel Kovjenić, ki je poizkušal z lob udarcem. Žoge ni najbolje zadel in Murko ni imel težkega dela.

68. minuta: Domžalčani so vse nevarnejši. Potem, ko so strel Vuka blokirali gostujoči branilci, je poizkus Kousa z vrha kazenskega prostora zaustavil vratar Murko.

71. minuta: V ekipi Aluminija je Režonjo zamenjal Pečovnik.

75. minuta: V ekipi Domžal je Jureta Balkovca, ki je igrišče zapustil ob aplavzu gledalcev, zamenjal Jaka Ihbeisheh.

77. minuta: Po predložku Kureža je v kot na levi strani odbil Korun. Po podaji v kazenski prostor je na prvi vratnici uspešno odbil Halilović.

79. minuta: Goran Vuk je prejel udarec v glavo in je na nosilih zapustil igrišče. Trenutno še ni jasno, če se bo lahko vrnil na igrišče, ob tem dodajmo, da je trener Stevan Mojsilović že opravil vse tri zamenjave.

80. minuta: Po zdravniški oskrbi se je Vuk vrnil na igrišče in nemudoma se je znašel v priložnosti. S svojo hitrostjo je prehitel vse branilce Aluminija in nekoliko z desne prišel pred vratarja Murka. V dvoboju iz oči v oči je bil čuvaj mreže gostov uspešnejši.

83. minuta: Kous je bil pri žogi na levi strani. Po uspešnem preigravanju si je pripravil prostor za strel. S 25 metrov je močno sprožil, vendar je dobro postavljeni vratar Murko žogo ujel.

84. minuta: Domžalčani nadaljujejo z zaključnimi streli. Tokrat je s 25 metrov poizkušal Skubic, vendar je bil še enkrat več na pravem mestu vratar Murko.

85. minuta: Kous se je izkazal s preigravanjem na levi strani. Pred kazenskim prostorom je našel Vuka, ki je s 16 metrov močno sprožil. Meril je nekoliko previsoko.

87. minuta: Mitja Rešek je izvajal prosti strel z desne strani. Poslal je predložek v osrčje kazenskega prostor, kjer so domači branilci uspešno odbili v stranski avt.

90. minuta: Domžalčani so dolgo časa kombinirali na desni strani polovice Aluminija. Z roba kazenskega prostora je do strela prišel Ihbeisheh, ki je meril nekoliko previsoko.

90+1. minuta: Četrti sodnik Darko Čeferin je označil še tri minute dodatka tekme.

90+4. minuta: Glavni sodnik Slavko Vinčić je označil konec tekme in Domžalčani so zabeležili še šesto prvenstveno zmago v letošnji sezoni. Z novimi tremi točkami so skočili na tretje mesto.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO