NKD TV: Obisk na Osnovni šoli Roje

Kapetan Luka Žinko in Brazilec Juninho sta se danes udeležila prav posebnega domžalsko-kamniškega derbija. Na Osnovni šoli Roje na Rodici pri Domžalah sta se pridružila nogometnima ekipama OŠ Roje in OŠ 27. julij iz Kamnika. Prvi je poveljeval Juninho, drugi pa Žinko, ki se je na koncu tudi veselil prestižne zmage.Seveda pa v ospredju ni bil rezultat, ampak druženje vrstnikov iz dveh osnovnih šol, ki skrbita za otroke s posebnimi potrebami: "Izvajamo prilagojen program in poseben program vzgoje in izobraževanja. Na šoli je nekaj manj kot 100 učencev in skoraj 50 učiteljev, saj večina otrok potrebuje individualno obravnavo. Šport otrokom pomeni zelo veliko, hkrati pa je zelo koristen za njihov razvoj, saj z njim izboljšujejo svojo motoriko. Z motoriko je povezano zaznavanje in tudi ostale umske sposobnosti," je o pomenu športa za učence spregovorila učiteljica športne vzgoje na OŠ Roje, Vanda Trobevšek. Njena kolegica s kamniške šole, Helena Šlebir, je obljubila povratno tekmo, kamor je povabila tudi člane Nogometnega kluba Domžale, ki so udeležbo z velikim veseljem tudi potrdili.

Nogometni klub Domžale je z donacijo enajstih kompletov športnih dresov poskrbel, da so domačini nastopili v prepoznavni rumeni opravi. Obe ekipi sta prejeli tudi pravljico Bober nogometaš in vstopnice za naslednjo domačo tekmo Domžal, ki bo 28. aprila ob 20:00 proti velenjskemu Rudarju. To bo tudi zadnja tekma Domžalčanov v Športnem parku v letošnji sezoni.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sead Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO