FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Občinski derbi prvič brez zmagovalca

Nogometaši Domžal na občinskem derbiju še drugič zapored niso uspeli osvojiti polnega izkupička. Borbeni Radomljani so v drugem polčasu z igralcem manj uspeli izničiti zaostanek in osvojiti svojo prvo točko v spomladanskem delu prvenstva. Edini gol za rumene, ki so tokrat nastopili v modrih dresih, je iz enajstmetrovke dosegel Ivan Firer, ki se je med strelce vpisal še na tretji tekmi zapored.

Domžalčani so si v uvodnih devetih minutah priigrali kar pet kotov, a niso uspeli resneje zapretiti vratarju Aljažu Ivačiču. Tako smo v prvem delu igre videli na vsaki strani le po eno lepo priložnost, ki sta ju zapravila Josip Balić in Firer: "Sem izjemno razočaran. Verjetno so moja pričakovanja do igralcev previsoka. Dogajanje v prvem polčasu je za v popolno pozabo. Igrali smo s premalo ritma. Proti zaprtemu nasprotniku smo imeli predvsem težave v pripravi napada v vseh conah " je bil po tekmi vidno razočaran trener Simon Rožman. V drugem polčasu je bila podoba dvakratnih prvakov nekoliko boljša. Od 53. minute naprej so, zaradi prekrška Lea Ejupa nad Janom Repasom, igrali z igralcem več in vsega 15 minut pozneje prišli tudi do vodstva. To je trajalo vsega štiri minute, ko je po samostojnem prodoru izenačil Luka Gajić. Domžalčani so vse do zadnjega sodnikovega piska pritiskali proti domačim vratom, a številnih priložnosti niso uspeli izkoristiti.

9 repas dobrovoljc ra20170408

"V drugem polčasu smo dvignili raven igre. Pripravljali smo si priložnosti, a v oči znova bode neučinkovitost. Zapravljamo priložnosti, ki jih je težje zgrešiti kot zadeti. V oči bode tudi neangažiranost v določenih delih igre. Sem izjemno razočaran, a kot pravim, potrebno se bo soočiti z realnostjo," je o razlogih za neuspeh spregovoril 34-letni strateg, ki ga nadvse jezijo neizkoriščene priložnosti in prevelika nihanja igralcev na tekmi.

13 sirok ra20170408

Domžalčani so v spomladanskem delu sezone petkrat dosegli prvi gol na tekmi in kar štirikrat to ni zadostovalo za končno zmago: "V zimskem prestopnem roku smo se namenoma odločili, da ponudimo priložnost igralcem, ki v jesenskem delu niso bili v prvem planu oziroma niso imeli vidnejše vloge v ekipi. Postavili smo jih v soj loči in jim ponudili možnost storiti korak naprej v svojih karierah. V spomladanskem delu nam tekme bežijo, mi pa v igri ne uživamo kot bi si sam želel. Vem, da bi boljša realizacija spremenila veliko stvari, ampak realnost je takšna kot je. Po tej tekmi se bo potrebno vprašati veliko stvari," nezadovoljstva ni skrival Rožman, ki je dobil vse prej kot lepo darilo za 34. rojstni dan, ki ga je praznoval v četrtek.

Prav veliko časa za objokovanje dveh izgubljenih točk rumeni nimajo. Že v torek ob 16:30 jih na novomeškem Portovalu čaka povratna tekma polfinala slovenskega pokala proti Krki. Na prvi tekmi v Športnem parku so Domžalčani slavili z 2:0: "Če so bili danes igralci na svoji najvišji ravni, potem bomo morali v torek za napredovanje pokazati več od svojih zmožnosti, tako na področju želje, borbenosti, discipline kot tudi kvalitete. Nisem se še odločil, katere igralce bom izbral za tekmo," je za konec še dodal vidno vznemirjen in močno razočaran strateg dvakratnih državnih prvakov, ki imajo pred nedeljskim sporedom 28. kola Prve lige Telekom Slovenije na drugem mestu prvenstvene lestvice točko prednosti pred ljubljansko Olimpijo.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sead Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO