NKD TV: Na igrišču je potrebno kazati vsebino

Nogometaši Domžal so si na prvi tekmi polfinala slovenskega pokala pripravili lepo popotnico pred povratnim obračunom, ki bo v torek, 11. aprila ob 16:30 na novomeškem Portovalu. Varovanci Simona Rožmana so v Športnem parku Domžale Krko odpravili z izidom 2:0 in so na pragu tretjega finala v zgodovini kluba.

Pred obračunom so se zbrani na stadionu z minuto molka spomnili na nekdanjega trenerja Domžal, Dimitruja Srbuja, ki je preminil v svojem 77. letu starosti. Gaber Dobrovoljc in Luka Žinko pa sta prejela priložnostno darilo za svoja 100. prvenstvena nastopa v rumenem dresu, ki sta ju vknjižila v minulem tednu. Tekmo so s sredine igrišča začeli gostje, ki so bili vseh 90 minut v podrejenem položaju in so le redko prešli sredinsko črto, tekmo pa so končali celo brez neposrednega strela proti vratom Dejana Milića. Na drugi strani so domači vseskozi pritiskali in iskali poti do vrat razpoloženega Darka Marjanovića: ''Pričakovali smo takšno Krko. Bili so zelo zgoščeni pred kazenskim prostorom in moram čestitati svojim fantom za potrpežljivost. Neprekinjeno smo napadali in želeli na takšen način priti za obrambno linijo tekmeca. Ustvarili smo si nekaj priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili. Tekmo bi lahko že malo prej prevesili v svojo smer, a smo na koncu z menjavami vendarle prišli do ugodnega rezultata,'' je tekmo ocenil trener Simon Rožman.

33 veselje kr20170404

Čvrsta obramba Krke je silovite napade domačih zadrževala vse do 58. minute, ko je Jure Balkovec poslal odličen predložek na prvo vratnice, kjer je vse svoje mojstrstvo pokazal Ivan Firer, ki je namesto Alena Ožbolta v igro vstopil med odmorom. Izkušeni Rogačan je iz težkega položaja poslal žogo čez vratarja Marjanovića in popeljal svojo ekipo v vodstvo. Za Firerja je bil to že drugi gol v zadnjih treh dneh, saj se je med strelce vpisal že na sobotni tekmi proti Celju. Tudi po spremembi izida se razmerje na igrišču ni spremenilo. Domžalčani so nadaljevali s pritiskom, ki se jim je drugič obrestoval v 83. minuti. Znova sta bila v ospredju nogometaša, ki sta vstopila s klopi. Žinko je s prefinjenim strelom stresel prečko, žoga pa se je odbila do osamljenega Batrovića, ki je dosegel svoj prvi gol v dresu Domžal. Tekma je bila odločena, rumeni pa so si z zmago 2:0 pripravili lepo izhodišče pred povratno tekmo: "Ni še konec. Trenutno smo z mislimi že osredotočeni na naslednjo tekmo z Radomljami. Potrebno se bo spočiti in analizirati, katere stvari želimo ponoviti in katere odpraviti. Šele po sobotni tekmi bomo začeli razmišljali o povratni tekmi s Krko. Dejstvo pa je, da se v Novo Mesto ne bomo šli branit ali razmišljati o rezultatu," odločen boj na zmago napoveduje 33-letni strateg, ki ima na vsaki tekmi le en cilj: "Fantje imajo v svojih karierah še veliko pred sabo. Predvsem se morajo zavedati, da je na igrišču potrebno kazati vsebino, če želijo narediti korak naprej."

4 zacetek kr20170404

Še pred povratno tekmo v Novem mestu, Domžalčane v soboto ob 18:00 v Športnem parku čaka občinski derbi proti Radomljam, ki bodo tokrat v vlogi domačina. Spomin na zadnjo medsebojno tekmo za Domžalčane ni lep, saj so v 19. kolu državnega prvenstva Radomlje prav proti Domžalam dosegle edino zmago v letošnji sezoni: "Takrat smo prejeli koristen udarec. Zavedati se je potrebno, da so Radomlje proti nam vselej dodatno motivirane. Znotraj kadra moramo najti fante, ki se bodo pripravljeni maksimalno boriti za dres. V svojem stilu bomo poizkušali potisniti nasprotnika pred njihov gol. Če bo steklo še napadalcem, nam bo zagotovo veliko lažje skozi celotno tekmo," po boljši učinkovitosti ekipe hrepeni Rožman, ki mu je v zadnjem obdobju uspelo dvigniti rezultatsko krivuljo svojega moštva: "Med reprezentančnim premorom smo odkrili karte in našli dobre in slabe stvari. Ne želimo si metati peska v oči, da je bilo vse v redu. Smo odkriti in v svojem stilu se želimo približati modelu igre, ki smo ga postavili že pred sezono, a pri tem je potrebno biti zelo potrpežljiv. Pozimi smo precej spremenili moštvo in nekaj novih fantov pri prilagajanju na novo okolje morda potrebujejo nekaj več časa," je za konec še dodal prvi strateg dvakratnega državnega prvaka.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sead Rošić

 

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO