Širok: S srčno igro prišli do zaslužene zmage

Nogometaši Domžal so v derbiju 24. kola Prve lige Telekom Slovenije zabeležili 13. zmago v sezoni. Pred kar 3.500 glavo množico so rumeni povedli že v 10. minuti, ko je hiter protinapad mojstrsko zaključil Jan Repas. V izenačenem nadaljevanju so varovanci Simona Rožmana uspeli zadržati vse napade Olimpije, ki je ob Kamniški Bistrici doživela prvi poraz po maju 2011 oziroma po skoraj šestih letih.

11 Sirok ol20170312

Veliko zaslug za prekinitev niza Ljubljančanov ima Matija Širok, ki je tudi na 18. prvenstveni tekmi v letošnji sezoni odigral vseh devetdeset minut: "Zelo smo veseli zmage. Končno se nam je posrečila dobra tekma in zadržali smo ničlo v obrambi, ki je na takšnih derbijih zelo pomembna. Potem, ko smo na uvodnih dveh tekmah prejeli dva gola, želimo sedaj nadaljevati s trdnostjo v obrambi in raztegniti pozitiven niz rezultatov čim dlje," je bil zmage vesel 25-letni nogometaš, ki ga krasi nepopustljivost in borbenost: ''Dogovorili smo se, da bomo na igrišču zelo borbeni in da bomo, tako kot vedno, dali vse od sebe. Obe ekipi sta veliko poizkušali z dolgimi žogami, kar je privedlo do številnih medsebojnih dvobojev in zaradi tega je bila tekma energetsko zelo zahtevna. Na takšni tekmi je veliko lažje braniti prednost kot loviti zaostanek. Po hitrem vodstvu smo imeli možnost, da se bolj osredotočimo na obrambo in s srčno igro smo prišli do zaslužene zmage."

11 sirok ru20170225

Domžalčani so z odmevno zmago vsaj nekoliko popravili izkupiček v uvodu spomladanskega dela prvenstva. Na treh tekmah so vknjižili vse tri izide: "Psihični pritisk po dveh rezultatsko neuspešnih tekmah, na katerih smo prejeli zelo nesrečna gola, je bil zelo velik. Veseli smo, da smo zdržali do konca in kljub trepetanju osvojili vse tri točke. Pohvaliti moramo tudi navijače, ki so se odzvali v tako velikem številu in poskrbeli za razprodan stadion. Čeprav je bilo na tribunah veliko gostujočih navijačev, so še vedno prevladovali domači, ki so nas bodrili vse do zadnjega sodnikovega piska. Bili so nam v veliko pomoč,'' je dodatno energijo s tribun pohvalil simpatični Primorec.

19 sirok ho20170127

Rumeni se bodo po dveh domačih tekmah v soboto, 18. marca ob 16:00, v Športnem parku Nova Gorica udarili z Gorico, ki na petem mestu za tretjimi Domžalami zaostaja devet točk: "Po slabem uvodu v drugi del sezone smo se znašli pod pritiskom, saj so ekipe za nami znižale zaostanek, hkrati pa smo zelo ambiciozni in se želimo boriti za najvišja mesta. Kljub visoki prednosti iz jesenskega dela sezone, nismo želeli zaspati, zato je bila zmaga proti Olimpiji skorajda nujna," je o položaju na lestvici spregovoril Goričan, ki se bo v soboto zoperstavil svojemu matičnemu klubu: "Zaenkrat še ne razmišljam o tem, morda bodo misli v to smer zašle bolj proti koncu tedna. Gorica je na zadnji tekmi v Velenju odigrala zelo dobro. Ima dobro ekipo, ki je odlično vodena, a tudi v Domžalah imamo svoje načrte. Želimo zmagati in ob tem prikazati dobro igro ter se hkrati še seveda zabavati ob igranju nogometa," je z nasmeškom na obrazu zaključil Širok, ki je proti zmajem odigral že svojo 187. tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Besedilo: Grega Krmavnar 
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO