FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Rožman: Tudi proti Olimpiji v svojem slogu

Športni park Domžale bo v nedeljo prizorišče pravega nogometnega spektakla. V goste prihaja Olimpija, ki je le tri dni pred derbijem ljubljanske kotline poskrbela za spremembo na mestu glavnega trenerja. Legendo Domžal, Luko Elsnerja, je na klopi Ljubljančanov zamenjal Marijan Pušnik, ki je zmaje v preteklosti že vodil. V lanski prvi polovici sezone je proti rumenim, ki jih je takrat vodil prav Elsner, zabeležil dva remija in poraz.

21 rozman ru20170225

Seveda so vse to le zanimiva dejstva iz preteklosti, nedelja pa ponuja popolnoma nov dvoboj drugo in tretjeuvrščenega moštva Prve lige Telekom Slovenije. Obe ekipi sta spomladanski del prvenstva začeli pod pričakovanji, tako da lahko pričakujemo dvoboj ranjenih levov, ki se bosta borila do zadnje kaplje krvi: ''Uvod v spomladanski del prvenstva se iz rezultatskega vidika ni izšel po naših željah. Po poglobljeni analizi smo ugotovili, da je bila na obeh tekmah igra v fazi obrambe dobra. Tudi v napadu smo si pripravili veliko priložnosti, ki pa jih nismo znali izkoristiti. Težava je predvsem v realizaciji," je glavno pomanjkljivost svojega moštva izpostavil trener Simon Rožman, ki je zadovoljen z odzivom igralcev po tekmi s Koprom: "Fantje dobro trenirajo in se zavedajo svojih kvalitet. Hkrati se zavedamo tudi pasti, ki nam preti zaradi dejstva, da želimo na vsaki tekmi igrati svoj prepoznaven nogomet. Nasprotniki se namreč zaradi tega lažje kvalitetno pripravijo na nas. Prihaja Olimpija, ki ima za seboj turbulenten teden, kar pomeni, da bo zelo neugoden tekmec. Kljub temu smo popolnoma osredotočeni le na svojo zgodbo. Zavedamo se svojih kvalitet in na katerih področjih smo dobri. To bomo poizkusili izkoristiti, vse pomanjkljivosti iz prejšnjih tekem pa moramo popraviti."

23 sirok ol29102016

V letošnji sezoni je bila na medsebojnih tekmah dvakrat uspešnejša Olimpija. V Domžalah je še pod vodstvom Rodolfa Vanolija slavila s 3:1, v Stožicah pa so na igrišču prevladovali Domžalčani, ki so morali na koncu vseeno priznati minimalen poraz: ''Pred nami je nova tekma. Po jesenskem delu sezone smo izgubili nekaj pomembnih igralcev, hkrati pa imamo še smolo s poškodbami. Naša ekipa se je močno spremenila in navijači morajo razumeti, da trenutno igra še ni na vrhunski ravni. Igralci krvavo delajo, da bi napredovali na osebni ravni, kar je tudi osnovni cilj kluba," opozarja 33-letni strateg, ki ima iz tekme v tekmo več težav s sestavo udarne enajsterice. Poleg poškodovanih Elvisa Bratanovića, Gabra Dobrovoljca, Juninha in Alexandreja Kombija bo manjkal tudi kaznovani Amedej Vetrih, ki je zadnje štiri tekme odigral v celoti in dosegel tudi dva gola: ''Vsak kakovosten igralec, ki ni na voljo, se nam pozna. Kljub temu je bilo zimsko selekcioniranje usmerjeno na način, da ekipi priključimo mlajše igralce. Ne le zato, da so zraven, ampak predvsem zato, da so resna konkurenca na treningih in v boju za prvo enajsterico, kar je zelo pomembno. Seveda pa večina teh igralcev še vedno igra v mladinski ligi in pri njihovem razvoju je potrebno pametno izpeljati prehod v člansko ekipo. Vsi, ki še niso dobili priložnosti, pridno trenirajo in za nedeljsko tekmo bom izbral tiste, ki so v tem tednu na igrišču pokazali največ. Verjamem, da bo vsak od njih izkoristil vsako ponujeno minuto."

03 rozman ol29102016

V nedeljo ne bo šlo le za derbi sosedov v geografskem pogledu, ampak tudi z vidika prvenstvene lestvice. Druga Olimpija rumenim beži za šest točk: "Iskreno povedano se z lestvico ne obremenjujemo, saj smo na mestu, ki si ga je klub za cilj zadal že pred sezono. V ospredju so drugi cilji, ki so s strani strokovnega vodstva usmerjeni predvsem v igralce. Na njih je, da ob podpori, ki jo imajo na vseh področjih, stvari izpeljejo na zastavljen način. Verjamem, da bo lestvica na koncu sezone pokazala realno moč ekipe," je osredotočenost na razvoj igralcev znova izpostavil domžalski strateg in dodal: "Med sezono pričakujemo nihanja, od vzponov do padcev, a se z njimi ne obremenjujemo. Če gledamo samo prvi dve tekmi v spomladanskem delu sezone, smo si zaslužili več kot le točko, a sem prepričan, da se nam bo na koncu sezone vse vrnilo in bomo tam, kamor spadamo in kjer si želimo biti."

3 rozman kp20170304

Tekmo med Domžalami in Olimpijo, ki se bo v Športnem parku Domžale začela v nedeljo, 12. marca ob 16:55, bo vodila sodniška trojka Rade Obrenović (Ljubljana), Jure Praprotnik (Ljubljana) in Tomislav Pospeh (Ljubljana). Delo četrtega sodnika bo opravljal Andraž Kovačič (Ljubljana), dodatna sodnika za vrati pa bosta Dejan Balažič (Ljubljana) in Asmir Sagrković (Vrhnika). Vstopnice so v predprodaji na voljo v NK Baru. Cena za odrasle je 5 evrov, za dijake, študente in upokojence 3 evre, otroci do vključno 14. leta starosti pa imajo vstop prost. Vrata stadiona se bodo odprla ob 15:55. Za domače navijače je namenjen vhod A (na južni strani stadiona), za gostujoče pa vhod B (na severni strani stadiona). Vse gledalce naprošamo, da se v izogib gneči tik pred začetkom tekme na stadion odpravijo pravočasno.

Sponzor tekme je: Slapar - prevoz oseb
Slapar logo

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič in Žiga Zupan

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO