Domžale - Olimpija Ljubljana 1:0 (foto)

Sponzor tekme:

Slapar logo

DOMŽALE
OLIMPIJA LJUBLJANA
1 Dejan Milić 41 Jan Vidmar
15 Jan Repas 2 Denis Klinar
17 Matija Širok 6 Alexandru Cretu menjava59'
19 Denis Halilović 7 Rok Kronaveter
25 Miha Blažič 9 Blessing Chibuike Eleke
29 Jure Balkovec 17 Andraž Kirm menjava71'
31 Alen Ožbolt menjava82' 21 Kingsley Boateng menjava86'
37 Žan Majer menjava66' 30 Branko Ilić
70 Luka Žinko (K) 32 Nemanja Mitrović
90 Zeni Husmani 33 Kenan Bajrić
94 Veljko Batrović menjava59' 44 Dino Štiglec

12 Adnan Golubović 13 Rok Vodišek
2 Alvaro Brachi 10  Julius Wobay menjava71'
5 Luka Volarič menjava59' 16  Alves Coelho Da Silva 
6 Rok Elsner 20  David Tijanić menjava86'
7 Ivan Firer menjava66' 26  Leon Benko menjava59'
11 Jure Matajšič 27  Aris Zarifović 
13 Žan Žužek menjava82' 77  Rok Baskera 

V moštvu Domžal zaradi poškodb ni Petra Franjića, Elvisa Bratanovića, Gabra Dobrovoljca, Alexandreja Kombija in Juninha. Zaradi štirih prejetih rumenih kartonov v letošnji sezoni ima prepoved nastopa Amedej Vetrih. Kapetanski trak je na roki Luka Žinka.


 Glavni sodnik Pomočnik sodnika Pomočnik sodnika  Četrti sodnik Dodatna pomočnika Delegat
Rade Obrenović Jure Praprotnik Tomislav Pospeh Andraž Kovačič Dejan Balažič in Asmir Sagrković Janko Turk

DOMŽALE
zoga rumeni karton mali rdeci karton
1:0 Repas 9' Volarič 76'  
  Žužek 90+3'  
OLIMPIJA LJUBLJANA
zoga rumeni karton mali rdeci karton
  Kirm 52'  

Piscalka90+6. minuta: Zmagaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Glavni sodnik Rade Obrenović je označil konec tekmi in Domžalčani so slavili na derbiju ljubljanske kotline!!!

rumeni karton mali90+3. minuta: Zaradi prekrška nad Ilićem je rumeni karton prejel Žan Žužek.

90+1. minuta: Četrti sodnik Andraž Kovačič je označil pet minut dodatka tekme.

87. minuta: Wobay je z desne strani poslal predložek v kazenski prostor. Kronaveter je na drugi vratnici z glavo žogo vrnil na desno stran, kjer je v zadnjem trenutku posredoval Milić. Po posredovanju se je zaletel z Elekejem in prejel močan udarec v predel reber, a je lahko nadaljeval z igro. 

menjava86. minuta: V ekipi Olimpije je Boatenga zamenjal Tijanić.

83. minuta: Žužek je priboril prosti strel na desni strani polovice Olimpije. Po podaji Balkovca je odbil Mitrović. Žoga je po podaji Repasa znova prišla do Balkovca, ki je poslal nov predložek. Znova je odbil Mitrović, a tokrat le do Žinka, ki je s 16 metrov meril previsoko.

menjava82. minuta: V ekipi Domžal je Alena Ožbolta zamenjal Žan Žužek.

78. minuta: Ožbolt je priboril kot z desne strani. Po podaji Balkovca so se gostje ubranili.

rumeni karton mali76. minuta: Zaradi prekrška nad Klinarjem je rumeni karton prejel Luka Volarič.

74. minuta: Mitrović je z desne strani poslal predložek v kazenski prostor. Tam je Eleke na kratko žogo namestil Benku, ki je sprožil po tleh. Na pravem mestu je bil vratar Milić.

73. minuta: Širok je priboril prosti strel na desni strani polovice Olimpije. Po podaji Husmanija je bil najvišji vratar Vidmar.

menjava71. minuta: V ekipi Olimpije je Kirma zamenjal Wobay.

71. minuta: Husmani je z borbenostjo zadržal žogo na desni strani. Akcijo je nadaljeval Repas, ki je potegnil v sredino in z levico meril mimo desne vratnice.

menjava67. minuta: V ekipi Domžal je Žana Majerja zamenjal Ivan Firer.

65. minuta: Kronaveter je izvajal prosti strel na polovici Domžal. Poslal je predložek pred vrata, kjer je do strela prišel Benko, a so Domžalčani uspešno blokirali in na koncu je izbil Balkovec.

62. minuta: Širok je pobegnil po desni strani. Poslal je predložek pred vrata, kjer Majer z voleja ni uspel sprožiti proti golu. Žoga se je odbila do Repasa, ki je streljal v spodnji levi kot, a se je izkazal vratar Vidmar.

menjava59. minuta: V ekipi Domžal je Veljka Batrovića zamenjal Luka Volarič. V ekipi Olimpije pa je Cretuja zamenjal Benko.

57. minuta: Širok je odbil v kot z leve strani. Po podaji Štigleca je znotraj kazenskega prostora do strela prišel Kronaveter. Pred vrati je odbil Balkovec, a le do Kirma. Ta je močno sprožil z 20 metrov, a je bil vratar Milić zanesljiv.

55. minuta: Batrović je priboril kot z leve strani. Po podaji Majerja je šel v prazno Vidmar, z glavo pa je odbil Ilić.

53. minuta: Kronaveter je v ogenj poslal Boatenga, ki je s 17 metrov z voleja meril mimo leve vratnice.

52. minuta: Domžalčani so prišli do prve priložnosti v drugem polčasu. Z vrha kazenskega prostora je močno z voleja sprožil Ožbolt. Vratar Vidmar je bil na pravem mestu.

rumeni karton mali52. minuta: Zaradi prekrška nad Matijo Širokom je rumeni karton prejel Kirm.

49. minuta: Eleke je priboril kot z desne strani. Po podaji Kronavetra je Mitrović z glavo streljal mimo desne vratnice.

Piscalka46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Olimpije.

Piscalka45+3. minuta: Glavni sodnik Rade Obrenović je označil konec prvega polčasa.

45+1. minuta: Četrti sodnik Andraž Kovačič je označil dve minute dodatka prvega polčasa.

45+1. minuta: Krim je pobegnil po levi strani. Žogo je zavrnil do Boatenga, ki je s 15 metrov meril mimo desne vratnice.

44. minuta: Husmani je odbil v kot z desne strani. Po podaji Kronavetra je odbil Ožbolt.

40. minuta: Balkovec je priboril prosti strel na levi strani polovice Olimpije. Po predložku Majerja je na prvi vratnici odbil Kronaveter.

37. minuta: Ožbolt se je uspešno gradil v kazenskem prostoru Olimpije. Podrl ga je Bajrić in glavni sodnik Rade Obrenović je pokazal na belo točko. Po posvetovanju s sodnikom za vrati, Asmirjem Sagrkovićem, pa je spremenil odločitev in dosodil prekršek v napadu. Bizarno!!!

35. minuta: Olimpija je imela prvo priložnost in še to po nesporazumu pred vrati Domžal. Milić je krenil na žogo, a je Blažič z glavo odbil pred vrata. Do strela z glavo je prišel Eleke, a je z golove črte v kot odbil Širok. Po podaji Štigleca je pred vrati žogo ujel vratar Milić.

34. minuta: Tekma se nadaljuje.

32. minuta: Tekma je za nekaj trenutkov prekinjena zaradi gostujočih navijačev, ki so na igrišče vrgli številne bakle.

28. minuta: Batrović je globoko na desni strani polovice Domžal storil prekršek nad Klinarjem. Po podaji Štigleca je na prvi vratnici z glavo odbil Husmani.

18. minuta: Repas je na desni strani namestil žogo Široku. Ta je poslal predložek na drugo vratnico, kjer je z glavo mimo desne vratnice streljal Batrović.

17. minuta: Žinko je storil prekršek na desni strani polovice Domžal. Po podaji Kronavetra je žoga zletela z igrišča.

14. minuta: Kronaveter je podal na levo stran do Štigleca, ki je poslal predložek v sredino. Do strela z voleja je prišel Eleke, a dobro postavljeni vratar Milić ni imel težjega dela.

zoga1:0 Repas; 9. minuta: Domžalčani so izpeljali odličen protinapad. Akcijo je začel Balkovec, ki je žogo spravil do Majerja. Ta je podal do Repasa, ki je na vrhu kazenskega prostora odlično preigraval in natančno meril v spodnji desni kot nemočnega Vidmarja.

4. minuta: Batrović je priboril prosti strel dobrih 30 metrov od vrat Olimpije. Predložek je poslal Balkovec, z glavo pa je odbil Bajrić.

Piscalka1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO