NKD TV: Kaznovani za neizkoriščene priložnosti

Prva domača tekma v letu 2017 se ni razpletla po željah nogometašev Domžal. V Športnem parku so rumeni gostili tekmece iz Kopra, ki so pred okoli 500 gledalci uspešno zaustavili vse nalete varovancev Simona Rožmana. Ti tokrat niso imeli najboljšega dne, hkrati pa jim je znova ponagajala neučinkovitost in na koncu so vse tri točke odšle na slovensko obalo.

"Nismo zadovoljni z vstopom v tekmo, saj smo bili v uvodnih minutah popolnoma neprepoznavni. V nadaljevanju pa smo bili kaznovani za neizkoriščene priložnosti," je bil nad videnim v prvem polčasu razočaran domžalski strateg Simon Rožman. Njegovi varovanci v uvodnih minutah niso uspeli vzpostaviti prevlade na igrišču in Koprčani so jim uspeli vsiliti svoj način igre. Po dobri polovici prvega polčasa pa so se rumeni vendarle prebudili in si v vsega desetih minutah pripravi štiri izjemne priložnosti. Te so ostale neizkoriščene in v 37. minuti je sledila najhujša možna kazen. Ne le, da so Koprčani povedli, ampak jim je to uspelo z nesrečnim avtogolom, ki ga je dosegel branilec Domžal Miha Blažič.

18 rozman kp20170304

Domžalski strateg je med odmorom namesto Luke Volariča v igro poslal Jureta Matjašiča, preostali dve zamenjavi – Jan Repas namesto Petra Franjića in Alen Ožbolt namesto Žana Žužka – pa je opravil že do 68. minute: ''Drugi polčas smo začeli veliko bolje, vendar nismo našli rešitve za koprsko obrambo. Osebno sem razočaran nad določenimi segmenti igre in tukaj ni nobenih opravičil. Pričakovali smo več," je bil oster Rožman, ki je nemudoma po tekmi v garderobi igralcem namenil nekaj krepkih besed: ''Našo zgodbo želimo ustvarjati na najvišji možni ravni. V to smo vključeni prav vsi ljudje, ki delamo v klubu. Smo eno in potrebno se je zavedati, kje smo in kakšne cilje imamo."

3 rozman kp20170304

Strokovno vodstvo je v zadnjih minutah tekme potegnilo vrsto potez, s katerimi je poizkušalo priti do izenačenja. Najprej je spremenilo taktično postavitev in zaigralo s tremi nogometaši v zadnji liniji, v izdihljajih tekme pa je v napad krenil še branilec Blažič: ''V zadnji tretjini tekme smo težko prihajali za hrbet koprske obrambe. Vse skupaj je izgledalo brez energije in brez vtekanj v prostore, za katere smo dogovorjeni. Znotraj igre smo poizkušali rezultat obrniti na silo, zato smo šli v zadnjih sekundah v popolno rošado. S prihodom Blažiča v napad smo v gostujoči ekipi povzročili paniko, kar nam pred tem ni uspelo. Poizkušali smo na vse možne načine, ampak žoga žal ni hotela v gol," je taktične zamisli pojasnil 33-letni strateg, ki se zaveda, da je glavna težava njegove ekipe v neučinkovitosti v napadu: ''Če ob izrazitih priložnostih ne dosežeš gola, tekme ne moreš zmagati. Težava ni v tem, da si ne ustvarimo priložnosti, ampak je v tem, da jih ne izkoristimo. V tem trenutku nimamo razpoloženega igralca, ki bi znal žogo potisniti tudi v prazen gol. Veliko bomo morali še delati na realizaciji, saj imamo na igrišču nadvlado, zato v sami igri ne vidim težav. Liga je sestavljena tako, da je potrebno doseči gol več, hkrati pa obdržati ničlo v obrambi. Verjamem, da se nam bo na naslednji tekmi odprlo in da bomo zatresli mrežo nasprotnika," ostaja optimističen Rožman.

7 tribuna kp20170304

Rumene že čez teden dni čaka popravni izpit v Športnem parku Domžale, ko v goste prihaja ljubljanska Olimpija: "Potrebno se je spočiti in umiriti ter se dobro pripraviti na tekmo z Olimpijo. Verjamem, da se bodo stvari, ki smo jih izgubili na uvodnih dveh tekmah, tokrat obrnile nam v prid. V nedeljo bomo naskakovali prvo prvenstveno zmago v letu 2017," se je za konec v prihodnost zazrl Rožman, ki je ob Kamniški Bistrici okusil šele drugi poraz.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO