Dobrovoljc: Želimo biti nevarni

Nogometaši Domžal se pripravljajo na zadnjo tekmo v jesenskem delu letošnje sezone. Ta se bo zaključil na spektakularen način, saj bo v Športnem parku Domžale v soboto ob 16:55 gostoval vodilni Maribor. To bo pika na i izjemno uspešnemu letu 2016, v katerem so Domžalčani uresničili vse zastavljene cilje in poskrbeli za eno najuspešnejših zgodb v evropskih pokalih. Varovanci Simona Rožmana obljubljajo, da jih na zadnji tekmi pred odhodom na dolg zimski odmor, kljub nizkim temperaturam, na stadionu na bo zeblo.

Dobrovoljc

''Dali bomo vse od sebe, da dvignemo publiko na noge. Želimo biti nevarni za mariborski gol in v obrambi delovati popolno, brez prejetega zadetka. Vemo, da bo težko, vendar se veselimo izziva. Tega bo zagotovo lažje opraviti, če bomo imeli glasno podporo s tribun. Čeprav je v zadnjih dneh zelo hladno, sem prepričan, da vsem, ki bodo prišli na stadion, zagotovo ne bo žal,'' napeto tekmo napoveduje Gaber Dobrovoljc, ki je v letošnji sezoni mrežo nasprotnika zatresel že štirikrat, od tega trikrat z glavo.

Gaber

Domžalčani bodo nastopili kar precej oslabljeni, saj se je dlje časa odsotnim Axelu Maravalu, Álvaru Brachiju, Luki Volariču in Juninhu pridružil še Alexandre Kombi, ki si je na svoji prvi tekmi v rumenem dresu poškodoval sprednjo križno vez v kolenu in je že zaključil z letošnjo sezono. Vprašljiv je tudi nastop kapetana Luke Žinka, ki si je na sredinem treningu poškodoval gleženj. Zaradi štirih prejetih rumenih kartonov v sezoni pa nimata pravice nastopa niti Lucas Mario Horvat in Matija Širok. Največ preglavic strokovnemu vodstvu povzroča mesto desnega bočnega branilca, na katerem je v preteklosti večkrat zaigral tudi Dobrovoljc: ''Želimo se pokazati v najboljši možni luči in pozitivno zaključiti jesenski del sezone, ki je za nas zelo uspešen. Vse to hočemo nadgraditi z zmago proti vodilnemu moštvu,'' se na odsotnosti ne ozira otrok Nogometnega kluba Domžale.

Gabi

Dobrovoljc je zaigral na obeh tekmah proti Mariboru v letošnji sezoni. Na gostovanju v Ljudskem vrtu so Domžalčani prikazali dobro igro, a na koncu izgubili z 1:3. Na prvi tekmi v Športnem parku Domžale pa so remizirali 2:2, čeprav so imeli tik pred koncem tekme izjemno priložnost za zmago: ''Obe tekmi z Mariborom sta bili razburljivi. Pokazali smo, da se lahko povsem enakovredno kosamo z vijoličastimi, ki so nas srečno premagali. O kakršnemkoli maščevanju ne razmišljam, saj je to le še ena tekma v vrsti. Jesen želimo zaključiti na pravi način in s pravo vsebino. Želimo prikazati pravi odnos in veliko mero borbenosti, potem pa bomo videli, kakšen bo rezultat,'' pred derbijem 21. kola Prve lige Telekom Slovenije razmišlja 23-letni branilec.

dobrovoljc

Po številnih odličnih predstavah in visokih zmagah Domžalčani na zadnjih dveh tekmah niso uspeli zatresti mreže nasprotnikov: ''Vzponi in padci so sestavni del športa in tako je tudi v nogometu. Ponoviti moramo igro z zadnje tekme v Krškem, ko smo v drugem polčasu igrali dobro in si priigrali veliko priložnosti, hkrati pa smo bili tudi v obrambi zelo trdni. Tekmecu smo pustili malo priložnosti,'' je o dobri formi prepričan nekdanji mladi reprezentant Slovenije, ki bo proti Mariboru lovil svoj 98. nastop v najmočnejši slovenski ligi.

Tekst: Grega Krmavnar in Žiga Zupan
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO