Proti Mariboru s kar osmimi reprezentanti

Odštevamo še zadnje ure do spektakularnega zaključka nogometnega leta 2016. V športnem parku Domžale, kjer so rumeni pod vodstvom Simona Rožmana izgubili le enkrat, bo v soboto ob 16:55 gostoval vodilni Maribor. Dvakratni državni prvaki se bodo v boj podali s kar osmimi slovenskimi B reprezentanti. Selektor Srečko Katanec je namreč za januarski tekmi proti Savdski Arabiji in Finski vpoklical Slobodana Vuka, Elvisa Bratanovića, Amedeja Vetriha, Jureta Matjašiča, Žana Majerja, Matijo Široka, Miho Blažiča in Jureta Balkovca.

Jure Balkovec

Slednji je bil v javnosti že večkrat na pragu A-reprezentance, tako da nad tokratnim vpoklicem ni bil pretirano presenečen. Toda reprezentančna zgodba bo v ospredju šele v začetku januarja, zato so misli trenutno v popolnosti usmerjene na obračun z Mariborom. Ta je na obeh medsebojnih tekmah v letošnji sezoni izvlekel celo kožo: ''Glede na prikazano, smo si zaslužili več, vendar smo na obeh tekmah fantastično odigrali le po en polčas. To proti ekipam, kot je Maribor, po navadi ni dovolj. Kljub temu se s preteklostjo ne obremenjujemo, saj je vsaka tekma zgodba zase. Prepričan sem, da bomo naredili vse, kar je v naših močeh, da pridemo do vseh treh točk,'' s pozitivnimi občutki jutrišnji derbi pričakuje levi bočni branilec.

Jure Balkovec

Stadion v Športnem parku Domžale je bil v letošnji sezoni dvakrat, na tekmah proti ljubljanski Olimpiji in Mariboru, že pretesen. Kljub hladnemu vremenu, je tudi tokrat pričakovati nabito polno zahodno tribuno: ''Gledalci v Domžalah so lahko na večini dosedanjih tekem videli zanimivo, dinamično in napadalno igro z naše strani. Prepričan sem, da bo tudi zadnja tekma v letošnjem letu prava poslastica, ki si jo zagotovo splača priti pogledati v živo. Igrali bomo svojo igro, saj se ne oziramo na to, kdo stoji na nasprotni strani,'' pravi 22-letni Belokranjec, ki si želi uspešno zaključiti koledarsko leto: ''Morda se pri nekaterih igralci že čuti malo utrujenosti zaradi dolge sezone, vendar sem prepričan, da bo v soboto vsak pri sebi še našel zadnje atome moči. Leto želimo zaključiti uspešno.''

Jure Balkovec

Čeprav so na zadnjih dveh tekmah osvojili le točko, ostajata morala in samozavest v ekipi na zelo visoki ravni: ''Vzdušje v ekipi je skozi celotno sezono fantastično in tudi dve tekmi brez zmage tega nista pokvarili. Zavedati se je potrebno, da smo v tej sezoni storili veliko dobrih stvari in s takšno miselnostjo in veliko mero samozavesti moramo kreniti v sobotno tekmo,'' opozarja mladi slovenski reprezentant, ki je v letošnji sezoni doživel pravi preporod. Utrdil se je v prvi enajsterici Domžal, v prvenstvu pa je na igrišču prebil že 1433 minut, dosegel dva gola in vknjižil pet zaključnih podaj: ''Za menoj je fantastično leto, ki je piko na i dobilo z vpoklicem v člansko reprezentanco. Vseskozi sem se zavedal, da imam v Dejanu Trajkovskemu izjemno konkurenco in, ko nekaj časa nisem igral, nisem hotel obupati. Trdo sem treniral vsak dan in takrat, ko je bilo najbolj potrebno, sem bil pripravljen in sem priložnost zagrabil z obema rokama. Zavedam se, da se s tem moje delo še ni končano in, da se moram še naprej dokazovati iz dneva v dan. Za zdaj na vse skupaj gledam kot poplačilo za vložen trud,'' je za konec še povedal 185 centimetrov visok nogometaš.


Tekmo med Domžalami in Mariborom, ki se bo v Športnem parku Domžale začela v soboto ob 16:55, bo vodila sodniška trojka Roberto Ponis (Koper), Matej Žunič (Kranj) in Manuel Vidali (Gračišče). Delo četrtega sodnika bo opravljal Rafael Ajdovec (Kranj), dodatna pomočnika za vrati pa bosta Nejc Kajtazović (Kranj) in Andrej Žnidaršič (Kranj). V ekipi Domžal zaradi poškodb ne bo Axela Maravala, Juninha, Luke Volariča, Álvara Brachija in Alexandreja Kombija. Zaradi izpolnjene kvote štirih rumenih kartonov v sezoni bosta manjkala tudi Lucas Mario Horvat in Matija Širok. Vstopnice so v predprodaji na voljo v NK Baru. Cena vstopnice je 5 evrov, za dijake študente in upokojence 3 evre, za otroke do vključno 14-tega leta starosti pa je vstop prost.

Tekst: Grega Krmavnar in Žiga Zupan
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO