FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžale - Maribor 3:2 (foto)

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2016/2017, 21. KOLO
sobota, 10.12.2016 ob 16:55
Športni park Domžale, 1700 gledalcev


Strelci: 0:1 Zahović 6'/11m, 1:1 Vetrih 12', 2:1 Blažič 32', 2:2 Zahović 43', 3:2 Vetrih 74'

Sodniki:
Roberto Ponis (Koper), Matej Žunič (Kranj), Manuel Vidali (Gračišče). Dodatna pomočnika: Nejc Kajtazović(Kranj), Andrej Žnidaršič (Kranj). Četrti sodnik:Rafael Ajdovec (Kranj). Delegat: Jože Tomšič (Ljubljana).

Veselje

DOMŽALE MARIBOR
1 Dejan Milić 33 Jasmin Handanović
4 Amedej Vetrih 3 Erik Janža
10 Slobodan Vuk 4 Marko Šuler
11 Jure Matjašič 5 Blaž Vrhovec
15 Jan Repas 6 Aleks Pihler
25 Miha Blažič 8 Sintayehu Sallalich
27 Gaber Dobrovoljc 9 Marcos Morales Tavares
29 Jure Balkovec 22 Dare Vršič
33 Matija Rom 35 Rodrigo Defendi
77 Marko Alvir 44 Denis Šme
90 Zeni Husmani 90 Luka Zahović


12 Adnan Golubović 69 Marko Obradović
13 Žan Žužek 10 Dino Hotić
19 Denis Halilović 14 Sunny Ogbemudia Omoregie
37 Žan Majer 18 Sandi Ogrinec
70 Luka Žinko 26 Aleksander Rajčević
92 Elvis Bratanović 28 Mitja Viler
95 Antonio Mance 70 Aleš Mertelj

Strelci: 0:1 Zahović 6', 1:1 Vetrih 12', 2:1 Blažič 32', 2:2 Zahović 43', 3:2 Vetrih 74'
Menjave:
Domžale: Matjašič - Majer 75', Vuk - Bratanović 87', Repas - Halilović 90+2'
Maribor: Pihler - Mertelj 69', Tavares - Hotič 69', Vrhovec - Omoregie 77'
Rumeni kartoni: Pihler 38', Vrhovec 60', Šme 62', Šuler 90+4'
Rdeči kartoni: /


V ekipi Domžal zaradi poškodb ni bilo Álvara Brachija, Axela Maravala, Juninha, Alexandre Kombija in Luke Volariča. Zaradi štirih prejetih rumenih kartonov v sezoni nista imela pravice nastopa Lucas Mario Horvat in Matija Širok. Prvič je v članski ekipi debitiral 18-letni Matija Rom, ki je kapetan mladinskega moštva Domžal. Slednje je že osvojilo naslov jesenskega prvaka v najmočnejši slovenski mladinski ligi.


Piscalka90+5. minuta: Zmagaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Glavni sodnik Roberto Ponis je označil konec tekme!!!

rumeni karton mali90+4. minuta: Husmani je priboril prosti strel 25 metrov od gostujočih vrat. Zaradi prekrška je rumeni karton prejel Šuler. Prosti strel je izvedel Majer, ki je meril za las previsoko.

menjava90+2. minuta: V ekipi Domžal je Jana Repasa zamenjal Denis Halilović.

90+1. minuta: Četrti sodnik Rafael Ajdovec je označil tri minute dodatka tekme.

90. minuta: Bratanović je z desne strani poslal predložek pred vrata, kjer je Handanović s konicami prstov odbil v kot. Domžalčani so po kotu zadrževali žogo, a so do nje uspeli priti gostje.

Tribuna

88. minuta: Z levega robu kazenskega prostora je poizkušal Sallalich, a je meril nenatančno.

menjava87. minuta: V ekipi Domžal je Slobodana Vuka zamenjal Elvis Bratanović.

86. minuta: Maribor je prišel do kota z leve strani. Po podaji Vršiča je žoga zletela z igrišča.

83. minuta: Repas je prodrl po desni strani kazenskega prostora Maribora. Na kratko je podal do Vuka, ki je s sedmih metrov streljal previsoko.

repas

81. minuta: Omoregie je priboril prosti strel na levi strani polovice Domžal. Po podaji Vršiča je Omoregie z glavo streljal mimo desne vratnice.

79. minuta: Vuk je poskrbel za pravi slalom pred kazenskim prostorom Maribora. Podal je na levo stran do osamljenega Majerja, ki je s 14 metrov že premagal vratarja Handanovića, a je na golovi črti izbil Defendi.

menjava77. minuta: V ekipi Maribora je Vrhovca zamenjal Omoregie.

menjava75. minuta: V ekipi Domžal je Jureta Matjašiča zamenjal Žan Majer.

zoga
3:2 Vetrih; 74. minuta:
Balkovec je z leve strani poslal predložek na drugo stran kazenskega prostora Maribora. Repas je poslal predložek na prvo vratnico, kjer je Vuk z glavo stresel prečko. Žoga je prišla do Vetriha, ki je s petih metrov zatresel prazno mrežo.

Vetrih

71. minuta: Vetrih in Matjašič sta pred kazenskim prostorom Maribora odigrala dvojno podajo. Slednji je streljal s 25 metrov, a je bil na pravem mestu Handanović.

menjava69. minuta: V ekipi Maribora sta Pihlerja in Tavaresa zamenjala Mertelj in Hotič.

65. minuta: Po podaji Matjašiča je s 30 metrov s pravim projektilom zapretil Husmani. Na golovi črti je s konicami prstov Handanović žogo dvignil v kot. Po podaji Matjašiča so se gostje ubranili.

62. minuta: Balkovec je izvajal kot z desne strani. Nespretno je posredoval Defendi, ki je stresel zunanji del mreže svojega gola. Po vnovični podaji Balkovca je bil na pravem mestu Handanović.

Enajstmetrovka Vuk; 61. minuta: Strel z bele točke je izvedel Vuk, ki je meril v spodnji levi kot. Z odlično obrambo se je izkazal vratar Handanović.

Vuk

rumeni karton mali60. minuta: Rom je z desne strani poslal predložek v kazenski prostor. Do strela je prišel Matjašič, njegov poizkus pa naj bi pred vrati z roko blokiral Šme. Sodnik Ponis je pokazal na belo točko ter pokazal rumeni karton Šmetu.

rumeni karton mali60. minuta: Zaradi prekrška nad Markom Alvirjem je rumeni karton prejel Vrhovec.

57. minuta: Maribor je prišel do prostega strela na desni strani polovice Domžal. Po podaji Vršiča je žogo zletela z igrišča.

50. minuta: Repas je priboril prosti strel na desni strani polovice Maribora. Po podaji Balkovca je pred vrati z glavo odbil Defendi.

48. minuta: Janža je odbil v kot z desne strani. Po podaji Balkovca je na prvi vratnici odbil Defendi. Žoga je prišla do Repasa, ki je poslal nov predložek pred vrata, kjer so strel Vetriha gostje blokirali.

Piscalka46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

Rozman

Piscalka45+2. minuta: Glavni sodnik Roberto Ponis je označil konec odličnega prvega polčasa.

45+1. minuta. Četrti sodnik Rafael Ajdovec je označil minuto dodatka prvega polčasa.

45. minuta: Rom je storil prekršek na levi strani polovice Domžal. Po podaji Vršiča so se domači ubranili.

zoga
2:2 Zahović; 43. minuta:
Vršič je z diagonalno podajo na desni strani našel Šmeta. Ta je poslal predložek na bližnjo vratnico, kjer je z odličnim strelom Zahović poslal žogo v zgornji levi kot domačih vrat.

rumeni karton mali38. minuta: Zaradi prekrška nad Juretom Balkovcem je rumeni karton prejel Pihler.

35. minuta: Alvir je krenil v hiter protinapad treh proti dvema. Podal je na desno stran do osamljenega Vuka, ki je bil za korak prehiter in sodniki so označili prepovedan položaj.

zoga
2:1 Blažič; 32. minuta:
Vuk je priboril kot z desne strani. Po podaji Balkovca je na prvi vratnici žogo na kratko namestil Repasu. Ta je z 11 metrov močno sprožil. Handanović je žogo na kratko odbil, na pravem mestu pa je bil Blažič, ki je z enega metra zatresel mrežo Maribora.

Veselje

25. minuta: Vuk je priboril prosti strel na desni strani polovice Maribora. Z 28 metrov je z neposrednim strelom poizkušal Balkovec, ki je v živem zidu zadel Šulerja. Po odbiti žogi je s 30 metrov poizkušal še Husmani, a je bil Handanović zanesljiv.

23. minuta: Vuk je priboril prosti strel na levi strani polovice Maribora. Po podaji Matjašiča je na prvi vratnici z glavo odbil Janža.

19. minuta: Vuk je priboril kot z leve strani. Po podaji Matjašiča so Domžalčani poizkušali z uigrano akcijo, a niso prišli do zaključnega strela.

zoga
1:1 Vetrih; 12. minuta:
Kot z desne strani je izvajal Balkovec. Na kratko je podal do Repasa, ki je s predložkom na drugi vratnici našel povsem osamljenega Vetriha. Ta je z glavo neubranljivo žogo poslal v desni kot mariborskih vrat.

11. minuta: Alvir je priboril prosti strel 19 metrov od vrat Maribora. Z neposrednim strelom je poizkušal Balkovec, pred vrati pa je žogo za las mimo leve vratnice odbil Sallalich.

Vetrih

8. minuta: Matjašič je na levi strani podaljšal za Balkovca, ki je poslal nizek predložek na prvo vratnico. Pred Vukom je v zadnjem trenutku žogo ujel Handanović.

zoga0:1 Zahović; 6. minuta: S strelom v desni kot je z enajstih metrov v polno meril Zahović.

5. minuta: Domžalčani so bili nespretni v svojem kazenskem prostoru. V dvoboju z Dobrovoljcem je padel Zahović in sodnik Ponis je pokazal na belo točko.

2. minuta: Vetrih je dobrih 30 metrov od vrat Domžal storil prekršek nad Pihlerjem. Z neposrednim strelom je poizkušal Vršič, ki je meril mimo leve vratnice.

Piscalka1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Maribora.

Domžale-Maribor

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO