FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Vuk: Ne zavedamo se

Najboljši strelec Nogometnega kluba Domžale v zgodovini prve slovenske lige, Slobodan Vuk, je s svojim sedmim golom v letošnji sezoni prispeval velik delež k visoki zmagi proti Aluminiju. Robustni napadalec je k izjemnemu strelskemu izkupičku dodal še šest zaključnih podaj in je trenutno v seštevku golov in asistenc s 13 točkami najuspešnejši igralec državnega prvenstva.


21 vuk al20112016

Slobodan Vuk je z golom v 56. minuti skočil na prvo mesto večne lestvice strelcev kluba v najmočnejši slovenski ligi, saj je s 36. goli za zadetek prehitel do sedaj najboljšega Zlatana Ljubijankića. ''Skok na prvo mesto lestvice strelcev kluba je potrditev mojih trditev izpred dveh tednov. Takrat sem dejal, da bo po izenačitvi na vrhu lestvice določeno breme padlo z mojim ramen. Upam, da bo še čim več takšnih tekem in da bom trenutno število golov še povečal,'' je bil po rekordnem dosežku zadovoljen Kamničan, ki se s tem še ne misli zadovoljiti: ''Rekord mi pomeni veliko. To ni majhna stvar in vsak igralec bi bil vesel takšnega dosežka. Želim si še povečati to statistiko, da me bodo tisti, ki prihajajo za menoj, težje prehiteli. Preden zapustim klub oziroma se upokojim, se želim trdno zapisati v zgodovino. Zelo sem vesel,'' zadovoljstva ni skrival Vuk in samovoljno dodal: ''Rad bi poudaril, da za moj dosežek 90 odstotkov zaslug pripada soigralcem. Prepričan sem, da bomo nadaljevali s strelsko statistiko ekipe, nato pa bomo videli do kam bomo segli.''

11 vuk al20112016


Domžalčani so v Kidričevem povedli že v 6. minuti, a v nadaljevanju prvega polčasa niso uspeli vzpostaviti premoči na igrišču. Po golu Vuka v 11. minuti drugega polčasa pa so rumeni popolnoma nadigrali Aluminij in se zasluženo veselili zmage s 4:0. To je bila že deseta zmaga dvakratnih prvakov v letošnjem prvenstvu, dosegli pa so kar štirideset (40!) golov: ''Vsi smo vedeli, da bo težka tekma in tako smo se na njo tudi pripravljali. Teren in ozračje je bilo nekoliko drugačno kot smo vajeni. Ta izziv smo z odliko opravili in zelo smo veseli zmage, ki je izjemno pomembna,'' je o fizično zahtevnem obračunu povedal 27-letni napadalec. Domžalčani so pod vodstvom Simona Rožmana na desetih prvenstvenih tekmah dosegli kar 29 golov: ''Tudi sami se ne zavedamo, kaj nam uspeva. Iz tekme v tekmo dosegamo veliko število golov in igralci se ne zavedamo, v kakšnem nizu smo in kako dobro igramo. Upam, da bo to trajalo čim dlje,'' pravi Vuk.

20 vuk al20112016

Rumeni bodo že čez štiri dni ob Kamniški Bistrici pričakali Celje, ki je trenutno njihov najbližji zasledovalec: ''Zmaga bi nam prinesla določeno mirnost in brezskrbno nadaljevanje prvenstva na tretjem mestu. Na drugi strani pa imamo priložnost, da napademo prvi dve mesti in tega scenarija si želimo prav vsi,'' je za konec še dejal drugi strelec Domžal v letošnji sezoni. Učinkovitejši od Vuka je z golom več le Marko Alvir. Tekma s Celjem bo imela tudi dobrodelno noto, saj si bo vsak, ki bo prinesel dva prehranska izdelka z daljšim rokom uporabe, tekmo ogledal brezplačno. Zbrano hrano bomo znova predali dobrodelnemu gibanju Anina zvezdica.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO