V polfinalu pokala proti Krki!

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju so ob 12:00 izžrebali para polfinala slovenskega pokala. Nogometaši Domžal bodo morali za uvrstitev v tretji finale v zgodovini kluba premagati Krko. Prva tekma bo 5. aprila v Športnem parku Domžale , povratna pa teden dni pozneje na Stadionu Portoval.

Domzale-Krka

Nogometaši Domžal so letošnje pokalno tekmovanje začeli v osmini finala, ko so s 4:1 premagali Tolmin. V četrtfinalu je varovancem Simona Rožmana žreb namenil Krško. Po zmagi z 2:0 na prvi tekmi, so rumeni Krško odpravili še v Športnem parku Domžale in se s skupnim izidom 4:1 veselili uvrstitve v polfinale. Krka je svojo pot proti polfinalu začela že v prvem krogu, in sicer proti Brežicam - Terme Čatež, zmagali pa so s 3:0. V osmini finala so z minimalno zmago 1:0 premagali Roltek Dob. Četrtfinalni žreb jim je namenil prvoligaša iz Velenja. S skupnim izidom 4:2 so premagali Rudar Velenje.

Veselje

''Z žrebom smo zelo zadovoljni, saj je kakovostna razlika med Krko in ostalima polfinalistoma očitna, vendar to še prav nič ne pomeni. Ko se bo tekma začela, bo rezultat 0:0 in v 180 minutah bo potrebno dokazati, da smo boljša in kvalitetnejša ekipa. Letos smo se skoraj opekli v Tolminu in niti za sekundo ne smemo pomisliti, da nam bo v polfinalnih srečanjih lahko,''
je o žrebu povedal športni direktor Matej Oražem. Dvakratni državni prvaki, ki so svoj edini naslov pokalnega zmagovalca osvojili leta 2011, so se v polfinale pokala uvrstili šestič oziroma tretjič zapored. Lani jih je s skupnim izidom 2:0 izločilo Celje, ki si je po minimalni zmagi na domačem igrišču, napredovanje v finale prislužilo še z eno zmago 1:0 na povratni tekmi v Športnem parku Domžale.


Tekst: Žiga Zupan
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO