Vuk: Sedaj bo lažje zadeti

Slobodan Vuk se je v soboto vpisal v zgodovino Nogometnega kluba Domžale. 27-letni napadalec je v 56. minuti tekme proti Gorici dosegel svoj 35. gol v rumenem dresu in se na vrhu klubske lestvice strelcev v najmočnejši slovenski ligi izenačil z Zlatanom Ljubijankićem. Slednji je za omenjeni dosežek potreboval 135 tekem in 10.952 minut, Vuk pa le 115 tekem in 7.052 minut.

Vuk

Kamničan, ki zadnjih nekaj let živi v Domžalah, je imel že v tretji minuti dvoboja proti Primorcem priložnost za zadetek, vendar je meril za las mimo leve vratnice: ''Žoga se je čudno odbila in moral sem se na hitro odzvati. Žal nisem zatresel mreže. Na srečo mi je uspelo v začetku drugega polčasa,'' je prvo priložnost za izenačitev rekorda opisal Vuk, ki ga zapravljen strel ni vrgel s tira. Najprej je poskrbel za dve zaključni podaji, potem pa je še sam zatresel mrežo vrtnic: ''Ko sem gledal objave in članke v zadnjem obdobju, sem čutil nekoliko večji pritisk. Ko sem bil do dosežka oddaljen še pet golov, o rekordu nisem razmišljal in posledično nisem čutil pritiska. Čeprav se nisem želel obremenjevati, je po 33. doseženem golu prišel pritisk v podzavest. Vesel sem, da je to breme šlo z mene in bom lahko mirno nadaljeval sezono. Sedaj mi bo lažje zadeti in mislim, da bo žoga šla hitreje v gol.'' je o pritisku, ki ga prinaša lov na klubski rekord povedal Kamničan, ki je v člansko ekipo Domžal prišel v sezoni 2010/2011.

Vuk

Rumeni so ponovno dokazali rušilno moč na domačem igrišču. Tretjič v sezoni so v Športnem parku zmagali z rezultatom 5:0: ''Na domačem igrišču ponavljamo dobre predstave. Rezultat je visok in je plod napadalne taktike ter dobre igre celotne ekipe. Želimo si čimprej priti do gola in izjemno smo veseli zmage. Nadaljevati moramo v takem ritmu,'' veselja ni skrival robustni strelec in dodal: ''Veseli me, da smo se po težkem porazu z Olimpijo hitro pobrali. Še vedno nam je žal poraza, vendar smo si z visoko zmago proti Gorici znova dvignili samozavest. Reprezentačni premor moramo izkoristiti za piljenje določenih stvari. Še naprej bo potrebno igrati samozavestno in redno nabirati točke.«

Vuk

Po porazu Celja v Mariboru so rumeni prvemu zasledovalcu pobegnili na šest točk, do drugega mesta, ki ga zaseda Maribor, pa jih loči pet točk. ''Nabrali smo si lepo prednost in se odlepili od četrtega mesta in sedaj lahko poizkusimo ujeti vodilni dvojec. Na tekmah proti Olimpiji in Mariboru nam vedno nekaj zmanjka, ampak kmalu bo potrebno tudi to obrniti in zmagati tudi na teh tekmah,'' je o stanju na lestvici povedal oče sina Svena, ki je proti kluboma iz največjih slovenskih mest dosegel že sedem golov.

Veselje

Dobri rezultati in igre v zadnjem obdobju so povezani tudi z vzdušjem v slačilnici: ''Ta skupina fantov deluje zelo dobro. Odkar sem v Domžalah, in to je že kar precej let, se še nismo tako dobro razumeli,'' je enega od pomembnih dejavnikov v gradnji uspešne zgodbe izpostavil domžalski rekorder, ki je v tekočem prvenstvu mrežo nasprotnika zatresel šestkrat, šestkrat pa je tudi poskrbel za zaključno podajo: ''Nov trener mi je dal jasno vedeti, da me ceni in, da verjame v moje sposobnosti. To dokazuje tudi z dejstvi, saj mi namenja veliko minut na igrišču. Verjamem, da njegovo zaupanje upravičujem na najboljši možni način,'' je tudi z osebnega vidika s sezono zadovoljen Vuk, ki ga skupaj s soigralci čaka dvotedenski tekmovalni premor: ''Vsak reprezentančni premor izkoristimo za saniranje poškodb in počitek. Zdravi igralci normalno treniramo naprej, osnovni cilj pa je vrniti v pogon vse igralce in prvenstvo nadaljevati s celotnim kadrom,'' je zaključil Vuk, ki je v letošnji sezoni za rumene na igrišču skupno odigral 958 minut in dosegel sedem golov.

Tekst: Žiga Zupan in Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO