Halilović: Pokazati željo in borbenostDenis Halilović

Dvakratni državni prvaki so odlično začeli zgodbo pod vodstvom novega trenerja Simona Rožmana. Ob nesrečnem porazu v Celju so zabeležili tri zmage brez prejetega gola: ''Če želiš iztržiti dober rezultat, je prvi pogoj ohraniti mrežo nedotaknjeno,'' poudarja branilec Denis Halilović. Poleg trdnosti v obrambi veseli tudi izjemna učinkovitost v napadu, saj so rumeni na zadnjih štirih tekmah dosegli 13 golov oziroma več kot polovico v letošnji sezoni in so s 24 doseženimi goli daleč najučinkovitejše moštvo tekmovanja: ''Na igrišču smo pokazali tisto, kar od nas zahteva trener in visoki zmagi v zadnjih dveh kolih sta posledica tega. Želimo nadaljevati v takšnem slogu, predvsem z vidika borbenosti, želje in motivacije. V zadnjem obdobju smo naredili velik korak naprej, a ostaja še precej prostora za napredek. Se pa čuti, da se z novim strokovnim vodstvom iz dneva v dan bolje razumemo in prepričan sem, da je pred nami izjemno uspešno obdobje,'' pravi 30-letni steber obrambe.

Denis Halilović

Po štirih tekmah z ekipami s spodnjega dela lestvice Domžalčane jutri čaka veliko zahtevnejša preizkušnja. Maribor trenutno za vodilno Olimpijo zaostaja štiri točke, na zadnjih petih tekmah pa je štirikrat zmagal in le enkrat remiziral. Točko mu je v zadnjem kolu v Velenju odščipnil Rudar: ''Ne glede na to, da so bili lani drugi, ima po mojem mnenju Maribor še vedno najboljšo ekipo v Sloveniji. Branilci v Ljudskem vrtu ne bomo bolj na udaru kot na prejšnjih tekmah, saj je tako za obrambo, kot tudi za napad zadolžena celotna ekipa. Vsi bomo trpeli v obrambi in vsi bomo nevarni v napadu. Najbolj pomembno je, da damo vsi vse od sebe in čutim, da tudi soigralci komaj čakajo tekmo v Mariboru,'' nestrpnosti pred derbijem ne skriva Halilović, ki se zaveda, da je bistveni faktor za uspeh pristop: ''Taktične zamisli bomo prepustili strokovnemu vodstvu, je pa Rudar v prejšnjem kolu pokazal način, kako se da zoperstaviti Mariboru. Na treningih že vadimo taktične detajle in prepričan sem, da bomo odlično pripravljeni. Najbolj pomembno je, da pokažemo pravo željo in borbenost, ki sta nas krasili na zadnjih dveh tekmah,'' je zaključil izkušeni branilec, ki bo v Mariboru lovil že svoj 147. nastop v najmočnejši slovenski ligi.

Denis Halilović

Tekmo med Mariborom in Domžalami, ki se bo na stadionu Ljudski vrt v Mariboru začela v soboto, 1. oktobra ob 20:15, bo vodila sodniška trojka Damir Skomina (Koper), Simon Smej (Fokovci) in Borut Anželj (Tišina). Delo četrtega sodnika bo opravljal Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah).

Maribor-Domžale

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO