FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžale - Olimpija Ljubljana 0:2

PRVA LIGA NZS 2012/2013
nedelja, 23.09.2012, 10. kolo
Športni park Domžale, 1.700 gledalcev

Strelca: 0:1 Nikezić 44', 0:2 Omladič 75'

Sodniki:
Matej Jug (Tolmin), Milan Kogej (Idrija), Borut Kopač (Idrija), Žiga Dobrun (Ljubljana). Delegat: Jože Tomšič (Ljublana).

knezovic ol230912

DOMŽALE OLIMPIJA LJUBLJANA
39 Zabret Gregor 30 Džafić Elvis
3 Topić Darko 5 Jović Boban
7 Živec Saša Aleksander 33 Salkić Erik 
13 Knezović Ivan 6 Zarifović Aris
19 Halilović Denis 20 Delamea Mlinar Antonio 
23 Ihbeisheh Jaka 16 Božič Blaž
25 Korun Uroš 25 Lovrečič Anej
29 Balkovec Jure 21 Omladič Nik 
37 Majer Žan 8 Trifković Dejan
90 Husmani Zeni 18 Nikezić Nikola
92 Kous Žiga 10 Šporar Andraž


1 Balažič Izidor 1 Šeliga Aleksander
8 Gerić Dejan 3 Kovačevič Mitja
9 Vuk Goran 31 Sarasola Lascurain
18 Pihler Aleks 11 Valenčič Filip
50 Škafar Jure 17 Fink Matic
77 Požeg Vancaš Rudi 29 Baskera Rok
91 Vrhunc Luka 7 William Franklin Vicente

Strelca: 0:1 Nikezić 44', 0:2 Omladič 75'
Menjave
Domžale: Halilović - Požeg Vancaš 59', Topić - Vuk G. 59', Ihbeisheh - Pihler 68'
Olimpija Ljubljana: Trifković - Baskera 46', Šporar - Vicente 68', Nikezić - Valenčič 89'
Rumeni karton:  Delamea Mlinar 35', Topić 55', Knezović 80', Kous 83'
Rdeči karton: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni bilo Slobodana Vuka, Nejca Vidmarja, Mihe Kostanjška in Tobiasa Mencigarja. Michel Nack Balokog je zbolel, kapetan Nejc Skubic pa je bil kaznovan.

1. minuta: S sredine igrišča so tekmo začeli igralci Olimpije.

2. minuta: Domžalčani so začeli v naslednji postavitvi, od leve proti desni: Zabret; Ihbeisheh, Korun, Halilović, Knezović, Topić; Balkovec, Majer, Husmani, Kous; Živec.  

3. minuta: Olimpija je prebila obrambo Domžal na desni strani. Trifković je zavrnil na vrh kazenskega prostora, kjer je streljal Omladič. Domači so uspešno blokirali, žoga pa se je odbila do Salkića, ki je z 20-tih metrov meril pod prečko. Vratar Zabret je z roko žogo odbil v kot. Po podaji v sredino je uspešno posredoval Zabret.

5. minuta: Olimpija si je priigrala drugi kot na tekmi. Pred vrata je podal Trifković, najvišji pa je bil Korun, ki je uspešno izbil. 

7. minuta: Olimpija je dvakrat poizkušala z razdalje. Najprej je Omladič sprožil čez gol, potem pa je Lovrečič nevarno meril s 25 metrov. Zanesljivo je posredoval vratar Zabret.

8. minuta: Živec je priboril prosti strel na levem robu kazenskega prostora Olimpije. Balkovec je nevarno podal na drugo vratnico, kjer je Živca podrl Zarifović, a je piščalka sodnika Juga ostala nema.

13. minuta: Majer je na desnem robu kazenskega prostora Domžal storil prekršek nad Jovićem. Prosti strel je izvajal Omladič, ki je meril ob bližnjo vratnico. Vratar Zabret se je še enkrat izkazal z zanesljivo obrambo.

16. minuta: Božič je z dolgo podajo na desni strani našel Jovića. Ta je z roba kazenskega prostora močno sprožil z voleja, vendar je bil znova zanesljiv vratar Zabret.

22. minuta: Balkovec je ukradel žogo na svoji polovici. Ob stranski črti na levi strani je zaposlil Živca, ki si je na vrhu kazenskega prostora pripravil prostor za strel. Meril je po tleh ob desno vratnico, vendar je bil vratar Džafić zanesljiv.

23. minuta: Za Olimpijo je z razdalje poizkušal Trifković. Strel s 25 metrov je zanesljivo ujel vratar Zabret.

24. minuta: Korun je prišel do žoge na desni strani polovice Domžal. Ob stranski črti je zaposlil Kousa, ki je poslal močan predložek pred vrata. Živec je bil za las prenizek in Džafić je uspešno žogo odbil. Potem je s 25 metrov poizkušal še Majer s prve, a je streljal previsoko.

25. minuta: Balkovec je bil pri žogi na levi strani polovice Olimpije. Poslal je nizek predložek pred vrata, kjer je za las zamudil Kous in žoga je zletela mimo leve vratnice.

28. minuta: Olimpija ne najde odgovora za zgoščeno postavitev Domžal. Tokrat je z razdalje poizkušal Lovrečič, ki je meril mimo desne vratnice.

35. minuta: Zaradi prekrška nad Živcem je rumeni karton prejel Delamea Mlinar.

37. minuta: Korun je na levi strani polovice Domžal storil prekršek nad Nikezićem. Prosti strel je izvedel Lovrečič, ki je slabo podal na prvo vratnico, a se je žoga odbila do Nikezića. Ta je z bližine streljal z voleja, a se je z odlično obrambo izkazal vratar Zabret.

39. minuta: Jović je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Podal je na vrh kazenskega prostora, kjer je Trifković žogo nastavil Lovrečiču. Ta je s 25 metrov močno sprožil, vendar je meril mimo desne vratnice.

0:1 Nikezić; 44. minuta: Jović je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Poslal je natančen predložek pred vrata, kjer je bil najvišji Nikezić. Nekdanji napadalec Domžal je z glavo žogo zabil v mrežo.

45+2. minuta: Po dobri minuti dodatka je glavni sodnik Matej Jug označil konec prvega polčasa.

46. minuta: V ekipi Olimpije je med odmorom Trifkovića zamenjal Baskera. Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Domžal.

49. minuta: Husmani je igral z roko na levi strani polovice Domžal. 25 metrov od vrat je na prvo vratnico podal Lovrečič, domači pa so uspešno odbili.

55. minuta: Zaradi prekrška nad Baskero je rumeni karton prejel Darko Topić. Tako imenovani skrajšani kot z leve strani je izvajal Lovrečič, ki je podal na prvo vratnico. Uspešno je odbil Halilović.

57. minuta: Lovrečič je z visoko podajo v kazenskem prostoru našel Omladiča, ki si je s prsmi žogo nastavil, potem pa poizkušal s škarjicami. Žogo je pod prečko pobral vratar Zabret.

58. minuta: Nekoliko razredčeni obrambi domačih je na desni strani pobegnil Šporar. Ob njem je bil Knezović, a je bil spretnejši napadalec Olimpije, ki je s treh metrov prišel do strela. Na pravem mestu je bil vratar Zabret, ki je odlično odbil.

59. minuta: V ekipi Domžal sta Darka Topića in Denisa Halilovića zamenjala Goran Vuk in Rudi Požeg Vancaš.

61. minuta: Domžalčani so taktično postavitev 5-4-1 spremenili v 4-3-3, v napadu pa so zaigrali Živec, Požeg Vancaš in Goran Vuk.

62. minuta: Kous je potegnil po desni strani. Na polovici Olimpije je podal na levo do Balkovca, ki je poizkušal z nizkim strelom v spodnji levi kot gostujočih vrat. Bil je nenatančen.

68. minuta: Kous je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Podal je v sredino do Husmanija, ki je s 25 metrov poizkušal s prve. Meril je kakšen meter previsoko.

68. minuta: V ekipi Olimpije je Šporarja zamenjal Vicente. V ekipi Domžal pa je Jako Ihbeisheha Aleks Pihler.

0:2 Omladič; 75. minuta: Vicente je pobegnil po levi strani. Prodrl je vse do črte, ki označuje konec igrišča. Podal je v sredino, kjer je z 10 metrov Omladič s prve žogo zabil pod prečko.

76. minuta: Zaradi poškodbe je igrišče zapustil Saša Aleksander Živec in Domžalčani so nadaljevali z desetimi igralci, saj je trener Stevan Mojsilović že opravil vse tri zamenjave.

80. minuta: Zaradi prekrška nad Vicentejem je rumeni karton prejel Ivan Knezović.

83. minuta: Zaradi prekrška nad Vicentejem je rumeni karton prejel Žiga Kous.

86. minuta: Domžalčani so imeli prosti strel z desne strani. Balkovec je poslal predložek na prvo vratnico, kjer je z glavo poizkušal Požeg Vancaš. Žoga je zletela mimo desne vratnice gostujočih vrat.

88. minuta: Domžalčani so izpeljali lepo akcijo na polovici Olimpije. Pihler je na kratko podal do Vuka, ki je prišel sam pred vratarja Džafića. Slednji je bil uspešnejši in je uspešno odbil v kot.

89. minuta: V ekipi Olimpije je Nikezića zamenjal Valenčič.

90+1. minuta: Vuk je na desni strani priboril kot za domače. Balkovec je poslal predložek pred vrata, kjer je Knezović z glavo meril nekoliko previsoko.

90+4. minuta: Glavni sodnik Matej Jug je označil konec tekme.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 PecarstvoBosty LogoCRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO