Šahtjor Soligorsk - Domžale 1:1 (foto)Strelca: 1:0 Ignjatijević 35', 1:1 Trajkovski 52'

Sodniki:
Dumitru Muntean (Moldavija), Andrei Bodean (Moldavija), Denis Borisov (Moldavija). Četrti sodnik: Viorel Gaina (Moldavija). Delegat: Orkhan Huseynzade (Azerbajdžan).

Luka Žinko

ŠAHTJOR SOLIGORSK DOMŽALE
16 Bushma Vladimir 35 Maraval Axel
4 Januškevič Aleksej 2 Brachi Álvaro
5 Jurevič Aleksandr 6 Horić Kenan
6 Burko Igor 11 Črnic Matic
7 Osipenko Dmitri 23 Horvat Lucas Mario
9 Rudika Sergij 24 Trajkovski Dejan
11 Starhorodskij Artem 27 Dobrovoljc Gaber
12 Ignjatijević Nikola 37 Majer Žan
18 Ribak Pavel 70 Žinko Luka
19 Kuzmenok Igor 87 Morel Benjamin
95 Kovalev Juri 95 Mance Antonio


1 Kotenko Artur 1 Milić Dejan
10 Januš Nikolaj 8 Juninho
15 Laptev Denis 10 Vuk Slobodan
17 Pavlov Aleksandr 15 Repas Jan
21 Jalezarenko Jevgeni 17 Širok Matija
31 Šibum Mihail 25 Blažič Miha
81 Timošenko Aleksej 77 Alvir Marko

Strelca: 1:0 Ignjatijević 35', 1:1 Trajkovski 52'
Menjave
Šahtjor Soligorsk: Osipenko - Januš 55', Kovalev - Jelezarenko 66', Rudika - Laptev 75'
Domžale: Črnic - Repas 70', Majer - Alvir 78', Morel - Juninho 83'
Rumeni kartoni: Trajkovski 3', Žinko 15', Osipenko 36', Črnic 50', Januškevič 69', Repas 89'
Rdeči kartoni:

Zaradi poškodbe stegenske mišice v ekipi ni Domžal Zenija Husmanija. Povratna tekma bo v četrtek, 21.07.2016 ob 20:30 v Športnem parku Domžale.

Piscalka90+5. minuta: Glavni sodnik Dumitri Muntean je označil konec tekme. Domžalčani so si priigrali lepo popotnico pred povratnim obračunom v Športnem parku Domžale.

90+1. minuta: Četrti sodnik Viorel Gaina je označil štiri minute dodatka tekme.

Konec

rumeni karton89. minuta: Zaradi nove katastrofalne odločitve moldavskega sodnika je rumeni karton prejel Jan Repas, ki je izgubil živce.

87. minuta: Šahtjor je prišel do kota z desne strani. Po podaji Starhorodskija so se Domžalčani ubranili. V nadaljevanju akcije so domačini prišli do novega kota. Po podaji Ignjatiševića je pred vrati odbil Juninho. Po strelu Sarhorodskija pa so domači prišli do novega kota. Gostje so se znova uspešno ubranili.

menjava83. minuta: V ekipi Domžal je Benjamina Morela zamenjal Juninho.

82. minuta: Repas je pobegnil po levi strani. Poslal je odličen predložek na prvo vratnico, kjer je Mance z glavo za las meril previsoko.

Antonio Mance

80. minuta: Ignjatijević je bil pri žogi na levi strani polovice Domžal. Poslal je predložek v sredino, kjer je z glavo streljal Laptev, a je bil na pravem mestu vratar Maraval.

menjava78. minuta: V ekipi Domžal je Žana Majerja zamenjal Marko Alvir.

76. minuta: Starhorodskij je bil pri žogi na levi strani polovice Domžal. Poslal je predložek na drugo vratnico, kjer je z glavo zavrnil Jelezarenko. Do silovitega strela s 14 metrov je prišel Januš, ki je meril za las mimo desne vratnice.

menjava75. minuta. V ekipi Šahtjorja je Rudiko zamenjal Laptev.

Jan Repas

73. minuta: Morel je na polovici Šahtjorja na kratko podal do Majerja, ki je z odlično podajo v ogenj poslal Repasa, ki je prišel sam pred domačega vratarja. Slednji je strel Domžalčana uspešno odbil. V nadaljevanju akcije je Trajkovski poslal predložek pred vrata, kjer je Mance z glavo streljal previsoko.

menjava70. minuta: V ekipi Domžal je Matica Črnica zamenjal Jan Repas.

rumeni karton69. minuta: Zaradi prekrška nad Maticem Črnicem je rumeni karton prejel Januškevič.

menjava66. minuta: V ekipi Šahtjorja je Kovaleva zamenjal Jelezarenko.

Kenan Horić

65. minuta: Po lepi akciji Domžalčanov je Trajkovski priboril kot z leve strani. Dvakratni slovenski prvaki so poizkušali z uigrano akcijo, a so se domačini ubranili.

61. minuta: Dobrovoljc je odbil v kot z leve strani. Po podaji Ignjatijevića je žoga na desnem robu kazenskega prostora prišla do Starhorodskija. Ta je streljal s prve, a previsoko.

59. minuta: Horvat je krenil v hiter protinapad po levi strani. Podal je do Majerja, ki je v kazenskem prostoru našel Črnica. Ta je uspešno preigraval in z 12 metrov streljal žal previsoko.

57. minuta: Domžalčani so prišli do prostega strela z leve strani. Po podaji Brachija je Dobrovoljc iz težkega položaja sprožil za las mimo desne vratnice.

Dejan Trajkovski

menjava55. minuta: V ekipi Šahtjorja je Osipenka zamenjal Januš.

zoga
1:1 Trajkovski, 52. minuta:
Mance je z izjemno borbenostjo ukradel žogo globoko na levi strani polovice Šahtjorja. Podal je v sredino, kjer je Trajkovski z 10 metrov žogo poslal v spodnji levi kot domačih vrat.

rumeni karton50. minuta: Domžalčani so izpeljali hitro akcijo na polovici Šahtjorja. Po podaji Majerja je v kazenskem prostoru preigraval Črnic, ki je ob posredovanju domačega branilca padel. Sodnik iz Moldavije je ocenil, da je igralec Domžal simuliral in mu zato tudi pokazal rumeni karton.

Piscalka46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Šahtjorja.

Matic Črnic

Piscalka45+1. minuta: Glavni sodnik Dumitri Muntean je označil konec prvega polčasa.

44. minuta: Horić je odbil v kot z leve strani. Po podaji Ignjatijevića so se gostje ubranili.

43. minuta: Majer je na levi strani našel Črnica, ki je poizkušal s strelom s 30 metrov. Meril je mimo desne vratnice.

39. minuta: Mance je priboril prosti strel 35 metrov od domačih vrat. Po podaji Morela je Horić z glavo streljal mimo leve vratnice.

zoga1:0 Ignjatijević; 35. minuta:
Domžalčani so izgubili žogo na sredini igrišča. V protinapad je stekel Ignjatijević, ki je 18 metrov od vrat prišel do strela. Natančno je meril v spodnji levi kot in popeljal domače v vodstvo.

Benjamin Morel

30. minuta: Domžalčani postajajo vse nevarnejši. Majer je ukradel žogo na polovici Šahtjorja. Podal je do Črnica, ki je z vrha kazenskega prostora meril za las mimo leve vratnice. Žoga je oplazila enega od domačinov in končala v kotu. Tega je izvedel Brachi, a je žoga med letom prešla meje igrišča.

28. minuta: Domžalčani so prišli do žoge na polovici Šahtjorja. Majer je prodrl vse do kazenskega prostora domačinov, kjer je streljal z levico. Žoga je zletela za las mimo desne vratnice.

24. minuta: Dobrovoljc je po mnenju sodnika Munteana dobrih 30 metrov od domžalskih vrat storil prekršek. Prosti strel je izvedel Starhorodskij, ki je meril previsoko.

19. minuta: Horvat je storil prekršek slabih 30 metrov od vrat Domžal. Prosti strel je odlično izvedel Starhorodskij, ki je meril v spodnji desni kot, a se je z izjemno obrambo izkazal vratar Maraval, ki je žogo odbil v kot. Po podaji v kazenski prostor je Januškevič z glavo streljal mimo leve vratnice.

Sodnik

rumeni karton15. minuta: Zaradi prekrška nad Burkom je rumeni karton prejel Luka Žinko.

12. minuta: Črnic je na levi strani podal do Brachija, ki je poslal uporaben predložek na prvo vratnico. V zadnjem trenutku je pred Mancejem žogo pokril vratar Bušma.

11. minuta: Po napaki Brachija je Maraval izven svojega kazenskega prostora posredoval z glavo. Odbil je do Osipenka, ki je streljal z glavo, a je pred vrati z glavo v kot odbil Brachi. Po podaji s kota so se rumeni ubranili.

9. minuta: Brachi je storil prekršek globoko na levi strani polovice Domžal. Po podaji Starhorodskija je na prvi vratnici uspešno odbil Majer.

Žan Majer

7. minuta: Horvat je storil prekršek 30 metrov od vrat Domžal. S podajo na drugo vratnico je poizkušal Ignjatijević, vendar ni našel svojih soigralcev.

rumeni karton3. minuta: Zaradi prekrška nad Burko je rumeni karton prejel Dejan Trajkovski.

1. minuta: Gostje so prišli do prvega strela proti vratom. Po podaji Rudike je precej mimo desne vratnice meril Burko.

Piscalka1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO