Domžale - Maribor 2:2 (foto)


Strelci: 0:1 Blažič 29'/ag., 0:2 Bohar 30', 1:2 Juninho 49', 2:2 Balkovec 65'

Sodniki:
Matej Jug (Tolmin), Matej Žunič (Kranj), Manuel Vidali (Gračišče). Dodatna pomočnika: Roberto Ponis (Koper), Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah). Četrti sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj). Delegat: Iztok Gustinčič (Portorož).

Prihod

DOMŽALE MARIBOR
12 Golubović Adnan 33 Handanović Jasmin
4 Vetrih Amedej 2 Hodžič Adis
5 Volarič Luka 4 Šuler Marko
8 Juninho 5 Vrhovec Blaž
15 Repas Jan 6 Pihler Aleks
17 Širok Matija 14 Omoregie Sunny Ogbemudia
25 Blažič Miha 20 Bajde Gregor
27 Dobrovoljc Gaber 22 Vršič Dare
29 Balkovec Jure 28 Viler Mitja
77 Alvir Marko 39 Bohar Damjan
92 Bratanović Elvis 70 Mertelj Aleš


1 Milić Dejan 69 Obradović Matko
6 Horić Kenan 3 Janža Erik
10 Vuk Slobodan 8 Sallalich Sintayehu
13 Žužek Žan 9 Tavares Marcos Morales
23 Horvat Lucas Mario 10 Hotić Dino
87 Morel Benjamin 11 Novaković Milivoje
90 Husmani Zeni 44 Šme Denis

Strelci: 0:1 Blažič 29'/ag., 0:2 Bohar 30', 1:2 Juninho 48', 2:2 Balkovec 64'
Menjave:
Domžale: Repas - Morel 57', Alvir - Husmani 71', Vetrih - Horvat 82'
Maribor: Vršič - Tavares 46', Bohar - Hotič 72', Bajde - Sallalich 73'
Rumeni kartoni: Pihler 38', Širok 82'
Rdeči kartoni: /


V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Luke Žinka. Prvič bo v ekipi Domžal od prve minute tekmo začel napadalec Elvis Bratanović. Nogometni klub Domžale se bo pred tekmo s priložnostnim darilom poslovil od Dejana Trajkovskega, ki odhaja na enoletno posojo z možnostjo odkupa v nizozemski Twente, in Jona Gorenca Stankoviča. Otrok Domžal je zadnji dve leti kot posojen nogometaš igral za Borussio iz Dortmunda, v začetku julija pa je prestopil v angleški Huddersfield Town.

Dejan Trajkovski Jon Gorenc Stankovič

Piscalka90+4. minuta: Glavni sodnik Matej Jug je označil konec tekme.

90+4. minuta: Mertelj je odbil v kot z leve strani. Po podaji Morela je Handanović žogo odbil do Volariča, ki je močno sprožil, a je pred vrati odbil Pihler. Žoga je znova prišla do Volariča, ki je poslal predložek pred vrata, kjer je Dobrovoljc streljal za las mimo desne vratnice.

90+1. minuta: Četrti sodnik Nejc Kajtazović je označil tri minute dodatka tekme.

90+1. minuta: Morel je priboril prosti strel na levi strani polovice Maribora. Predaleč je podal Balkovec.

Gaber Dobrovoljc

89. minuta: Hotić je žogo v sredini namestil Vrhovcu. Slednji je močno sprožil proti vratom, a je žoga oplazila zgornji del prečke.

88. minuta: Šuler je na polovici Domžal našel Pihlerja, ki je s 25 metrov poizkušal s strelom v levi kot, a je meril nenatančno.

87. minuta: Morel je priboril kot z leve strani. Isti igralec je podal pred vrata, kjer je z glavo odbil Šuler.

86. minuta: Hodžić je z desne strani poslal nevaren predložek pred vrata, kjer je z glavo streljal Omoregie, a je bil dobro postavljeni vratar Golubović na pravem mestu.

Amedej Vetrih

85. minuta: Šuler je nespretno podal proti svojemu vratarju. Izbito žogo Handanovića bi skorajda blokirala Juninho in Bratanović, a se je srečno končalo za Mariborčane.

menjava82. minuta: V ekipi Domžal je Amedeja Vetriha zamenjal Lucas Mario Horvat.

rumeni karton mali82. minuta: Zaradi prekrška na polovici Domžal je rumeni karton prejel Matija Širok.

81. minuta. Po odlični podaji Juninha je sam pred vratarja Handanovića prišel Bratanović. Obšel je vratarja Handanovića in streljal proti vratom. Pravočasno se je vrnil Šuler, ki je z golove črte žogo odbil.

Elvis Bratanović

78. minuta: Viler je z odlično podajo v kazenskem prostoru našel Sallalicha. Iz vrat je pravočasno stekel vratar Golubović in odlično ubranil strel Izraelca.

menjava73. minuta: V ekipi Maribora je Bajdeta zamenjal Sallalich.

menjava72. minuta: V ekipi Maribora je Boharja zamenjal Hotić.

71. minuta: Juninho je krenil v hiter protinapad Domžal. Na vrhu kazenskega prostora je odigral dvojno podajo z Bratanovićem in streljal v spodnji levi kot vrat, a se je z odlično obrambo izkazal vratar Handanović.

Luka Volarič

menjava71. minuta: V ekipi Domžal je Marka Alvirja zamenjal Zeni Husmani.

69. minuta: Bratanović je priboril kot z leve strani. Po podaji Široka so se gostje ubranili.

66. minuta: Morel je bil pri žogi na levi strani polovice Maribora. Poslal je odličen predložek na drugo vratnico, kjer je Bratanović z glavo streljal za las mimo leve vratnice.

zoga2:2 Balkovec; 65. minuta:
Bratanović je priboril prosti strel na desni strani polovice Maribora. Z imenitnim strelom z levico je neubranljivo zadel zgornji levi kot nemočnega vratarja Handanovića. Izjemen evrogol Balkovca!

Jure Balkovec

57. minuta: Tavares je prišel do strela z 20 metrov, vendar je meril mimo leve vratnice.

menjava57. minuta: V ekipi Domžal je Jana Repasa zamenjal Benjamin Morel.

55. minuta: Alvir je ukradel žogo na levi strani polovice Maribora. Na kratko je podal do Juninha, ki je močno sprožil. Žoga je zletela za las čez zgornji desni kot vrat Maribora.

zoga
1:2 Juninho; 49. minuta:
Domžalčani so izpeljali lepo akcijo po desni strani. Volarič je prodrl do kazenskega prostora, kjer je odlično zavrnil do Juninha, ki je z 12 metrov iz težkega položaja žogo poslal v levi kot gostujočih vrat.

Juninho

Piscalka46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Maribora.

menjava46. minuta: V ekipi Maribora je Vršiča zamenjal Tavares.

Piscalka45+1. minuta: Glavni sodnik Matej Jug je označil konec prvega polčasa.

44. minuta: Volarič je odlično preigraval na polovici Maribora. S 25 metrov je močno sprožil, a se je z odlično obrambo izkazal vratar Handanović.

Luka Volarič

43. minuta: Po podaji Vetriha je na desnem robu kazenskega prostora uspešno preigraval Volarič. Poslal je ostro podajo pred vrata, kjer je uspešno posredoval Handanović.

42. minuta: Mariborčani so bili znova v nevarnem napadu. Predložek Bajdeta je uspešno odbil Golubović, pred vrati pa so potem uspešno blokirali branilci domačih.

39. minuta: Prosti strel z dobrih 30 metrov je izvedel Blažič. Poizkušal je z neposrednim strelom, meril je v spodnji desni kot, a je vratar Handanović žogo zadržal.

rumeni karton mali38. minuta: Zaradi prekrška nad Juninhom je rumeni karton prejel Pihler.

Posvet

35. minuta: Bajde je predložek Široka odbil v kot. Po podaji Balkovca je odbil vratar Handanović.

zoga0:2 Bohar; 30. minuta:
Vršič je prestregel žogo na polovici Domžal. Krenil je v hiter protinapad in z natančno podajo na desni strani našel Boharja. Slednji je z rutiniranim strelom v spodnji desni kot podvojil vodstvo gostov.

zoga0:1 Blažič/ag.; 29. minuta: Mariborčani so izpeljali hitro akcijo na polovici Domžal. Bajde je z leve strani poslal nevaren predložek pred vrata, kjer je Blažič žogo s petih metrov odbil v lastni gol. Stranski sodnik Matej Žunič je označil prepovedan položaj Omoregieja, ki je bil za domačim branilcem. Po posvetu treh sodnikov so delivci pravice na gol priznali.

14. minuta: Širok je izgubil žogo na svoji polovici. Do nje je prišel Omoregie, ki je s 25 metrov meril previsoko.

Matija Širok

14. minuta: V akciji je bil Vršič, a je z odličnim posredovanjem v zadnjem trenutku v kot odbil Blažič. Po podaji Vršiča je na prvi vratnici odbil Dobrovoljc.

12. minuta: Nenadoma se je s 30 metrov za strel proti vratom odločil Vršič. Vratar Golubović je z manjšimi težavami žogo ukrotil.

6. minuta: Domžalčani so odlično začeli tekmo in so boljši tekmec. Juninho je priboril kot z desne strani. Balkovec je poslal predložek na drugo vratnico, kjer je uspešno odbil Bajde.

Piscalka1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

Domžale - Maribor

Tekst: Grega Krmavnar, foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

PecarstvoBosty Logotip CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO