FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Lusitanos - Domžale 1:2 (foto)

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO LIGO 2016/2017, 1. krog, 2. tekma
četrtek, 07.07.2016 ob 20:30
Stadion d'Andorra la Vella
Skupni izid: Domžale - Lusitanos 5:2
Strelci: 0:1 Majer 5', 1:1 Luizao 18', 1:2 Morel 41'

Sodniki:
Stanislav Todorov (Bolgarija), Diyan Valkov (Bolgarija), Aleksandar Atanasov (Bolgarija). Četrti sodnik: Georgi Kabakov (Bolgarija). Delegat: John Taylor (Škotska).

Prihod

DOMŽALE
LUSITANOS
12 Golubović Adnan 1 Coca Jesús
6 Horić Kenan 3 San Nicolás Moisés
11 Črnic Matic 4 Lucas
17 Širok Matija 5 Munoz Pedro
24 Trajkovski Dejan 8 Pinto Luis
27 Dobrovoljc Gaber 9 Luizao Armada André
37 Majer Žan 11 Aguilar José
70 Žinko Luka 14 Molina Alberto
87 Morel Benjamin 19 Bruninho
90 Husmani Zeni 23 Pousa Cristopher
95 Mance Antonio 24 Maciel Leonel


35 Maraval Axel 35 Benitez Andrés
8 Juninho 2 Acosta Carlos
10 Vuk Slobodan 7 San Nicolas Luigi
15 Repas Jan 10 Dos Reis Luis Antonio
23 Horvat Lucas Mario 15 Reyes Óscar
25 Blažič Miha 17 Fonseca Joan
29 Balkovec Jure

Strelci: 0:1 Majer 5', 1:1 Luizao 18', 1:2 Morel 41'
Menjave
Domžale: Dobrovoljc - Blažič 46', Husmani - Horvat 65', Žinko - Juninho 84'
Lusitanos: Pousa - Acosta 68', Luizao - Dos Reis 69', Bruninho - San Nicolas L. 82'
Rumeni kartoni: Aguilar 16', Pousa 24', Širok 26', Molina 56', Blažič 72', Črnic 88', Acosta 90+3'
Rdeči kartoni: /

Prva tekma v Športnem parku Domžale se je končala z zmago Domžal s 3:1. V drugem krogu se bo zmagovalec dvoboja pomeril z boljšim iz para Runavik (Ferski otoki) - Šahtar Soligorsk (Belorusija). Prvo tekmo na Ferskih otokih so z 2:0 dobili Belorusi.

Piscalka90+4. minuta: Glavni sodnik Stanislav Todorov je označil konec tekme in Domžalčani so se s skupnim izidom 5:2 uvrstili v drugi krog kvalifikacij za evropsko ligo. Tam se bodo pomerili z beloruskim Šahtjorjem iz Soligorska, ki je s skupnim izidom 7:0 izločil Runavik iz Ferskih otokov.

rumeni karton mali90+3. minuta: Zaradi prekrška nad Benjaminom Morelom je rumeni karton prejel Acosta. Prosti strel z 18 metrov je izvedel Trajkovski, ki je zadel živi zid.

90+1. minuta: Četrti sodnik je označil tri minute dodatka tekme.

Juninho

89. minuta: Juninho je uspešno preigraval na polovici Lusitanosa. 18 metrov od vrat je streljal, z roko pa je žogo zaustavil Lucas. Bolgarski sodnik ni dosodil očitne enajstmetrovke za rumene.

rumeni karton mali88. minuta: Zaradi prekrška na sredini igrišča je rumeni karton prejel Matic Črnic.

87. minuta: Po podaji Trajkovskega s kota je na prvi vratnici z glavo odbil Molina, Domžalčani pa so pred vrati storili tudi prekršek.

86. minuta: Morel je priboril kot z desne strani. Po podaji Francoza je na prvi vratnici z glavo odbil Dos Reis. V nadaljevanju akcije je nov kot priboril Mance.

menjava84. minuta: V ekipi Domžal je Luko Žinka zamenjal Juninho.

Matic Črnic

menjava82. minuta: V ekipi Lusitanosa je Bruninha zamenjal Luigi San Nicolas.

80. minuta: Majer je na levi strani znova v ogenj poslal Trajkovskega. Ta je žogo zavrnil na vrh kazenskega prostora, kjer je s prve streljal Horvat. Meril je mimo leve vratnice.

rumeni karton mali72. minuta: Zaradi prekrška nad Molino je rumeni karton prejel Miha Blažič.

menjava69. minuta: V ekipi Lusitanosa je Luizaa zamenjal Dos Reis.

menjava68. minuta: V ekipi Lusitanosa je Pouso zamenjal Acosta.

Dejan Trajkovski

menjava65. minuta: V ekipi Domžal je Zenija Husmanija zamenjal Lucas Mario Horvat.

61. minuta: Bruninho je na desni strani uspešno preigraval. Z desnega robu kazenskega prostora je meril mimo desne vratnice.

60. minuta: Po uigrani akciji Domžalčanov s prostega strela je Husmani s 25 metrov meril za las mimo desne vratnice.

58. minuta Lusitanos je prišel do kota z desne strani. Po podaji Aguilarja je z glavo odbil Horić. Do žoge je prišel Bruninho, ki je s 25 metrov močno sprožil, a je bil vratar Golubović zanesljiv.

57. minuta: Husmani je priigral kot z desne strani. Po uigrani akciji je z 20 metrov streljal Morel, vratar Coca je bil zanesljiv.

Matija Širok

56. minuta: Mance je uspešno preigraval znotraj kazenskega prostora Lusitanosa. Na levi strani si je pripravil dovolj prostora za strel in z 12 metrov stresel prečko.

rumeni karton mali56. minuta: Zaradi prekrška nad Benjaminom Morelom je rumeni karton prejel Molina.

54. minuta: Po predložku Aguilarja z desne strani je na vrhu kazenskega prostora prišlo do napake v gostujoči obrambi. Žoga je zletela za las mimo desne vratnice.

53. minuta: Bruninho je priboril kot z desne strani. Po podaji Aguilarja je na prvi vratnici odbil Husmani.

50. minuta: Bruninho je v kazenskem prostoru našel Luizaa. Robustni Brazilec je ob Horiću prišel do strela, a je ob dotiku gostujočega branilca žoga zletela za las mimo leve vratnice. Po podaji Moline s kota so se Domžalčani ubranili.

Antonio Mance

49. minuta: Nova lepa akcija Domžal po levi strani. Znova je Majer v ogenj poslal Trajkovskega, ki je z odlično podajo na prvi vratnici našel Manceja. Ta je s petih metrov meril za las mimo desne vratnice.

menjava48. minuta: V ekipi Domžal je Gabra Dobrovoljca zamenjal Miha Blažič.

Piscalka46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Lusitanosa.

Piscalka45+2. minuta: Glavni sodnik Stanislav Todorov je označil konec prvega polčasa, v katerem so Domžalčani v uvodnih 20 minutah popolnoma prevladovali na igrišču. Po srečnem izenačenju so domači zaigrali nekoliko bolje, a so rumeni proti koncu prvega dela znova prevzeli pobudo in povsem zasluženo povedli z 2:1.

zoga
1:2 Morel; 42. minuta:
Domžalčani so izpeljali vrhunsko akcijo na polovici Lusitanosa. Majer je z globinsko podajo v ogenj poslal hitrega Trajkovskega. Ta je znotraj kazenskega prostora zavrnil do Morela, ki je s sedmih metrov meril v polno. Andorci morajo za napredovanje doseči najmanj štiri gole.

Benjamin Morel

39. minuta: Širok je priboril kot z desne strani. Po podaji Trajkovskega je pred vrati odbil Luizao.

38. minuta: Domžalčani so lepo kombinirali na polovici Lusitanosa. Morel je podal do Črnica, ki je poslal predložek na drugo vratnico. Domači so odbili do Žinka, ki je z 22 metrov streljal, a je bil vratar Coca na mestu.

37. minuta: Morel je bil pri žogi na desni strani polovice Lusitanosa. Poslal je predložek na drugo vratnico, kjer je Črnic z glavo streljal mimo desne vratnice.

33. minuta: Bruninho je priboril kot z desne strani. Po podaji Moline je na prvi vratnici odbil Dobrovoljc.

29. minuta: Po predložku Moline je Golubović odbil v kot z desne strani. Po podaji Moline je na prvi vratnici odbil Husmani.

Luka Žinko

27. minuta: Širok je odlično prodrl po desni strani. Podal je do Trajkovskega, ki je s kratko podajo žogo namestil Majerju. Slednji je z levega robu kazenskega prostora meril za las previsoko.

rumeni karton mali26. minuta: Zaradi prekrška nad Aguilarjem je rumeni karton prejel Matija Širok.

rumeni karton mali24. minuta: Zaradi prekrška nad Luko Žinkom je rumeni karton prejel Pousa.

23. minuta: Po podaji Bruninha z avta z leve strani je do strela s 25 metrov prišel Aguilar. Meril je mimo leve vratnice.

zoga
1:1 Luizao; 18. minuta:
Po dolgi podaji domačih na vrh kazenskega prostora Domžal je bil Luizao spretnejši od Dobrovoljca. S 15 metrov je z voleja neubranljivo meril v zgornji levi kot vrat rumenih.

Žan Majer

rumeni karton mali16. minuta: Zaradi prekrška nad Matijo Širokom je rumeni karton prejel Aguilar.

15. minuta: Mance je ukradel žogo globoko na levi strani polovice Lusitanosa. Prodrl je v kazenski prostor, kjer je podal do Morela. Francoz je s 13 metrov streljal previsoko. Domžalčani so popolni gospodarji na igrišču.

11. minuta: Morel je priboril kot z desne strani. Po uigrani akciji Trajkovskega in Črnica je do strela z devetih metrov prišel Horić, ki je meril previsoko.

zoga0:1 Majer; 5. minuta:
Husmani je na desni strani našel Morela. Slednji je preigral svojega čuvaja in po tleh podal v kazenski prostor. Tam si je Majer z odličnim sprejemom pripravil prostor za strel. Z 10 metrov je žogo neubranljivo poslal v spodnji desni kot domačih vrat.

Piscalka1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

Lusitanos - Domžale

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Žiga Zupan

esadmulalic logo  Joma  EK Elpro Križnič

 CRGP logoSZ logotip Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslanibmc ound   chio logo jpg RGB SiPRO