FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

V reprezentanci ob Nejcu Vidmarju tudi Nejc Skubic!

Nogometni klub Domžale ima drugič v zgodovini in prvič po dobrih sedmih letih dva članska reprezentanta Slovenije. 26. maja 2008 sta na tekmi proti Švedski rumene zastopala Luka Elsner in Andraž Kirm, tokrat pa bosta za tekmi proti Švici in Estoniji sveti dres oblekla Nejc Vidmar in Nejc Skubic. Medtem ko je prvi vpoklic prejel že tretjič, bo kapetan dvakratnih državnih prvakov prvič član izbrane vrste Slovenije. 26-letni Ljubljančan je v letu 2015 naredil ogromen napredek v svoji igri. Na zadnjih 17 prvenstvenih tekmah je poskrbel za kar 15 zaključnih podaj, ki so vzbudile tudi pozornost selektorja Srečka Katanca. Slednji si je v letošnji sezoni ogledal vse tri domače tekme Domžal.

Nejc Skubic

Kakšni so občutki ob prvem vpoklicu v slovensko člansko reprezentanco?
Z besedami težko opišem prve občutke. To je nekaj nepopisnega. Vselej, ko pomislim na to, se naježim in tako je tudi sedaj. Trenutno se še ne zavedam, da se to res dogaja. Po drugi strani pa me veseli, da se je trdo delo poplačalo.

Kaj pričakujete od prvega snidenja z reprezentanti?
Ko bom prišel na zbor, mi bo najprej nekoliko nerodno, saj bom obdan z največjimi slovenskimi nogometnimi zvezdniki. Naši reprezentanti igrajo v vrhunskih evropskih klubih in počaščen sem, da bom del te ekipe. To je nekaj neverjetnega. Zelo sem vesel, hkrati pa čutim dodatno energijo. Dobil sem potrditev, da je s trdim in poštenim delom možno uresničiti sanje. V športu si za trdo delo nagrajen in tako je bilo tudi pri meni. Tukaj se ne mislim zaustaviti, saj imam še nekaj ciljev v karieri in upam, da jih bom izpolnil.

Nejc Skubic

V koledarskem letu 2015 ste naredili izjemen napredek v svoji igri. Kje so razlogi za takšen preskok?
Ob vrnitvi iz Romunije so mnogi govorili, da sem naredil korak nazaj, a sam sem vedel, da je to korak naprej. Z Domžalami smo se hitro dogovorili in začela se je nova pot. Pri 21 letih sem doživel nekaj neverjetnega, zaigral sem v Ligi prvakov, kar je bil takrat vrhunec moje kariere. Toda, namesto poti navzgor, se je nekje zalomilo. Izgubil sem motivacijo, zato sem se vrnil v Slovenijo. Pot do novega vrhunca je trajala tri leta. Bila je dolga, težka in vse do začetka letošnjega koledarskega leta ji ni bilo videti konca. Letos pa sem dobesedno preklopil v svoji glavi in spremenil miselnost. Prvi dve leti v Domžalah sem igral dokaj solidno, vendar pod svojimi zmožnostmi. Vseskozi sem vedel, da zmorem več in z letom 2015 se je zgodil klik v glavi. Rekel sem si, star si 25 let in še imaš možnost narediti nekaj iz sebe. V osebnem življenju sem vse stvari postavil na svoje mesto in se popolnoma posvetil nogometu. Vseskozi sem ob treningih delal individualno, a sem se z letošnjim letom veliko bolj celovito posvetil svojemu telesu in glavnim segmentom, ki jih izvajam v igri. V osmih mesecih je prišlo do ogromnega napredka v moji igri. To je dokaz, da s takšnim delom lahko v prihodnosti dosežem še več velikih ciljev. Reprezentanca predstavlja najvišjo raven in to so bile moje otroške sanje. Dobesedno sem sanjal igranje v Ligi prvakov in za A-reprezentanco. To dvoje sem dosegel s trdim delom in z mirno vestjo lahko rečem, da zasluženo. To še ni vse. Igranje v tujini ostaja velik cilj, ki mu bom sledil, a trenutno sem popolnoma osredotočen le na Domžale.

V letošnji sezoni sta bila na tekmah Domžal večkrat prisotna tudi selektor Srečko Katanec in njegov pomočnik Aleš Čeh. Že pred vpoklicem je bilo očitno, da spremljata prav vaše predstave. Kako ste doživljali čakanje na objavo spiska reprezentance in tudi vse bolj glasna zbadanja soigralcev v garderobi?
Pričakovanje spiska je dvorezen meč. Zadnji teden so vsi v garderobi govorili, da bom vpoklican v reprezentanco. Težava bi se pojavila, če do vpoklica ne bi prišlo, saj je to s psihološkega vidika velika obremenitev za igralca. Poizkušal sem ostati čim bolj miren in preslišati zbadanja. Ta se zdijo zabavna in nedolžna, a če razplet ni pravi, je to za igralca zelo težko. Vesel sem, da se je obrnilo v mojo prid. Vpoklic je začetek novega obdobja v moji karieri. Stopil sem stopničko višje in sedaj morajo slediti le še koraki navzgor. Delati moram še več in verjamem, da bo šla moja kariera le še navzgor.

Nejc Skubic

Pred zborom reprezentance vas v soboto čaka gostovanje v Celju. Ali boste na Areni Petrol zaradi vpoklica dodatno motivirani?
Zagotovo. Poizkušal se bom dokazati in upravičiti vpoklic v reprezentanco. Obstaja pa tudi druga plat. Če se bom preveč obremenjeval s tem, lahko hitro pride do napak v igri. Ostati moramo tak kot sem, ne smem se spremeniti. Nekaj sem že dal skozi v življenju in dobro vem, da moram mentalno ostati isti in se ne smem ''dvigniti''. Ostati moram pošten in delaven.

Nogometni klub Domžale ima tokrat kar dva člana v slovenski reprezentanci, kar je potrditev odličnega dela celotnega kluba...
V prvi vrsti bi se rad zahvalil soigralcem in strokovnemu vodstvu, predvsem Luki Elsnerju in Roku Hanžiču. Pokazala sta veliko zaupanja in vere v moje sposobnosti. Tudi na treningih sta veliko energije vložila v igro na mojem položaju in sta zagotovo najbolj zaslužna za moj uspeh. Posebej moram omeniti naša terapevta Mirana Kovačiča in Martina Zupančiča ter tudi Tomaža Popita. V zadnjem letu so mi ogromno pomagali, saj sem imel precej težav z bolečinami v gležnju in brez njih ne bi mogel priti do reprezentance. Ne smem pozabiti niti na svojo družino in dekle, brez katerih že v samem začetku ne bi mogel priti do sem. Velik delež pa so dodali tudi soigralci. Če ekipa ne bi igrala dobro, ne bi prišel do izraza. Vsi so del tega uspeha, zato sem jim ob tej priložnosti lepo zadovoljujem.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB