FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Žiga Kous zapušča rumene

Nogometni klub Domžale zapušča desni bočni branilec Žiga Kous. 22-letni Prekmurec je bil član dvakratnih državnih prvakov štiri leta. Prvo leto je kot posojen nogometaš igral za Muro 05, v naslednjih treh sezonah pa je v rumenem dresu odigral 66 uradnih tekem in dosegel pet golov. Kariero bo nadaljeval v Celju.

Žiga Kous

"Žiga je izrazil željo po večji minutaži in skupaj z Nogometnim klubom Celje smo našli dogovor, ki je zadovoljil vse tri strani. Zelo smo veseli, da je bil Žiga naš član in se mu ob tej priložnosti zahvaljujem za vse, kar je dal NK Domžale. Z Žigo se razhajamo v dobrih, rad bi rekel celo prijateljskih odnosih. Vedno bo dobrodošel gost v Športnem parku. Našemu kolektivu je veliko pomenil, tako da v Celje ne odhaja brezplačno, jasno pa je, da je odškodnina precej nizka, primerna razmeram v slovenskem nogometu,'' je o prestopu povedal športni direktor Nogometnega kluba Domžale Matej Oražem in dodal: ''Sklenjen posel je še en dokaz več, da z NK Celje že dlje časa zelo korektno sodelujemo. Rad bi se zahvalil NK Celje in direktorju Ambrožu Kranjcu za korekten in profesionalen odnos, ki je lahko zgled za vse klube."

Žiga Kous in Matej Oražem

Pred odhodom v Celje je nekaj besed za našo spletno stran spregovoril tudi Žiga Kous: ''Tri leta v Domžalah mi bodo zagotovo ostala v zelo lepem spominu. Doživel in spoznal sem marsikaj novega. Veliko je bilo pozitivnih stvari, nekaj tudi negativnih, ampak slednje ne bodo ostale v spominu,'' je ob slovesu povedal simpatični nogometaš, ki je pred prihodom v Domžale branil barve Tišine in Mure 05: ''V Domžale sem prišel pri osemnajstih letih, zato je bila to zame povsem nova izkušnja, saj sem prvič zapustil bližino doma. Ljudje v klubu, strokovno vodstvo in soigralci so me zelo dobro sprejeli, zato je bilo prilagajanje veliko lažje. Spoznal sem veliko novih prijateljev in lahko rečem, da sem se v Domžalah zelo dobro počutil.''

Žiga Kous

Za Kousa je bila najboljša prva sezona ob Kamniški Bistrici, v kateri je odigral 29 tekem oziroma 2239 minut in dosegel dva gola. Tudi v sezoni 2013/2014 je dosegel dva gola, na igrišču pa je prebil 24 tekem oziroma 1738 minut. Lani je odigral le 12 tekem oziroma 496 minut. V tekoči sezoni je Kous nastopil le na prvi tekmi kvalifikacij za Evropsko ligo proti Čukaričkemu, ko je na igrišču prebil zadnjih 41 minut: ''V zadnjem obdobju nisem veliko igral, zato sem se odločil, da poizkušam svojo srečo drugje. Pojavila se je možnost odhoda v Celje in zelo sem vesel, da sta se kluba uspela dogovoriti za prestop. V Domžalah so spoštovali mojo željo, za kar se jim zahvaljujem in jim želim veliko uspeha pri nadaljnjem delu,'' je še povedal Kous, ki je v svoji prvi sezoni v Domžalah osvojil slovenski Superpokal.

Žiga Kous

V Nogometnem klubu Domžale se Žigi zahvaljujemo za njegov doprinos k uspehom kluba in mu želimo veliko uspeha v nadaljevanju kariere.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič in Jure Banfi

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB