FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Vidmar: Še težje kot sicer

Nogometaši Domžal bodo v soboto ob 18:30 proti Velenjskemu Rudarju odigrali 600. tekmo kluba v najmočnejši slovenski ligi. Ob 205. porazih in 161. neodločenih izidih bodo varovanci Luke Elsnerja lovili že svojo 234. zmago. Ta bi bila prva domača v novi sezoni in hkrati 136. v zgodovini prve slovenske lige v Športnem parku Domžale. Priprave na njo bodo stekle že ob 17:00, ko bo na domžalskem drsališču vrata odprl navijaški park, tekma pa bo imela tudi dobrodelno noto.

Nejc Vidmar

Tokrat zbiramo sredstva za Nina Rakoviča, ki ga že od rojstva spremlja cerebralna paraliza in nujno potrebuje novo prevozno sredstvo. Donacijo članskega moštva in uprave kluba bo Ninu pred tekmo predal kapetan Nejc Skubic, navijači pa boste lahko to storili znotraj stadiona na stojnici z navijaškimi artikli: ''Dobrodelnim akcijam se igralci pridružimo z največjim veseljem. Delujemo v športu, ki je na očeh javnosti in prav je, da izkoristimo možnost in opozorimo na težave drugih. Ljudje si moramo med seboj pomagati, zato se z veseljem odzovem na takšne pobude. V Nogometnem klubu Domžale smo zelo naklonjeni dobrodelnosti in prepričan sem, da bomo tudi v letošnji sezoni pomagali številnim pomoči potrebnim,'' je v uvodu pogovora povedal vratar Nejc Vidmar, ki je bil pred tremi leti pobudnik sodelovanja med Nogometnim kluba Domžale in Anino zvezdico, katere logotip krasi hrbtno stran domžalskega dresa.

Nejc Vidmar

Domžalčani so na uvodnih treh tekmah prvenstva, proti Luki Koper, Mariboru in ljubljanski Olimpiji, zbrali šest točk in so uvrščeni tik pod vrh prvenstvene lestvice: ''Že v minuli sezoni smo zelo dobro igrali proti klubom, ki so bili favoriti za visoka mesta. Smo pa v spomladanskem delu padli predvsem proti ekipam, ki so bile na sredini oziroma v spodnjem delu lestvice. V soboto moramo pokazati drugačen obraz in ponoviti podobo iz lanske jeseni. Če bomo stoodstotno zbrani, se nam obetajo lepe stvari,'' je prepričan domžalski čuvaj mreže, ki je na petih tekmah letošnje sezone dvakrat ohranil mrežo nedotaknjeno. Prvič na gostovanju v Beogradu proti Čukaričkemu, drugič pa minulo soboto na gostovanju v Ljubljani proti Olimpiji: ''Naše osnovno načelo je ohraniti mrežo nedotaknjeno. Če ne prejmeš gola, ne moreš izgubiti in tako je pol dela že opravljenega. Vseskozi dodajamo nove segmente v našo igro in v napadu smo iz tekme v tekmo boljši. Pridejo tekme, ko ti ne gre in prav iz teh se poizkušamo čim več naučiti. Dejstvo pa je, da v prvi vrsti gledamo na to, da ne dobimo gola. Letos nam je uspelo dvakrat in prepričan sem, da lahko ta odstotek še povečamo.''

Nejc Vidmar

Povsem drugače je prvenstvo odprl naslednji tekmec rumenih. Rudar je moral na prvih treh tekmah priznati premoč novomeški Krki (0:1), Gorici (1:2) in Zavrču (1:3): ''Trije porazi Rudarja za nas ne pomenijo prav nič dobrega. Velenjčani bodo zagotovo garali za pozitiven izid in čaka nas še težje delo kot sicer. Potrebno bo najti dodatne atome moči in na igrišču pokazati vso svojo kvaliteto. Le na ta način bomo lahko strli odpor vedno dobrih in neugodnih Velenjčanov,'' se zahtevnosti naloge zaveda domžalski superman, ki bo s soigralci lovil prvo domačo zmago v sezoni: ''Najlepše je slaviti pred domačo publiko, zato si želimo popraviti izkupiček v Športnem parku. Žal je nogomet nepredvidljiv in v zadnjih letih smo zbrali približno enako točk doma in v gosteh. S fanti bomo naredili vse, da ohranimo dober izkupiček v gosteh, doma pa ga izboljšamo. Če bo tako, nam visoko mesto na lestvici ne uide.''

Vidmarji

Vidmar v zadnjem tednu ni na trnih le zaradi sobotne tekme z Rudarjem, ampak nestrpno pričakuje tudi rojstvo svoje druge hčere. Predvideni rok poroda je bil že v sredo: ''Na treningih misli sem ter tja še zaidejo, na tekmi pa je zbranost tako visoka, da o tem ne razmišljam. Rojstvo otroka je ena najpomembnejših stvari v življenju in v soboto bo verjetno še težje ohraniti zbranost kot na zadnji tekmi proti Olimpiji. Upam, da bo porod pred oziroma po tekmi, nikakor pa si ne ne želim, da bi se začelo dogajati ravno med tekmo. V tem primeru bo najtežje ženi, ki bo morala sama prestati porod. Bomo videli. Upam, da bo hči pridna in bo počakala na očija,'' je z nasmeškom zaključil domžalski čuvaj mreže, ki bo na svoji 163. tekmi v najmočnejši slovenski ligi poizkušal še 67. ohraniti mrežo nedotaknjeno.


Tekmo med Domžalami in velenjskim Rudarjem, ki se bo v Športnem parku Domžale začela v soboto, 8. avgusta ob 18:30, bo vodila sodniška trojka Damir Skomina (Koper), Robert Vukan (Apače) in Bojan Ul (Šentilj v Slovenskih Goricah). Dodatna pomočnika za vrati bosta Roberto Ponis (Koper) in Dragoslav Perič (Kranj), delo četrtega sodnika pa bo opravljal Manuel Vidali (Gračišče). V ekipi Domžal zaradi poškodbe ne bo Rudija Požega Vancaša in Dejana Milića, vprašljiv pa je nastop Darka Zeca.

Navijaški park

Navijači se boste lahko na tekmo 3. kola Prve lige Telekom Slovenije začeli ogrevati že uro in pol pred njenim začetkom. V zavetju sence domžalskega drsališča v Športnem parku bo ob 17:00 svoja vrata znova odprl navijaški park, v katerem si boste lahko prislužili brezplačne vstopnice in še številne druge nagrade. Prvič boste lahko izmerili moč svojega strela, na svoj račun pa bodo prišli tudi otroci, ki jih bodo s pomočjo napihljivega gradu, nogometnega poligona in še številnih drugih aktivnosti zabavali animatorji Zavoda G-rega! Pozdravil vas bo tudi bober Domži!

Tekst in video: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič in Grega Krmavnar
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB