FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Igralec tekme #5: Nejc Skubic

Kapetan Nejc Skubic je v letu 2015 v formi svoje kariere. Njegovi soigralci so ga v letošnji sezoni že drugič izbrali za najboljšega igralca tekme, hkrati pa je tudi vodilni v točkovanju gol+podaja, ki ga vodi uradna spletna stran Prve lige Telekom Slovenije. Desni bočni branilec se je na prvi tekmi v Kopru izkazal z golom in podajo, v soboto pa je v Ljubljani vknjižil še podaji za oba gola rumenih. 24-letni Ljubljančan, ki trenutno živi v Kamniku, svojo dobro formo pripisuje trdemu delu.

Nejc Skubic

V minuli sezoni ste bili le enkrat izbrani za igralca tekme, v tekoči pa so vam vaši soigralci ta naziv dodelili že drugič. Kako ste zadovoljni s svojimi predstavami?
V prvi vrsti sem zadovoljen, da smo dobro začeli prvenstvo in da so moje dobre predstave ekipi pomagale do obeh zmag. Najbolj sem vesel šestih točk, a to je šele začetek prvenstva in pred nami je še dolga pot. Delo je edino, ki prinaša uspeh. Če dobro treniraš, se mora to na tekmah prej ali slej tudi poznati.

V ospredje ste stopili v drugem delu minule sezone, ko ste v zadnjih sedmih kolih poskrbeli kar za sedem zaključnih podaj. Povprečje podaja na tekmo ste zadržali tudi v tekočem tekmovalnem letu. Čemu pripisujete takšen napredek v vaši igri v napadu?
Prvi razlog je, da na treningih veliko pozornosti posvečamo temu segmentu igre. Trener zahteva preboje po bokih in na treningih veliko vadimo čas utekanja ter predložke pred vrata. Tudi sam sem v drugem delu minule sezone začel dodatno delati na svoji igri. Po treningih veliko vadim pošiljanje predložkov in trdo delo se je moralo prej ali slej obrestovati. Vesel sem, da se je odprlo in da ekipi pomagam do zmag. Upam, da bo tako tudi vnaprej.

Kapetana

Kaj bi izpostavili s sobotne tekme v Ljubljani?
Za nami je zelo dobra tekma. Ne pomnim, kdaj smo nazadnje tako pametno odigrali celotno tekmo in vseh 90 minut držali visoko zbranost. Res je, da smo imeli zadnje pol ure dva igralca več, ampak to še nič ne pomeni. V podobnih situacijah smo se nekajkrat znašli že v prejšnji sezoni, a smo jih zapravili. Tudi letos smo v Kopru z igralcem več prejeli dva gola. Iz teh izkušenj smo se nekaj naučili in v Stožicah pokazali veliko mero zrelosti. Od prve minute smo zaigrali točno tako kot smo se dogovorili. Trenerji so zelo dobro analizirali nasprotnika. Vedeli smo, kje je Olimpija dobra in tudi, kje so njene slabosti. Te smo izkoristili, prednosti pa smo uspešno omejili. Na koncu smo popolnoma zasluženo zmagali.

Po treh odigranih tekmah ste na drugem mestu, ki je v skladu z vašimi cilji in željami. Ali lahko presežete uvrstitev iz minule sezone?
Na začetku sezone smo jasno povedali, da je osnovni cilj uvrstitev v evropska tekmovanja. Kljub temu si igralci želimo več in imamo skriti cilj. Smo poklicni športniki in vedno želimo napredovati. Ostajamo skromni, vendar se istočasno zavedamo svojih kvalitet. Uvodne tri tekme so nam okrepile samozavest, a kljub vsemu je to šele začetek. Pred nami so težke tekme, saj pričakujemo, da bodo nasprotne ekipe igrale bolj zaprto in njihovo formacijo bo težje prebiti. Maksimalno bomo morali biti osredotočeni na naše napadalne akcije, obenem pa bomo morali v obrambi držati ničlo. To je tisto, kar nas krasi že dlje časa. Če bomo v obrambi držali ničlo, bomo tudi zmagovali.

Nejc Skubic

Po treh zaporednih derbijih vas sedaj čakajo tekmeci, ki vsaj na papirju ne kotirajo v sam vrh slovenske lige. Ali bo nadaljevanje prvenstva zaradi tega lažje ali težje?
Prve tri tekme so bile težke in takšne je najlepše igrati. Osebno v derbijih zelo uživam. Proti Mariboru se je v Domžalah zbralo veliko publike. V Stožicah je bilo več gledalcev kot na prejšnjih tekmah in tudi navijanje je bilo prisotno skozi celotno tekmo. Na takšnih tekmah se počutiš kot pravi nogometaš in to je pozitivno za našo ligo. Sedaj prihajajo tekmeci, proti katerim bomo imeli večjo posest žoge. Prevlado na igrišču bomo morali pretvoriti v gole, kar ne bo lahko. Če bomo igrali lep nogomet, a hkrati prejemali gole, nam ne bo prav nič pomagalo. Morali bomo biti učinkoviti, tako kot proti Kopru in Olimpiji. Proti Mariboru nismo bili in zato smo tudi izgubili.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB