FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Igralec sezone 2014/2015: Benjamin Morel

Benjamin Morel je bil v minuli sezoni pravo odkritje najmočnejše slovenske lige. 28-letni Francoz je, po nekaj letih igranja v francoskih amaterskih ligah, v Domžale prišel na začetku junija 2014 in hitro pokazal svoj razkošen talent. Nogometaš, ki je za domači Caen v elitni francoski ligi zbral osem nastopov, je že na svojem debiju v dresu Domžal dosegel izjemen gol z voleja in tako napovedal uspešne igre v rumenem dresu.

Benjamin Morel

Ko je ''Bum bum Ben'', kot se ga je zaradi močnega in natančnega strela z razdalje oprijel vzdevek v Domžalah, prišel na primerno fizično pripravljenost, je postal nezamenljiv član udarne enajsterice in s svojimi izkušnjami ter karakterjem tudi pomemben del ekipe. Med drugim je po vsaki zmagi zadolžen za vodenje slavja nogometašev v garderobi. V svoji prvi sezoni v Domžalah je s sedmimi goli postal najboljši strelec ekipe, z odličnimi predstavami pa je navdušil tudi svoje soigralce. Ti so mu v izboru za igralca sezone namenili največ glasov in ga okronali za najboljšega nogometaša Domžal v tekmovalnem letu 2014/2015. Prestižno lovoriko je Morel prevzel pred obračunom z Mariborom, na katerem se je predstavil v tako dobri luči, da so ga soigralci izbrali tudi za najboljšega igralca tekme.


Za vami je izjemno zahtevna tekma proti Mariboru, v kateri vam je zmanjkalo tudi nekaj sreče, da niste osvojili vsaj točke. Kakšni so občutki po dveh prespanih nočeh?
Prvih 35 minut nam je bilo zelo težko, saj nismo igrali nogometa. Ko smo se vendarle zbrali in začeli igrati svojo igro, smo hitro spoznali, da lahko Mariboru povzročamo težave. Z boljšim pristopom in večjo natančnostjo pri zadnjih podajah, bi zagotovo iztržili boljši rezultat.

Tretjič v sezoni se je zgodilo, da ste skozi tekmo pokazali dva različna obraza. Kje tiči razlog za takšna nihanja?
Tekma z Mariborom je bila podobna tisti s Čukaričkim v Domžalah, saj smo tudi takrat začeli igrati po prejetem golu. Škoda, da se prebudimo šele po zaostanku, saj moramo potem loviti rezultat. V Kopru je bila zgodba drugačna, saj smo se po tretjem doseženem golu prehitro sprostili. Enostavno nam ne uspe odigrati celotne tekme na želeni ravni. Ne vem, zakaj se nam to dogaja, toda temu moramo narediti konec. Imamo dovolj kvalitete, da to storimo.

Benjamin Morel

Navijači so vas proti Mariboru podpirali vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Za slovenske razmere je bilo vzdušje zelo dobro…
Navijači so nam skozi celotno tekmo stali ob strani in bilo je zelo lepo igrati v takšnem vzdušju. Veliko nam pomeni tudi aplavz po tekmi, čeprav smo izgubili. Upam, da nas bodo podpirali tudi na naslednjih tekmah, saj nam dajejo dodatno energijo.

Kaj mora ekipa poleg nihanj še popraviti v svoji igri?
Verjeti moramo v svoje kvalitete. Ne smemo se bati igrati nogometa.

Benjamin Morel

Pred tekmo ste prejeli nagrado za najboljšega igralca minule sezone po izboru vaših soigralcev. Po 755 glasovih ste vratarja Nejca Vidmarja premagali za vsega en glas. Kako bi ocenili svojo prvo sezono v Domžalah?
Neizmerno sem ponosen na to nagrado. Ta dokazuje, da so moji soigralci zadovoljni z menoj in mojim delom. Najlepše se jim zahvaljujem za glasove. Lovoriko bom vzel s seboj v Francijo, kjer bo skrbela za prelep spomin na Domžale. Upam, da ne bo edina, ki jo bom osvojil tukaj. Z Vidmarjem je šlo precej na tesno, ampak za predstave v lanski sezoni čestitam prav vsem igralcem, ki so bili del ekipe. S svojo prvo sezono v Domžalah sem zadovoljen, a vem, da lahko igram še bolje. Prilagajanje na novo okolje je bilo zelo kratko, za kar se moram zahvaliti soigralcem, strokovnemu vodstvu in ostalim ljudem v klubu. Posebna zahvala gre trenerjem, ki so verjeli vame in mi zaupali.

Ob igralcu sezone so vas nogometaši izbrali tudi za igralca tekme proti Mariboru. Kako ste zadovoljni s svojo formo na začetku sezone?
Vesel sem, da sem bil izbran za igralca tekme proti Mariboru. Fizično se počutim odlično in to je očitno tudi na igrišču.

Benjamin Morel

Kakšni so vaši cilji v tekoči sezoni?
V letošnji sezoni se želimo znova uvrstiti v evropske pokale, saj je igranje mednarodnih tekem izjemna izkušnja. Poleg tega si želim z Domžalami osvojiti kakšno lovoriko in postati še pomembnejši član ekipe.

Že po dveh kolih je očitno, da je pred nami izjemno zanimiva sezona. Kakšna je vaša napoved?
Veliko ekip v ligi se je okrepilo, kar pomeni da bo konkurenca v boju za evropska mesta velika. Pričakujem izredno zanimivo sezono. Imamo zelo kvalitetno ekipo, zato verjamem, da lahko ponovimo oziroma celo presežemo lanski rezultat.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič, Peter Koprivnikar, Zoran Milovanović
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB