FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžale - Maribor 0:1 (foto)

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2015/2016, 2. KOLO
sobota, 25.07.2015 ob 20:15
Športni park Domžale, 2200 gledalcev
Strelci: 0:1 Tavares 23'

Sodniki:
Nejc Kajtazović (Kranj), Manuel Vidali (Gračišče), Rafael Ajdovec (Kranj). Dodatna pomočnika: Andrej Žnidaršič (Kranj), Dragoslav Perić (Kranj). Četrti sodnik: Aleš Skok (Ptujska Gora). Delegat: Otmar Komel (Renče).

Kapetana

DOMŽALE MARIBOR
41 Vidmar Nejc 33 Handanović Jasmin
2 Skubic Nejc 4 Šuler Marko
4 Vetrih Amedej 5 Filipović Željko
5 Zec Darko 9 Tavares Marcos Morales
6 Horić Kenan 14 Mendy Jean-Philippe
8 Juninho 22 Vršič Dare
17 Podlogar Matej 24 Kabha Marwan
23 Horvat Lucas Mario 26 Rajčevič Aleksander
24 Trajkovski Dejan 28 Viler Mitja
37 Majer Žan 30 Stojanović Petar
87 Morel Benjamin 39 Bohar Damjan


1 Milić Dejan 1 Cotman Aljaž
10 Vuk Slobodan 3 Janža Erik
20 Šišić Aladin 8 Sallalich Sintayehu
27 Dobrovoljc Gaber 11 Zahovič Luka
77 Alvir Marko 13 Gigli Abel
90 Husmani Zeni 20 Bajde Gregor
92 Kous Žiga 70 Mertelj Aleš

Strelci: 0:1 Tavares 23'
Menjave:
Domžale: Vetrih - Alvir 61', Juninho - Šišić 67', Podlogar - Vuk 76'
Maribor: Rajčević - Gigli 69', Tavares - Zahović 74', Bohar - Mertelj 84'
Rumeni kartoni: Horić 33', Zec 36', Mertelj 88', Šuler 90+2', Vuk 90+2', Stojanović 94'
Rdeči kartoni: /

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni bilo Rudija Požega Vancaša. Pred tekmo je nagrado za najboljšega igralca sezone 2014/2015 po izboru igralcev NK Domžale prejel Benjamin Morel. Ta je v glasovanju za en glas premagal vratarja Nejca Vidmarja.

90+6. minuta: Glavni sodnik Nejc Kajtazović je označil konec tekme.

90+4. minuta: Rumeni karton je prejel Stojanović.

Slobodan Vuk

90+2. minuta: Zaradi medsebojnega obračunavanja sta rumena kartona prejela Šuler in Slobodan Vuk. Po podaji Skubica s kota je Horić z glavo streljal mimo gola.

90+1. minuta: Četrti sodnik Aleš Skok je označil štiri minute dodatka tekme.

90. minuta: Trajkovski je na levi strani na kratko podal do Vuka, ki je s 25 metrov močno sprožil, a je meril mimo desne vratnice.

89. minuta: Skubic je priboril prosti strel na desni strani polovice Maribora. Po podaji kapetana Domžal je s pestjo odbil Handanović.

Dejan Trajkovski

88. minuta: Rumeni karton je prejel Mertelj.

84. minuta: V ekipi Maribora je Boharja zamenjal Mertelj.

83. minuta: Skubic je priboril kot z desne strani. Po podaji kapetana Domžal je odbil Stojanović. V nadaljevanju akcije je nov predložek poslal Skubic, a je bil zanesljiv vratar Handanović.

80. minuta: Šišić je priboril prosti strel na desni strani polovice Maribora. Po podaji Morela je do strela na prvi vratnici prišel Zec, a je izbil Šuler.

79. minuta: Skubic je z desne strani poslal nevaren predložek na drugo vratnico. Pred Alvirjem je v zadnjem trenutku z glavo odbil Stojanović. V nadaljevanju akcije je z levega roba kazenskega prostora poizkušal Vuk, ki je meril mimo desne vratnice.

Nejc Skubic

76. minuta: Domžalčani so prišli do novega zaključnega strela. S 25 metrov je nevarno sprožil Morel, a je bil Handanović na golovi črti zanesljiv.

76. minuta: V ekipi Domžal je Mateja Podlogarja zamenjal Slobodan Vuk.

74. minuta: V ekipi Maribora je poškodovanega Tavaresa zamenjal Zahović.

73. minuta: Horvat je priboril kot z desne strani. Po podaji Trajkovskega je odbil Gigli. V nadaljevanju akcije je do strela prišel Morel, a je bil zanesljiv vratar Handanović.

70. minuta: Alvir je izgubil žogo na sredini igrišča. Po podaji Tavaresa je sam proti vratom krenil Kabha, ki je dolgo časa okleval s strelom. Na koncu je vratar Vidmar z izjemno obrambo žogo odbil v kot. Po podaji Vršiča je na prvi vratnici uspešno odbil Skubic.

Nejc Vidmar

69. minuta: V ekipi Maribora je poškodovanega Rajčevića zamenjal Gigli.

67. minuta: V ekipi Domžal je Juninha zamenjal Aladin Šišić.

66. minuta: Trajkovski je poslal nevaren predložek z leve strani. Pred Podlogarjem je v kot odbil Šuler. Po uigrani akciji je do strela prišel Juninho, a je zadel Rajčevića, ki je obležal na tleh in se poškodoval.

64. minuta: Morel je žogo odlično nastavil Juninhu, ki je sprožil s prve. Žoga se je od branilcev odbila do Skubica, ki je bil v prepovedanem položaju.

63. minuta: Mendy je s samostojno akcijo prišel do zaključnega strela z 20 metrov. Vratar Vidmar z obrambo ni imel težjega dela.

Marko Alvir

61. minuta: V ekipi Domžal je Amedeja Vetriha zamenjal Marko Alvir.

59. minuta: Domžalčani so izpeljali lepo akcijo na levi strani. Trajkovski je ob avt liniji podaljšal do Juninha, ki je z odlično podajo zaposlil Podlogarja. Slednjemu je tik pred strelom malce ponagajal Rajčević, z obrambo pa se je izkazal tudi vratar Handanović.

52. minuta: Juninho in Majer sta odigrala dvojno podajo na levi strani polovice Maribora. Z roba kazenskega prostora je močno sprožil Majer, a je meril previsoko.

50. minuta: Mendy je priboril kot z desne strani. Po podaji Vršiča je žoga preletela vse nogometaše pred vrati Domžal.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

Žan Majer

45+2. minuta: Glavni sodnik Nejc Kajtazović je označil konec prvega polčasa.

45+1. minuta: Četrti sodnik Aleš Skok je označil minuto dodatka.

43. minuta: Domžalčani so po lepi akciji Juninha, Skubica in Majerja prišli do kota. Po podaji Skubica so se gostje ubranili.

41. minuta: Morel je bil na polovici Maribora dolgo časa pri žogi. Na kratko je podal do Horvata, ki je s 25 metrov streljal previsoko.

37. minuta: Prosti strel s 30 metrov je izvajal Vršič, ki je meril visoko čez domača vrata.

Lucas Mario Horvat

36. minuta: Zaradi prekrška nad Vršičem je rumeni karton prejel Darko Zec.

33. minuta: Zaradi prekrška nad Vilerjem je rumeni karton prejel Kenan Horić.

0:1 Tavares; 23. minuta:
Mendy je uspešno zadržal žogo na polovici Domžal. Domači so na kratko odbili do Tavaresa, ki je z 20 metrov natančno meril v spodnji levi kot domačih vrat.

12. minuta: Vršič je izvajal prosti strel 30 metrov od vrat Domžal. Poizkušal je z neposrednim strelom proti vratom, a je Vidmar z odlično obrambo žogo odbil v kot. Po podaji Vilerja so se domači ubranili.

11. minuta: Domžalčani so nemudoma odgovorili. Skubic je prodrl po desni strani. Podal je v sredino do Morela, ki je z 20 metrov močno sprožil, a je bil vratar Handanović zanesljiv .

Nejc Vidmar

11. minuta: Viler je na levi strani polovice Domžal našel Boharja. Ta je podal na vrh kazenskega prostora, kjer je s prve streljal Vršič. Meril je previsoko.

6. minuta: Mariborčani so napadali po levi strani. Bohar je ob avt liniji našel Vilerja, ki je poslal nizek predložek na prvo vratnico. Tam je dvakrat streljal Vršič, a je izjemno posredoval vratar Vidmar.

5. minuta: Zec ni najbolje razčistil na svoji polovici. Do žoge je prišel Bohar, ki je z dobrih 20 metrov močno sprožil. Vratar Vidmar je žogo uspešno odbil.

2. minuta: Morel je priboril prosti strel na desni strani polovice Maribora. Po podaji Trajkovskega je pred vrati žogo pred Zecem odbil Handanović. Žoga je prišla nazaj do Trajkovskega, ki je s 25 metrov meril s prve, a je streljal za las premočno.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Maribora.

Domžale-Maribor

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

Pokrovitelj tekme:
Kamp BOHINJ

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB