FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Igralec tekme #3: Nejc Skubic

Kapetan Nejc Skubic je bil eden najvidnejših posameznikov obračuna v Kopru in soigralci so ga z veliko večino glasov razglasili za igralca tekme. V prvem polčasu je bočni branilec najprej poskrbel za zaključno podajo pri prvem golu svoje ekipe, ki ga je dosegel Žan Majer. Vsega nekaj minut pozneje pa je še sam poslal žogo v mrežo nasprotnika in se veselil svojega prvega ligaškega gola po več kot šestih letih in pol. Svoj premierni gol v državnem prvenstvu je namreč dosegel 22. novembra 2008 v dresu Interblocka na tekmi proti Mariboru. Prav slednji bo v soboto ob 20:15 naslednji tekmec Domžal.

Nejc Skubic

Kaj vam pomeni priznanje za igralca tekme?
To priznanje mi veliko pomeni, saj so me izbrali soigralci. Kljub vsemu je najbolj pomembna zmaga, za katero smo vsi enako zaslužni.

Kako bi ocenili predstavo vašega moštva v Kopru, kjer ste vodili s 3:0, na koncu pa celo trepetali za vse tri točke?
Šestdeset minut smo igrali zelo dobro. Pokazali smo veliko mero kombinatorike in vse se je odvijalo po naših željah. Kopru smo vsilili naš slog igre. Zadnjih trideset minut pa smo padli v črno luknjo, kar se nam v prihodnje ne sme ponoviti. Po prvem golu Kopra smo se potegnili nazaj, kar se ne bi smelo zgoditi, saj smo imeli igralca več in bi morali stopiti na žogo. Bogatejši smo za novo izkušnjo. Podobno, a veliko bolj negativno, smo doživeli že v minuli sezoni v Novem mestu, ko smo po vodstvu z 2:0 izgubili z 2:3. V Kopru smo pri izidu 3:0 že mislili, da smo zmagali, a se je še enkrat več pokazalo, da je nogomet igra, ki se igra devetdeset minut in dodatek. Vse do zadnjega sodnikovega piska je potrebno ostati zbran. To je bila šola za prihodnost in verjamem, da bo pozitivno vplivala na nas.

Nejc SKubic

Začetek nove sezone je izjemno zahteven. Po evropskih tekmah še peklenski razpored v domačem prvenstvu, v katerem po Kopru sledita obračuna proti Mariboru doma in Olimpiji v gosteh...
Zaradi takšnih tekem trdo delamo in treniramo. Takšne tekme igramo z užitkom. S težkimi tekmami napreduje tako ekipa kot tudi posamezniki v njej. Z vsemi nasprotniki je potrebno igrati, nam pa je pač žreb namenil tri zelo močne ekipe že na začetku prvenstva. Prvo oviro smo preskočili in sedaj smo že popolnoma osredotočeni na Maribor. V tekmo gremo z vsemi razpoložljivimi močmi. Cilj je osvojiti vse tri točke.

Koper se vam je zoperstavil z dodobra spremenjeno enajsterico. Ali je morda celo pozitivno, da v uvodnih dveh krogih igrate z ekipama, ki imata obveznosti v Evropi?
Koper me je kar nekoliko presenetil, saj nisem pričakoval tako številčnih sprememb v prvi enajsterici. Takšna je bila pač njihova odločitev, sami smo se veliko bolj obremenjevali s svojo igro, ki smo jo v večjem delu tekme tudi pokazali. Tekma s Koprom je za nami in najpomembneje je, da smo vzeli vse tri točke. To se na koncu šteje, igra pa bo šla hitro v pozabo. Pred nami je tekma z Mariborom, ki ga čaka pomemben obračun v Kazahstanu. Kljub temu je Maribor za slovenske razmere specifična ekipa, saj ima 20 dokaj enakovrednih igralcev. Če se odločijo za menjave v prvi ekipi, se to na kakovosti njihove igre prav veliko ne pozna. Koper nima tako širokega kadra in moramo priznati, da se je to v nedeljo tudi videlo. Evropske obveznosti v boju z Mariborom ne moremo označiti za prednost. Osredotočeni smo le na svojo igro in tekmecu bomo poizkušali vsiliti svoj slog nogometa. Nasprotnika poznamo zelo dobro in želimo ga premagati.

Nejc Skubic

V minuli sezoni ste bili proti Mariboru izjemno uspešni. Obe domači tekmi, na katerih ste dosegli zmago z 2:0 in remi 0:0, sta bili odigrani v pravem nogometnem vzdušju. Kaj pričakujete v soboto?
Upam, da nas bodo navijači podprli v velikem številu, tako kot lani. Igralcem je veliko lepše in lažje igrati pred polno tribuno kot pred sto gledalci. Na igrišču dobimo dodatni zagon, navijači iz nas iztisnejo vsaj deset odstotkov več. Upam na polno tribuno, saj so navijači lahko jeziček na tehtnici. Vse prav lepo vabim, da nas v soboto in tudi v nadaljevanju sezone podprejo na domžalskem stadionu. Poleg tega je Maribor evropska ekipa in igralci smo proti njemu še nekoliko bolj motivirani. Prepričan sem, da se bo na igrišču to tudi videlo.

Kako ste zadovoljni s trenutno formo ekipe?
Težko bi rekel, da smo v uvodnih šestdesetih minutah tekme proti Kopru pokazali najboljšo možno formo. V nogometu vseskozi napreduješ in nikoli ne smeš biti povsem zadovoljen s prikazanim. Vedno moraš stremeti k boljšemu. Napredovati moraš iz treninga v trening, iz tekme v tekmo. Ne morem reči, da smo dosegli maksimum. Odkar je Luka Elsner na mestu trenerja, gradimo na posesti žoge in iz meseca v mesec smo boljši. Upam, da bomo tudi v prihodnje napredovali v igri. V prvi vrsti moramo biti disciplinirani v obrambi, da se nam ne bodo ponavljali prejeti zadetki iz Kopra. Krasi nas dejstvo, da ne prejemamo veliko golov in na tem moramo graditi. Ko imamo v obrambi vse urejeno, nam tudi v napadu steče. Naša mentaliteta je sestavljena iz trdne obrambe in tekmovalnosti, napredovati pa moramo pri posesti žoge.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB