FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Podlogar: Imamo visoke cilje

Nogometaši Domžal so z zmago proti Luki Koper odlično začeli novo sezono v Prvi ligi Telekom Slovenije. Varovanci Luke Elsnerja so v prvi uri igre pokazali pravi obraz, zadnjih trideset minut pa bodo poizkušali čim prej pozabiti. Kljub vsemu so tri točke vknjižene in že se je začela priprava na nadaljevanje prvenstva. V soboto ob 20:15 jih v 2. kolu čaka nov derbi in premiera pred domačimi navijači, saj ob Kamniško Bistrico prihaja prvak Maribor.

Matej Podlogar

Napadalec Matej Podlogar je tekmo na Bonifiki začel v udarni enajsterici in na igrišču preživel vseh devetdeset minut: ''V prvem polčasu smo pokazali veliko mere kombinatorike, hkrati pa smo bili tudi učinkoviti, kar nam v zadnjem obdobju ni ravno uspevalo. Prvi polčas je bil odličen in na njem gradimo našo formo za nadaljevanje prvenstva. Drugi polčas pa bomo analizirali in potem čim hitreje pozabili,'' je dogajanje v Kopru ocenil 24-letni Ljubljančan.

Veselje

Domžalčani so po tretjem golu, ki ga je v 53. minuti dosegel Juninho, popustili in domačinom dovolili, da so se z goloma v 64. in 66. minuti vrnili v igro: ''V drugem polčasu se je zgodilo točno tisto, kar smo se med odmorom dogovorili, da se ne sme zgoditi. Prejeli smo dva hitra gola in vrnili domačine v igro. V nadaljevanju smo se znova organizirali in se dokaj dobro postavili na igrišču. Nismo bili panični, čeprav so si domači priigrali še eno priložnost. Sreča je bila takrat na naši strani, po drugi strani pa je tudi res, da so Koprčani zadeli po prvi pravi priložnosti, ki je bila za nameček še plod naše napake pri izbijanju. Na koncu tekme se vse poravna in popolnoma zasluženo smo osvojili tri točke. Najpomembneje je, da smo prvenstvo začeli z zmago. Z mislimi smo sedaj že na tekmi z Mariborom, v kateri bomo poizkušali podvojiti svoj izkupiček,'' je še dodal 184 centimetrov visoki napadalec.

Matej Podlogar

Zmaga s 3:2 je Domžalčanom prinesla drugo mesto na lestvici, na kateri je zaradi boljše razlike med danimi in prejetimi goli pred njimi le ljubljanska Olimpija. Tri točke sta v 1. kolu Prve lige Telekom Slovenije osvojila še Krka in novinec Krško: ''Zaradi te zmage nam v prihodnje ne bo nič lažje. Nujno smo potrebovali tri točke in na koncu smo jih tudi dosegli. Imamo visoke cilje, zato nas zmaga proti Kopru ne sme uspavati. Spomnimo se lanskega začetka prvenstva in kaj nam je prinesel. Naše smernice so iste kot v minuli sezoni,'' poudarja Podlogar, ki je v Domžalskem dresu odigral 17 tekem in dosegel 6 golov.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB