FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Olimpija Ljubljana - Domžale 0:2 (foto)

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE 2015/2016, 3. kolo
sobota, 01.08.2015 ob 20:15
ŠRC Stožice Ljubljana, 2.000 gledalcev
Strelca: 0:1 Trajkovski 16', 0:2 Mance 85'

Sodniki:
Matej Jug (Tolmin), Matej Žunić (Kranj), Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec). Dodatna pomočnika: Rade Obrenović (Ljubljana), Davor Drečnik (Hrastnik). Četrti sodnik: Rafael Ajdovec (Kranj). Delegat: Iztok Gustinčič (Portorož).

Veselje

OLIMPIJA LJUBLJANA
DOMŽALE
1 Šeliga Aleksander 41 Vidmar Nejc
6 Zajc Miha 2 Skubic Nejc
7 Kronaveter Rok 4 Vetrih Amedej
8 Matić Darijan 5 Zec Darko
10 Šporar Andraž 6 Horić Kenan
17 Fink Matic 17 Podlogar Matej
19 Krefl Aljaž 20 Šišić Aladin
23 Kapun Nik 24 Trajkovski Dejan
24 Bajrić Kenan 27 Gaber Dobrovoljc
32 Mitrovič Nemanja 37 Majer Žan
55 Henty Ezekiel Isoken 87 Morel Benjamin


13 Vodišek Rok 1 Milić Dejan
4 Kelhar Dejan 8 Juninho
15 Vukćević Marko 21 Grvala Ernest
16 Alves Coelho Da Silva 23 Horvat Lucas Mario
25 Golubar Josip 90 Husmani Zeni
33 Djermanović Dejan 92 Kous Žiga
92 Mimoun Martin Michel 95 Mance Antonio

Strelci: 0:1 Trajkovski 16', 0:2 Mance 85'
Menjave:
Olimpija Ljubljana: Zajc - Mimoun 64', Henty - Golubar 70', Šporar - Djermanović 90+1'
Domžale: Zec - Husmani 35', Šišić - Horvat 58', Podlogar - Mance 79'
Rumeni kartoni: Kronaveter 16', Fink 27', Fink 30', Šporar 30', Šišić 35', Kronaveter 60', Husmani 71'
Rdeča kartona: Fink 30', Kronaveter 60'

V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni Rudija Požega Vancaša. Kapetan Nejc Skubic bo odigral svojo 100. prvenstveno tekmo v rumenem dresu. Prvič je na klopi novinec Antonio Mance, ki je pogodbo z Domžalami podpisal v petek.
90+4. minuta: Glavni sodnik Matej Jug je označil konec tekme in Domžalčani so prišli do druge zmage v sezoni ter se prebili na drugo mesto prvenstvene lestvice.

90+2. minuta: Mimoun je izvajal kot z leve strani. Na prvi vratnici je uspešno odbil Skubic.

90+1. minuta: V ekipi Olimpije je Šporarja zamenjal Djermanović.

Antonio Mance

89. minuta: Domžalčani so znova poizkušali s strelom proti vratom Olimpije. Tokrat je s 25 metrov močno sprožil Vetrih. Vratar Šeliga je z nekaj težavami žogo zadržal v svojih rokah.

0:2 Mance; 85. minuta:
Domžalčani so izpeljali lepo akcijo po desni strani. Horvat je v ogenj poslal Skubica, ki je z odlično podajo po tleh pred vrati našel osamljenega Manceja. Ta je s sedmih metrov z močnim strelom po tleh žogo pospravil v mrežo. Gol ob debiju v prvi slovenski ligi.

82. minuta: Lepo akcijo sta na levi strani izpeljal Majer in Trajkovski. Slednji je podal do Morela, ki je z 11 metrov poizkušal z volejem, a je meril mimo desne vratnice.

81. minuta: Majer je v kazenskem prostoru Olimpije našel Vetriha, ki je podal pred vrata. Žoge ni najbolje zadel Mance.

Benjamin Morel

79. minuta: V ekipi Domžal je Mateja Podlogarja zamenjal Antonio Mance. 19-letni hrvaški napadalec je danes odigral prvo uradno tekmo v rumenem dresu.

72. minuta: Skubic je priboril kot z desne strani. Po podaji Trajkovskega je na prvi vratnici do strela z glavo prišel Dobrovoljc. Domače je rešila vratnica.

71. minuta: Zaradi prekrška nad Matićem je rumeni karton prejel Zeni Husmani.

70. minuta: V ekipi Olimpije je Hentyja zamenjal Golubar.

Zeni Husmani

69. minuta: Trajkovski je uspešno prodiral po levi strani. V sredini je našel Horvata, ki je s 25 metrov močno meril v spodnji desni kot. Vratar Šeliga se je izkazal z odlično obrambo.

67. minuta: Morel je na polovici Olimpije našel osamljenega Majerja. Ta je s 23 metrov močno sprožil, a meril za las mimo desne vratnice.

64. minuta: V ekipi Olimpije je Zajca zamenjal Mimoun.

Rdeči karton Kronaveter/Olimpija; 60. minuta:
Zaradi namernega udarca s komolcem v obraz Zenija Husmanija je drugi rumeni karton na tekmi prejel Rok Kronaveter, ki je moral predčasno pod prho.

Rdeči

58. minuta: V ekipi Domžal je Aladina Šišića zamenjal Mario Lucas Horvat.

56. minuta: Olimpija je prišla do prostega strela na levem robu kazenskega prostora Domžal. Kronaveter je meril previsoko.

54. minuta: Po dolgi podaji na polovico Olimpije je Podlogar z glavo žogo spravil do Šišića. Ta je s 25 metrov močno sprožil, a je bil Šeliga zanesljiv.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Olimpije.

Matej Podlogar

45+4. minuta: Glavni sodnik Matej Jug je označil konec prvega polčasa.

45+2. minuta: Matić je z lepo globinsko podajo zaposlil Hentyja, ki je sam krenil proti Vidmarju. S 13 metrov je meril mimo leve vratnice.

45+1. minuta: Trajkovski je priboril kot z desne strani. Četrti sodnik Rafael Ajdovec je označil tri minute dodatka prvega polčasa. Po podaji Trajkovskega je odbil Šeliga. Trajkovski je vnovič podal pred vrata, kjer je z glavo streljal Vetrih, a je bil Šeliga na mestu.

43. minuta: Pred klopjo Olimpije sta z glavama trčila Trajkovski in Zajc. Zaradi preglasnega protestiranja je moral klop Olimpije zapustiti trener Olimpije Marijan Pušnik.

Amedej Vetrih

41. minuta: Trajkovski je odbil v kot z desne strani. Po podaji Kronavetra je na prvi vratnici odbil Skubic.

38. minuta: Prosti strel s 30 metrov je izvajal Kronaveter. Meril je previsoko.

35. minuta: Zaradi prekrška na sredini igrišča je rumeni karton prejel Aladin Šišić.

35. minuta: Zaradi močnega udarca v levo nogo v dvoboju s Finkom Darko Zec ni mogel nadaljevati z igro. Zamenjal ga je Zeni Husmani.

Darko Zec

32. minuta: Šporar je pobegnil po desni strani. Poslal je predložek na prvo vratnico, kjer je Henty z glavo streljal za las previsoko.

Rdeči karton Fink/Olimpija; 30. minuta:
Zaradi ostrega prekrška nad Darkom Zecem je drugi rumeni karton prejel Matic Fink, ki je moral predčasno pod prho. Zaradi ugovarjanja je rumeni karton prejel Šporar.

28. minuta: Skubic je izvajal prosti strel na levi strani polovice Olimpije. Poslal je odličen nizek predložek na prvo vratnico, kjer je sam pred vratarja Šeligo prišel Majer. S petih metrov je meril previsoko.

27. minuta: Zaradi prekrška nad Benjaminom Morelom je rumeni karton prejel Fink.

Žan Majer

24. minuta: Vetrih je v zadnjem trenutku blokiral strel Finka in žogo poslal v kot. Po podaji s kota so se gostje ubranili.

18. minuta: Majer je z leve strani, s tako imenovano rabono, poslal predložek v kazenski prostor Olimpije. Domači so odbili do Zeca, ki je z 20 metrov meril previsoko.

0:1 Trajkovski; 16. minuta:
Domžalčani so izvajali prosti strel na desni strani polovice Olimpije. Vetrih je z natančno podajo našel Skubica, ki je prodrl v kazenski prostor. Žogo je zavrnil proti Majerju, ki je strel zgrešil. Iz ozadja je prišel Trajkovski, ki je z desnico s 16 metrov mojstrsko zadel spodnji desni kot domačih vrat.

11. minuta: Skubic je v zadnjem trenutku odbil v nov kot za Olimpijo. Po podaji Kronavetra je na prvi vratnici z glavo odbil Zec.

Dejan Trajkovski

9. minuta: Henty je priboril kot z leve strani. Po podaji Kronavetra je Vidmar z roko odbil v kot z desne strani. Po vnovični podaji Kronavetra je na prvi vratnici z glavo streljal Henty. Žoga je zletela za las mimo desne vratnice.

3. minuta: Prvič so proti vratom nasprotnika sprožili tudi gostje. S 25 metrov je poizkušal Šišić, ki je meril mimo leve vratnice.

2. minuta: Fink je z desne strani poslal predložek na vrh kazenskega prostora, kjer je Šporar žogo namestil Zajcu. Ta je streljal s prve, a je meril mimo leve vratnice, domači pa so prišli do kota. Domžalčani so se po podaji s kota ubranili.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

01082015 Olimpija-Domzale

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB