FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Elsner: Rešitve, ne izgovori

Nogometaše Domžal v soboto ob 17:00 čaka ena najpomembnejših tekem v letošnji sezoni. Za uresničitev zastavljenega cilja, uvrstitev v kvalifikacije za evropsko ligo, potrebujejo zmago na 4. občinskem derbiju proti Radomljam. S tem bi pred zadnjim kolom ohranili najmanj štiri točke prednosti pred ljubljansko Olimpijo, ki bo rumene gostila čez dober teden dni. Navijači obeh klubov se bodo lahko za občinski derbi ogrevali že tri ure pred tekmo, v posebnem navijaškem parku, ki bo na pokritem drsališču.

Luka Elsner

Domžalčani imajo na voljo še dve zaključni žogici, a se trener Luka Elsner zaveda, da prve ne smejo zapraviti, saj bi bil popravni izpit na Stožicah veliko bolj zahteven: ''Celotna sezona je odvisna od sobotne tekme. Privilegij je, da smo v položaju, v katerem na domačem igrišču odločamo o svoji usodi. Zavedati se moramo svoje odgovornosti, hkrati pa moramo pokazati veliko mero želje, da ta cilj uresničimo. Tekma bo zahtevna, tako kot je bila vsaka doslej. Morda bo ta še nekoliko bolj, ker je v igri zaključna žogica. Nekaj smo jih v letošnji sezoni že zapravili in verjamem, da smo iz tega potegnili pravo lekcijo in je tokrat ne bomo izpustili iz rok,'' opozarja 32-letni strateg, ki se z razpletom sredinega finala pokala ni obremenjeval.

Radomlje - Domžale

Če bi pokalno lovoriko osvojili Celjani, bi se Domžalčani že uvrstili v kvalifikacije za evropsko ligo. Zaradi zmagoslavja Koprčanov pa četrto mesto v prvenstvu ne prinaša tako želene Evrope, zato morajo rumeni v zadnjih dveh kolih najmanj ubraniti tretje mesto na lestvici: ''Tako je tudi pošteno. Že pred začetkom sezone sem fantom dejal, da bomo morali povsem sami priti do cilja in da na tej poti ne bomo deležni pomoči. Sami si moramo ustvariti tisto, kar si želimo. Čisto vsak trenutek v sezoni je bil takšen, da smo morali narediti svoje delo in se ne ozirati na pomoč ostalih. Prav, pošteno in športno je, da s svojim delom pridemo do cilja,'' poudarja domžalska legenda, ki od svojih varovancev pričakuje predvsem zrelost: ''Fantom sem predstavil nekaj nedavnim primerov, kako klubi, ki so že izpadli, povzročajo težave tistim, ki imajo tekmovalne ambicije. V nobenem primeru ne bomo te tekme vzeli z levo roko, saj si tega enostavno ne smemo dovoliti. Nobena ekipa nima takšne kvalitete, da bi lahko stvari delala z levo roko. Po tekmi v Mariboru, smo že v slačilnici jasno povedali, da je sobotna tekma izjemnega pomena in celotna priprava v tem tednu je bila temu primerna. Na igrišče moramo priti visoko motivirani. Prvotno delo trenerjev ni motiviranje igralcev, ampak jim predstavimo dejstva, na podlagi katerih morajo biti motivirani. Vse ostalo je odvisno od njih. Izbrali bomo tiste igralce, ki v tem trenutku kažejo največ želje.''

Domžalčani so se z Radomljani v letošnji sezoni pomerili že trikrat in vselej slavili brez prejetega gola: ''Nasprotnik ne bo igral navadne tekme, ampak občinski derbi. Radomlje so v Celju do zadnjih minut držale izid 2:2. Kljub temu, da imajo malo točk, so še marsikateri drugi ekipi v ligi povzročile ogromno težav. Na več tekmah je bila slika povsem drugačna kot jo kaže lestvica. Nasprotnika jemljemo skrajno resno. Kljub temu je tekma za nas preveč pomembna, da bi lahko nasprotnik predstavljal večji faktor na poti do uspeha,'' dodaja Elsner, ki mu, ob odsotnosti kaznovanih Matica Črnica in Kenan Horića, sive lase povzroča tudi slaba vremenska napoved. Ta v noči na soboto prinaša veliko količino padavin in vse kaže na to, da bo tudi četrti derbi občine Domžale zaznamovalo razmočeno igrišče: ''Vreme je za nas zagotovo negativen faktor, saj bo po vsej verjetnosti na igrišču precej vode. Je pa tako, ali najdeš rešitev za težavo ali pa iščeš izgovore. Jaz vselej razmišljam le o rešitvah in ne glede na ovire, ki se pojavljajo, moramo svoj posel opraviti uspešno. Iskanje izgovorov zame ne obstaja,'' je odločno zaključil domžalski strateg.


4. občinski derbi, ki se bo na stadionu v Športnem parku Domžale začel v soboto, 23. maja ob 17:00, bo vodila sodniška trojka Davor Drečnik (Hrastnik), Manuel Vidali (Gračišče) in Dejan Patarić (Izola). Delo Četrtega sodnika bo opravljal Roberto Ponis (Koper). Ob Črnicu in Horiću, ki sta kaznovana, strokovno vodstvo dvakratnih državnih prvakov ne bo moglo računati niti na poškodovane Dejana Milića, Veljka Simića in Mateja Eterovića.

Navijaški park

Navijači obeh klubov ne pozabite v Športni park priti že ob 14:00, ko vas na pokritem drsališču čaka Navijaški park, v katerem si boste lahko prislužili brezplačne vstopnice in še številne druge nagrade. Na svoj račun pa bodo prišli tudi otroci, ki jih bodo s pomočjo napihljivega gradu, nogometnega poligona in še številnih drugih aktivnosti zabavali animatorji Zavoda G-rega!

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB