FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Vidmar: V Maribor po novo presenečenje

Do konca sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije so ostale le še tri tekme in pred Domžalčani so trije derbiji. V zadnjih dveh kolih sosedska proti Radomljam in Olimpiji, v soboto ob 20:05 pa derbi vrha lestvice v Mariboru. Pričakovati je poln Ljudski vrt, saj lahko ob ugodnem razpletu domačini tudi teoretično potrdijo nov naslov državnega prvaka.

Nejc Vidmar

''Če si v glavi stoodstotno osredotočen na svoje delo, je v takšnem vzdušju lažje igrati. Sam izjemno uživam, ko so tribune polne in se že veselim tekme,'' pred gostovanjem v štajerski prestolnici pravi vratar Nejc Vidmar. Tako Mariborčani kot Domžalčani bodo z zanimanjem spremljali drugi derbi kola, v katerem se bosta že ob 16:00 v Ljubljani pomerila četrta Olimpija in drugo Celje: ''Rezultat iz Ljubljane ne bi smel imeti vpliva na tekmo v Mariboru. V Ljudskem vrtu želimo nadgraditi igro, ki smo jo prikazali proti Kopru. V Mariboru smo v letošnji sezoni že zmagali in zakaj ne bi presenetili še enkrat. Pričakujem motiviranega tekmeca, ki si zagotovo želi prekiniti slab niz rezultatov proti nam. V Ljudskem vrtu ni nikoli lahko igrati in čaka nas pravi izziv,'' se zaveda 26-letni čuvaj mreže, ki v letošnji sezoni proti aktualnim prvakom še ni prejel gola. Domžalčani so v jesenskem delu dvakrat zmagali (2:0 in 1:0), spomladi pa je medsebojni obračun ob Kamniški Bistrici končal brez golov.

Vidmar je v letošnji sezoni dosegel že dva rekorda prve slovenske nogometne lige. V jesenskem delu je bil nepremagan kar 1002 minuti, po zadnji tekmi s Koprom pa je še 20. v sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno. V celotni zgodovini najmočnejše slovenske lige je to v dresu Maribora uspelo le Mladenu Dabanoviću v sezoni 1991/1992 (40 tekem v sezoni). Na tem področju je za dvakratnimi prvaki zares izjemno tekmovalno leto:

Tekme brez prejetega gola

''Prvo leto pod vodstvom novega strokovnega vodstva smo izkoristili za spoznavanje. Igralci smo dojeli sistem dela, mentaliteto in posledično so rezultati v letošnjem letu zelo dobri. Jeseni smo se na igrišču odlično ujeli, spomladi pa nam je na tem področju malce zmanjkalo. Pozimi smo izgubili nekaj pomembnih igralcev, novi pa seveda potrebujejo čas, da se popolnoma spoznajo z delovanjem ekipe. Upam, da smo sedaj na tem področju že na jesenski ravni. Preostale tri tekme bomo poizkušali odigrati po najboljših močeh. Pomembno je le, da se uvrstimo v Evropo, četudi na vseh treh tekmah prejmem gol. Če bomo uspeli zadržati mrežo nedotaknjeno, bo pot do cilja lažja, a v prvi vrsti šteje le Evropa,''
ostaja skromen Ljubljančan, ki velik pomen daje tudi dobrodelnosti. V četrtek je skupaj z Žanom Majerjem, Lucasom Mariom Horvatom in trenerjem Luko Elsnerjem obiskal Osnovno šolo Zadobrova: ''Bilo je super. Vselej se rad udeležim takšnih obiskov. Uživam v igranju z otroki in upam, da bo v prihodnje še več takšnih dogodkov. Najbolj pomembna je zabava, hkrati pa se otroci spoznajo z nogometom in vidijo, da smo tudi poklicni igralci nogometa le ljudje. Užitek se je na tak način družiti z otroki.''

Nejc Vidmar

Odlične predstave v dresu Domžal so Vidmarju prinesle vpoklic v člansko reprezentanco Slovenije, v tem tednu pa je bil izbran še v najboljšo enajsterico sezone po izboru vseh igralcev Prve lige Telekom Slovenije: ''To je eno največjih priznanj, saj prihaja iz vrst nasprotnikov. Če si v njihovih očeh najboljši, je to res velika čast. Gre za nagrado v pravem pomenu besede in hvala vsem, ki so glasovali zame. Upam, da bom še naprej branil na tako visoki ravni, kar pa mi seveda tudi letos ne bi uspevalo brez pomoči soigralcev. Ta nagrada je v enaki meri njihova kot moja. Zahvale gredo celotni ekipi in strokovnemu vodstvu,'' pravi domžalski Superman, ki mu v idealni enajsterici slovenske lige družbo dela soigralec Uroš Korun: ''Izjemno sem vesel uvrstitve v idealno enajsterico, ki jo izbirajo tekmeci. To mi zelo veliko pomeni, hkrati pa predstavlja obvezo za naprej. Ob tem moram poudariti, da je to nagrada za celotno ekipo, vključno s strokovnim vodstvom. Za nami je zelo dobra sezona in upam, da jo bomo tudi uspešno zaključili,'' je ob izboru dejal 27-letni branilec, ki je za Domžale odigral točno 100 prvenstvenih tekem.

Uroš Korun

Tekmo med Mariborom in Domžalami, ki se bo na stadionu Ljudski vrt v Mariboru začela v soboto ob 20:05, bo vodila sodniška trojka Dragoslav Perić (Kranj), Robert Vukan (Apače) in Janez Lunežnik (Zgornja Ložnica). Dodatna pomočnika za vrati bosta Andrej Žnidaršič (Kranj) in Marko Podgoršek (Duplje), delo četrtega sodnika pa bo opravljal Goran Mikača (Višnja Gora). V ekipi Domžal bodo manjkali Dejan Milić, Mate Eterović in Veljko Simić, ki okrevajo po poškodbi.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič in SPINS
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB