FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Nerazumljivo in nedopustno

Nogometaši Domžal so imeli v 30. kolu Prve lige Telekom Slovenije lepo priložnost, da se utrdijo na pozicijah, ki vodijo v evropske pokale. Z zmago bi se od četrtega mesta oddaljili za sedem točk, a je bil to račun brez krčmarja. Zavrč se je še enkrat več izkazal za izjemno neugodnega tekmeca za varovance Luke Elsnerja, ki so pred Haložani klonili še tretjič v letošnji sezoni.

Luka Elsner

Okoli 400 gledalcev je v Športnem parku v Domžalah lahko uživalo v izjemno živahni in razburljivi tekmi. Ta je ponudila visok ritem, številne priložnosti in kar pet golov. Obračun drugo in petouvrščene ekipe pa je bil veliko bolj stresen za trenerja Luko Elsnerja, ki je imel ogromno pripomb na predstavo svojih varovancev. Še posebej na prikazano v prvem polčasu, po katerem so dvakratni državni prvaki zaostajali z 1:3: ''Tokrat sem videl neko povsem novo zgodbo svoje ekipe. Prvi polčas je bil odigran popolnoma neprofesionalno. Začeli smo kot ekipa, ki v prvenstvu nima več tekmovalnih ambicij in ne kot ekipa, ki se bori za Evropo. Bili smo popolnoma neorganizirani, nedisciplinirani in v dvobojih nezainteresirani. Vsak je delal nekaj po svoje in zato smo tudi prejeli tri gole. To je z mojega stališča nedopustno,'' po tekmi jeze ni skrival 32-letni strateg, ki je prvo zamenjavo storil že v 40. minuti, drugo med polčasom, zadnjo pa že v 67. minuti.


Slednja je obrodila sadove, saj je Matej Podlogar le šest minut pozneje, ko so imeli domači že igralca več na igrišču, izključen je bil Sanin Maminović, dosegel drugi gol svoje ekipe na tekmi. Domžalčani so vse sile usmerili v napad, a so bili znova neučinkoviti in tekma se je končala z zmago Zavrčanov s 3:2. Kot zanimivost povejmo, da so Domžalčani v letošnji sezoni le dvakrat dobili več kot dva gola eni na tekmi. Obakrat je ta dosežek uspel Zavrču, ki je prvo tekmo ob Kamniški Bistrici dobil z izidom 3:1: ''Lahko bi iskali izgovore za poraz, ampak odgovor je popolnoma preprost. Nisem izbral prave začetne enajsterice in igralcem nisem prenesel pravih navodil. Se pa znova sprašujem, kako se lahko ponovi zgodba s prve tekme polfinala pokala v Kopru. Kako lahko igralci na igrišče pridejo tako nemotivirani? Tega z osnovnega športnega vidika enostavno ne razumem,'' se je po tekmi čudil domžalski strateg.

Matej Podlogar

Po osmem porazu v sezoni so Domžalčani nazadovali na tretje mesto prvenstvene lestvice, kjer za vodilnim Mariborom zaostajajo devet, za drugim Celjem pa dve točki. Na drugi strani so pred četrto Olimpijo uspeli zadržati štiri točke prednosti: ''Že celotno sezono smo odvisni sami od sebe, ampak bliža se trenutek, ko ne bomo več. Če sedaj ne zmoremo osvajati točk, ko odločamo sami o sebi, se sprašujem, kako jih bomo šele potem, ko bomo odvisni od drugih. Trenutno še ni nič izgubljenega in poskrbeti moramo, da tako tudi ostane,'' luč na koncu tunela vidi Elsner, ki je na svoji 60. prvenstveni tekmi v trenerski karieri doživel 17. poraz. Domžalčani bodo naslednjo tekmo odigrali že v soboto, ko bo v Športnem parku gostoval velenjski Rudar.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB