FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Potrebujemo celoten kader

Nogometaši Domžal so se v 33. kolu Prve lige Telekom Slovenije vrnili na zmagovalne tirnice. Po bolečem porazu v Novem mestu in sobotni preložitvi tekme so vse do torka ostali osredotočeni in odločeni ohraniti štiri točke prednosti v boju za evropska mesta. Varovanci Luke Elsnerja so vprašanje zmagovalca razrešili že v prvem polčasu, ko so v mrežo koprskega vratarja Vasje Simčiča pospravili kar tri žoge, Nejc Vidmar pa je bil večino tekme brez dela in je še 20. v letošnji sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno.

Veselje

Že v šesti minute je udarila naveza Nejc Skubic – Matej Podlogar, ki se je podpisala še pod četrti gol na zadnjih petih tekmah. Hitro vodstvo je v ekipo Domžal vneslo potrebno sproščenost in v 19. minuti je na semaforju že pisalo 2:0. Po prodoru Žana Majerja je z razdalje mojstrsko v zgornji levi kot meril Brazilec Juninho, ki je dosegel svoj drugi prvenstveni gol po povratku ob Kamniško Bistrico. Izjemnemu prvemu polčasu rumenih je v 37. minuti piko na i postavil prerojeni Matej Podlogar, ki je dosegel še svoj peti gol na zadnjih petih tekmah: ''Naša edina možnost danes je bila, da odigramo tekmo točno tako kot smo jo. Vesel sem, da smo že v prvem polčasu delo opravili dobro. Vse od želje, reakcije po izgubljeni žogi, kvalitetne kombinatorike do odlične realizacije je bilo na visoki ravni. Ko je tako, smo zelo nevarna ekipa. Upam, da smo se na preteklih tekmah nekaj naučili in da smo sedaj močnejši. Na zadnjih treh tekmah bo štela vsaka točka in vsak trenutek na tekmi. Če bomo pokazali stabilnost kot danes, potem verjamem, da bomo končali na mestu, ki si ga želimo,'' je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen trener Luka Elsner.


Domžalčani so v drugem polčasu nekoliko stopili s plina in brez večjih težav ohranili tri gole prednosti, ki so jim prinesli zelo pomembne tri točke v boju za tretje mesto, ki zanesljivo prinaša evropske tekme v prihodnji sezoni: ''Nekateri igralci so našli svojo pravo formo. Vrnitev Šišića je bila zelo pomembna, saj nam je pomagala do nekaterih doseženih golov. Podlogar pa predstavlja popolnoma novo okrepitev, ki trenutno prinaša ogromen doprinos k ekipi. Ker je bil skozi celotno sezono velik profesionalec, je sedaj za potrpežljivost nagrajen. Ekipi ogromno pomaga, hkrati pa je tudi pri meni vzbudil dvom, če sem v preteklosti vedno ravnal pravilno. Takšni igralci so na koncu vselej uspešni, zato se s preteklostjo ne gre obremenjevati. Gledamo v prihodnost, v kateri potrebujemo vsakega igralca. Danes so zaigrali nekateri novi obrazi, ki jih v Novem mestu nismo videli, a je igra vseeno dobro tekla. V zaključku sezone potrebujemo celoten kader v dobri formi. Dosegli smo trenutek, ko smo v igri nekoliko bolj samozavestni in to je zelo pozitivno za zadnje tri tekme,'' je prepričan 32-letni strateg, ki je pred novo težko nalogo. Kako zaustaviti nihanja, ki so za dvakratne prvake značilna v spomladanskem delu sezone: ''Trenerji moramo z določenimi prijemi v pripravi na tekmo prekiniti nihanja iz tekme v tekmo. Pred nami je izjemno težka naloga in morda je v tem trenutku ravno to pravi izziv za nas. Želimo občutiti določeno stabilnost in končati neprestano padanje in pobiranje s tal. Vse bomo naredili, da se iz storjenih napak nekaj naučimo in jih ne ponavljamo.''

Nejc Skubic

Rumeni se v soboto zvečer odpravljajo v Ljudski vrt, kjer se Mariborčani pripravljajo na slavje 13. naslova državnega prvaka. Vijoličasti bodo novo zvezdico teoretično potrdili že v primeru poraza ali remija Celja, ki v soboto popoldan gostuje pri ljubljanski Olimpiji: ''V Ljudski vrt ne gremo na zabavo. Naredili bomo vse, da uresničimo načrte in se približamo svojemu končnemu cilju. Zavedamo se, da je nasprotnik močan in v izjemni formi, toda na podlagi naših letošnjih dvobojev, ni razloga, da bi se ga bali. Pokazati bomo morali veliko kvalitete in poguma, da bomo brez strahu zaigrali proti njemu,'' je zaključil Ljubljančan.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB