FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Na težave opozarjamo še celo desetletje

Problematika z odvodnjavanjem igrišča v Športnem parku v Domžalah je v soboto, ko je bila predvidena tekma med Domžalami in Luko Koper, ponovno dosegla enega vrhuncev, ki jih v letošnji sezoni ni malo. Zaradi močnega naliva pred tekmo so morali odgovorni sprejeti najmanj priljubljeno odločitev in tekmo odpovedati ter jo prestaviti na poznejši termin.

Mišo Vračan

Zaradi kratke, a obenem intenzivne nevihte, je bilo igrišče v pol ure popolnoma poplavljeno in kot takšno, kljub hvalevrednim naporom vzdrževalcev, ki so s traktorjem vseskozi spravljali vodo z igrišča, neprimerno za izvedbo tekme. To se je zgodilo prvič v letošnji sezoni, a je potrebno opozoriti, da je bilo zelo veliko tekem, tako NK Domžale kot NK Kalcer Radomlje, odigranih v težkih, skorajda neregularnih pogojih. Razlog za to je dejstvo, da naše igrišče, kot skorajda edino v slovenski prvi ligi, nima urejenega ustreznega sistema odvodnjavanja, ki je nujno za igranje poklicnega nogometa na najvišji ravni. Na to težavo v klubu opozarjamo že celotno desetletje, vse od zgodovinske tekme s Sttutgartom, še posebej prepričljivi pa smo želeli biti pred letošnjo sezono, ko je postalo jasno, da bo igrišče veliko bolj obremenjeno kot prejšnja leta, saj na njem nastopata dve prvoligaški ekipi iz naše občine. To je prineslo večje stroške vzdrževanja, ki je seveda mnogo bolj intenzivno, saj je potrebno izvesti dvakrat več tekem kot v lanski sezoni. V NK Domžale smo Zavodu za šport in rekreacijo Domžale večkrat izrazili pripravljenost, da del gradbenih del izvedemo v lastni režiji, udarniško s pomočjo svojih sponzorjev, saj imamo v klubu že dlje časa pripravljen projekt potrebne sanacije. Žal so naše pobude naletele na gluha ušesa, čeprav smo po številnih težavah v jesenskem delu letošnje sezone, na problematiko odgovorne ponovno opozarjali.


Nujnost omenjene vzdrževalne investicije je tako znana že leta. Izvede jo lahko samo Zavod za šport in rekreacijo Domžale, ki z igriščem in ostalimi prostori upravlja, financira pa le Občina Domžale iz proračunskih sredstev. Ne NK Domžale ne NK Kalcer Radomlje na to ne moreta vplivati. Kljub temu, da so bila sredstva že zagotovljena v proračunu za leto 2016, so bila v drugem branju umaknjena iz kasneje sprejetega proračuna. Upamo in želimo si, da bodo po današnji odpovedi odgovorni na Zavodu in Občini le uvideli nujnost te vzdrževalne investicije ter jo čim prej tudi kvalitetno izvedli. Ker je termin, ko so dela zaradi izjemne zasedenosti stadiona sploh možna kratek in obenem prav tako že zelo blizu, se bojimo da potrebnih del v letošnjem letu ne bo mogoče izpeljati in bomo morali zdržati vsaj do naslednjega poletja, ko bi se vendarle lahko nekaj premaknilo.

Voda

Žalosti nas, ker je slabo igrišče že prevečkrat vplivalo na kvaliteto nogometa, rezultat, v soboto pa tudi na že tako izjemno zgoščen razpored v zaključku prvenstva. Poleg tega takšne odpovedi negativno vplivajo na ugled NK Domžale, ki s kakovostnim delom in rezultatsko uspešnostjo velja za enega najbolje organiziranih v Sloveniji, na tem področju pa, čeprav ne po svoji krivdi, močno zaostaja za ostalimi.

NK Domžale
Foto: Grega Krmavnar
Video: Sedo Rošić

Domzale - Koper

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB