FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Tekma Domžale - Koper bo v torek ob 18:00

Tekma 33. kola Prve lige Telekom Slovenije je bila zaradi močnega naliva, ki je povsem poplavil zelenico v Športnem parku v Domžalah, odpovedana. Kot iz škafa je začelo liti pol ure pred predvidenim začetkom tekme. Sodniška četverica, ki ji je poveljeval Davor Drečnik iz Hrastnika, je stanje na igrišču prvič preverila ob 18:00 in ugotovila, da pogoji za igro niso primerni.

Dež

Ker je v tistem trenutku prenehalo deževati, se je glavni sodnik odločil, da stanje znova preveri 15 minut pozneje. Medtem je ob Kamniški Bistrici, kjer so se vzdrževalci na vso moč trudili spraviti vodo z igrišča, znova začelo močno deževati in ob 18:21 je padla odločitev, da se tekma prestavi: ''V takšnih razmerah smo odigrali tekmo proti Stuttgartu. Gre za popolnoma neregularne pogoje za igranje nogometa,'' se je z odločitvijo sodnikov strinjal domači trener Luka Elsner.

Sodnik

V domžalskem klubu so želeli tekmo odigrati v ponedeljek, saj je zaradi atletskega tekmovanja stadion v nedeljo zaseden. Po pogovoru s predstavniki Kopra je prišlo do dogovora, da bo tekma odigrana v torek, 12. maja ob 18:00. Termin je potrdilo tudi vodstvo tekmovanja: ''Prestavitev tekme spremeni marsikaj. Napetost, ki jo ustvarjamo pred tekmo, se je sprostila in do torka jo je potrebno ponovno vzpostaviti. Poleg tega smo dobili dva dodatna dneva za pripravo, ki nam zagotovo ne bosta škodovala. Iz tega zornega kota negativnega vpliva ni,'' pojasnjuje 32-letni strateg, ki smo ga povprašali, če lahko v torek pričakujemo enako udarno enajsterico: ''Vse skupaj se začne znova in v dveh dneh lahko pride tudi do sprememb. Seveda jih prav veliko ni za pričakovati, saj je bil načrt za tekmo postavljen in ne vidim razloga, zakaj bi ga morali do torka bistveno spreminjati. Lahko pa se zgodi, da se med tem časom pojavijo nove ideje,'' ostaja skrivnosten Elsner.

Stadion

Njegova ekipa bo morda v torek zaigrala pod nekoliko večjim pritiskom, saj je četrta Olimpija z 2:1 premagala Gorico in se dvakratnim državnim prvakom s tekmo več približala na vsega točko zaostanka: ''Pritisk smo si ustvarili sami. Imeli smo nekaj zaključnih žog, ki jih nismo izkoristili in seveda ni bilo za pričakovati, da bodo ostali v nedogled delali napake. Zdaj moramo biti močni pod pritiskom. Smo v položaju, ko si dejansko rešujemo kožo. Večkrat smo že pokazali, da na robu ne pademo čezenj, ampak se obdržimo. V torek bomo to znova dokazali,'' je odločno zaključil Elsner.

Domžale - Koper

Tekmo med Domžalami in Luko Koper, ki se bo v Športnem parku v Domžalah začela v torek, 12. maja ob 18:00, bo vodila sodniška trojka Davor Drečnik (Hrastnik), Dejan Povšnar (Zagorje ob Savi) in Aleš Skok (Kidričevo). Delo četrtega sodnika bo opravljal Iztok Gornjak (Braslovče). Trener Luka Elsner ne bo mogel računati na Dejana Milića, Veljka Simića in Mateja Eterovića, ki okrevajo po poškodbi. Pravice nastopa nimata Uroš Korun in Darko Zec, ki sta v Novem mestu prejela sedma rumena kartona v sezoni.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB