FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Črnic: ''Naredil sem korak naprej"

22-letni Matic Črnic je svoj debi v Prvi slovenski nogometni ligi doživel v 35. kolu sezone 2008/2009, ko je bil star vsega 17 let. Do danes je na najvišji ravni odigral 69 tekem in dosegel šest golov. Z Mariborčani je v šestih sezonah osvojil kar 12 lovorik, odigral pa je tudi zelo pomembno vlogo na evropskih tekmah. Naslednje tri leta in pol bo svojo kariero nadaljeval ob Kamniški Bistrici.

Matic Črnic

Medtem ko je Črnic ob prvi in drugi uvrstitvi Maribora v skupinski del Evropske lige vknjižil le po en nastop, je bil v tretji sezoni skupinskega dela drugorazrednega evropskega tekmovanja standardni član udarne enajsterice. Odigral je pet tekem in dosegel tudi zelo pomemben gol ob zmagi s 3:1 proti nizozemskemu moštvu Zulte Varegem. Po sezoni 2013/2014, v kateri je v prvenstvu na 21 tekmah dosegel tri gole, se je vodstvo mariborskega kluba odločilo, da na Črnica ne bo več resno računalo: ''Maribor je v Sloveniji največji klub in marsikdo bo rekel, da je prestop v Domžale korak nazaj. S tem se ne strinjam, saj je v mojem primeru ravno nasprotno. Gledati moram na svojo kariero, zato je to zame korak naprej. Želim si le znova uživati v nogometu,'' je ob podpisu pogodbe dejal 174 centimetrov visoki krilni napadalec.

Matic Črnic

Nekdanji mladi reprezentant Slovenije je v jesenskem delu sezone igral za drugo moštvo državnih prvakov, ki nastopa v tretji ligi sever. Na 11 tekmah je dosegel sedem golov in bil med najboljšimi posamezniki v ekipi: ''Pol leta sem čakal na novo priložnost in vesel sem, da se vračam na najvišjo raven slovenskega nogometa. Zgodba z Mariborom se ni razpletla najbolje, ampak to je sedaj na srečo že za menoj. Gledam le v prihodnost in Domžale so mi ponudile najboljše pogoje. Klub je odlično organiziran, ekipa je zelo dobra in prepričan sem, da bomo skupaj zelo uspešni,'' optimistično v prihodnost zre Mariborčan, ki ima v dresu dvakratnih državnih prvakov smele načrte: ''Na prvem mestu je vedno ekipa in osnovni cilj je, da zmaguje in napreduje. Če bodo rezultati moštva dobri, bodo tudi moji osebni cilji doseženi. Veseli me, da je konkurenca v ekipi močna, saj je to prvi pogoj, da igralec napreduje.''

Matic Črnic

Pri privajanju na novo okolje Črnic ne bo imel težav, saj ob Dejanu Trajkovskemu, s katerim skupaj igrata že celotno kariero, nekaj igralcev pozna tudi iz časov, ko je bil član mlade slovenske reprezentance: ''Prepričan sem, da me bo ekipa zelo dobro sprejela in pri privajanju ne pričakujem nobenih težav. Prvič v karieri odhajam iz Maribora, vendar me to ne skrbi. Nisem človek, ki bi ga dajalo domotožje, poleg tega je Maribor blizu,'' je za konec še dodal novi nogometaš jesenskih prvakov, s katerimi je podpisal tri in pol letno pogodbo. Medtem ko bo Dejan Trajkovski tudi v Domžalah obdržal številko 24, bo Črnic na hrbtu nosil številko 11.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Grega Krmavnar in Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB