FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Jorrin John podpisal pogodbo

Jorrin John je četrta okrepitev Nogometnega kluba Domžale v letošnjem zimskem prestopnem roku. V Angliji rojeni reprezentant Antigue in Barbude je z jesenskimi prvaki podpisal polletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. Krilni zvezni igralec se je izkazal na prijateljski tekmi proti ljubljanski Iliriji, na kateri je dosegel tretji gol in podal za četrtega.

Jorrin John

John se je nogometa naučil pri Aston Villi in Leicestru, kjer je bil že pri 16 letih na klopi članske ekipe, ki je nastopala v Championshipu, drugem rangu angleškega nogometa. V najstniških letih je bil tudi član vseh mlajših reprezentanc Anglije. Leta 2011 se je preselil na Tajsko, kjer je bil v dveh sezonah član treh klubov, Muangthong United, Suphanburi in Nonthaburi: ''Prihod v Domžale je zame korak naprej, saj sem se po igranju na Tajskem vrnil v Anglijo. Ker sem prišel iz drugega konca sveta, ki je daleč od oči Evrope, je bilo težko najti primeren klub. Zadovoljiti sem se moral z igranjem v nižjih angleških ligah. Zamenjal sem agenta in ponudil mi je preizkušnjo v Domžalah,'' je svojo nogometno pot pojasnil 176 centimetrov visoki 24-letnik.

Jorrin John

Ob Kamniško Bistrico je prispel na začetku priprav in si z dobrim delom na treningih ter kvalitetno predstavo na tekmi z Ilirijo prislužil pogodbo do konca letošnje sezone. Poleti bo strokovno vodstvo ponovno ocenilo njegove sposobnosti in se odločilo, če mu ponudi dolgoročnejšo pogodbo: ''Zadovoljen sem s prikazanim na preizkušnji in da mi je uspelo skleniti pogodbo z Domžalami. Do poletja se moram izkazati, saj želim tukaj ostati dlje časa. Gre za dober klub, ki je vodilni v ligi in verjamem, da lahko pomagam ekipi do uresničitve visokih ambicij,'' optimistično v novo okolje prihaja reprezentant Antigue in Barbude, kjer si je garderobo delil z nekdanjim članom Domžal, Joshuo Parkerjem: ''Parker mi je razkril, da je liga zelo močna, tako da se zavedam, da me čaka težko delo. Čim prej se moram vključiti v ekipo in izkoristiti vsako ponujeno priložnost. Josh je pohvalil tudi organizacijo kluba, vzdušje v garderobi in strokovno vodstvo,'' je nasvete novega napadalca Crvene zvezde razkril John, ki je hitro spoznal, da besede Parkerja niso bile prazne: ''Okolje mi je zelo všeč. Gre za majhno mesto, ki je blizu Ljubljane. Življenje tukaj je precej umirjeno, ljudje v klubu so zelo prijazni in za vse je odlično poskrbljeno. Prepričan sem, da lahko tukaj vrnem svojo kariero na prave tirnice. Od prvega dne sem se počutil dobrodošlega. Ko sem prišel v garderobo, so se mi vsi lepo predstavili in na vsakem koraku mi pomagajo s potrebnimi informacijami. Tako igralci kot trenerji so zelo prijazni in veselim se že dela z njimi.''

Jorrin John

John je v prvi polovici sezone igral za Nuneaton Town, ki nastopa v Conference Premier, petem rangu angleškega nogometa. Za reprezentanco Antigue in Barbude pa je do sedaj zbral pet nastopov: ''Ne pričakujem, da bom v Domžalah nemudoma član prve enajsterice, saj sem prišel v vodilno moštvo lige. Z vsemi močmi se bom boril za mesto v ekipi in verjamem, da mi bo uspelo. Upam, da bom tudi statistično uspešen, torej, da bom dosegal gole in podaje,'' je svoj prvi intervju v Sloveniji zaključil simpatični krilni napadalec, ki ga v Domžalah čaka huda konkurenca za mesto v prvi ekipi. Ob tej priložnosti dodajmo še, da je na preizkušnjo ob Kamniško Bistrico prišel nekdanji češki reprezentant Jan Blažek, ki bo v Domžalah ostal najmanj do konca tedna.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič in Grega Krmavnar

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB