FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Elsner: Ekipa se razvija v pravo smer

Nogometaši Domžal so v torek odigrali prvo prijateljsko tekmo med pripravami na spomladanski del sezone. Dvakratni državni prvaki so na glavnem stadionu v Domžalah s 4:0 premagali Ilirijo 1911, drugouvrščeno ekipo tretje lige center. Trener Luka Elsner je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen. Pohvalil je novinca, Dejana Trajkovskega in Matica Črnica, presenetila pa ga je tudi kakovost dveh nogometašev na preizkušnji.

Luka Elsner

Jesenski prvaki so v prvem polčasu zaigrali v tako rekoč najmočnejši postavitvi. Od igralcev, ki so v prvem delu sezone nosili največje breme, so manjkali le poškodovana Zeni Husmani in Benjamin Morel ter Erik Janža in Joshua Parker, ki sta zamenjala klubske barve. Priložnosti za dokazovanje ni dobil niti Mate Eterović, ki bo v rumenem dresu predvidoma debitiral na sobotni tekmi proti kranjski Zarici. Vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije je celoten prvi polčas nadziralo potek tekme in si priigralo številne priložnosti. Žal je uspelo izkoristiti le eno in sicer že v 15. minuti, ko je žogo v mrežo poslal Nemanja Maksimović: ''Učinkovitost v prvem polčasu ni bila na primerni ravni, saj smo si ustvarili ogromno lepih priložnosti. Veliko je bilo dobrih stvari. Izpeljali smo okoli deset uigranih akcij, ki niso uspele slučajno. S tem delom sem zadovoljen, po drugi strani pa moramo biti učinkovitejši, ne glede na to, da smo šele na začetku priprav. Akcije je potrebno zaključevati z goli, saj si s tem krepimo samozavest. Vesel sem, da se nazori spoštujejo in da je organizacija na igrišču na primerni ravni,'' je prvi polčas ocenil trener Luka Elsner in dodal: ''Obstaja želja po igranju pravega nogometa in ekipa se razvija v želeno smer. Po drugi strani pa se zavedamo, da je bila to šele prva tekma in da je pred nami še ogromno dela. Kmalu bodo nasproti stali čvrstejši in kvalitetnejši nasprotniki, tako da bo na igrišču za razmišljanje veliko manj časa.''

Nemanja Maksimović in Matic Črnic

V prvem polčasu sta zaigrala tudi novinca Dejan Trajkovski in Matic Črnic, ki sta skupaj nadzirala levo stran domžalske postavitve: ''Če bo tako tudi v prihodnje, bomo še videli. V igri se zelo dobro razumeta in tudi za njiju je privajanje na novo okolje na takšen način lažje. Že na prvi tekmi sta pokazala, da sta okrepitvi v pravem pomenu besede. Narediti morata še nekaj korakov, da se vklopita v naš koncept, vendar njun čas adaptacije bo zelo kratek oziroma ga sploh ne bosta potrebovala. Gre za šolana igralca, ki sta šla skozi kvaliteten proces treniranja. S tako inteligentnimi igralci, ki razumejo vsako malenkost v taktični postavitvi, je veliko lažje delati,'' je Štajerca v rumenem dresu pohvalil 32-letni strateg, ki je zadovoljen tudi s prikazanim v drugem polčasu, ko je na igrišče pritekla povsem spremenjena enajsterica.  

Jorrin John in Luka Pejović

Zaigrali so tudi trije nogometaši, ki so ob Kamniški Bistrici na preizkušnji. Anglež Jorrin John, ki je dosegel tretji gol Domžal na tekmi, in Ciprčan Emilios Panayiotou sta zasedli mesti v zvezni liniji, Luka Pejović pa je zaigral na mestu levega bočnega branilca: ''V neznanih obrazih smo videli kvalitetne nogometaše, kar nas je nekoliko presenetilo. Jorrin John je zagotovo eden tistih, ki je pustil zelo dober vtis. Njegova smola je, da v zvezni liniji vlada huda konkurenca. V sredo moramo sprejeti odločitev, saj se mu preizkušnja izteka. Na levem bočnem položaju smo iskali številko dve, vendar nas Luka Pejović ni prepričal. Emilios pa je v Slovenijo priletel šele v ponedeljek, a je kljub temu na včerajšnji tekmi dokazal, da se zelo udobno počuti z žogo v nogah. Vsekakor je pokazal dovolj, da je vzbudil našo pozornost, zato ga bomo še naprej zadržali na preizkušnji,'' je morebitne novince Domžal ocenil Elsner, ki bo svoje varovance znova preizkusil v soboto ob 14:00, ko bo ob Kamniški Bistrici gostovala kranjska Zarica.

Emilios Panayiotou

Domžalčani so medtem našli še zadnjega nasprotnika na pripravah v Antalyji, tako da so sedaj znane vse prijateljske tekme do začetka spomladanskega dela sezone:
torek, 20.01.2015, Športni park Domžale: Domžale – Ilirija 1911 4:0
sobota, 24.01.2015, Športni park Domžale: Domžale – Zarica Kranj ob 14:00
sobota, 31.01.2015, Igrišče v Umagu: Domžale – Istra 1961 (Hrv)
četrtek, 05.02.2015, Antalyja: Domžale – Slavia Praga (Češ)
petek, 06.02.2015, Antalyja: Domžale – Černo More Varna
nedelja, 08.02.2015, Antalyja: Domžale – Târgu Mureš (Rom)
sreda, 11.02.2015, Antalyja: Domžale - Lokomotiv Sofia
nedelja, 15.02.2015, Športni park Domžale: Domžale – Kapfenberger SV (Aut)

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB