FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Triglav Kranj - Domžale 0:1

PRVA LIGA NZS 2012/2013
nedelja, 12.08.2012, 5. kolo
Športni center Kranj, 400 gledalcev

Strelec: 0:1 Požeg Vancaš 42'

Sodniki: Bojan Mertik (Odranci), Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec), Boris Ploj (Miklavž na Dravskem polju), Želimirko Pavlović (Krško). Delegat: Janko Kodarin (Koper).

Nejc Skubic

TRIGLAV KRANJ DOMŽALE
28 Pelko Žan 41 Vidmar Nejc
3 Šturm Klemen 2 Skubic Nejc
4 Zolič Edvin  5 Zec Darko
5 Roškar Marko 9 Vuk Goran
8 Jelar Anže  13 Knezović Ivan
9 Đurković Enis 28 Šimunović Mato
11 Dolžan Rok 29 Balkovec Jure
15 Poplatnik Matej 37 Majer Žan
17 Kongnyuy Dinnyuy 77 Požeg Vancaš Rudi
23 Pokorn Jalen 90 Husmani Zeni
24 Stojnić Petar 92 Kous Žiga


1 Curanović Darjan 39 Zabret Gregor
7 Sever Matic 10 Vuk Slobodan
14 Đurić Bojan 11 Osmanaj Liridon
22 Topič Aleksander 17 Kovjenić Marko
25 Šujica Blaž 21 Balokog Nack Michel
26 Šušteršič Martin 24 Rems Tadej
29 Peternel Matej 27 Dobrovoljc Gaber

Strelec: 0:1 Požeg Vancaš 42'
Menjave:
Triglav Kranj: Kongnyuy - Sever 52', Jelar - Šujica 73', Poplatnik - Peternel 83'
Domžale: Kous - Dobrovoljc 65', Požeg Vancaš - Osmanaj 69', Balkovec - Rems 74'
Rumeni kartoni: Đurković 7', Zolić 34', Šturm 48', Knezović 54', Požeg Vancaš 67', Majer 86', Stojnić 90+1', Pokorn 90+2'
Rdeči kartoni: /


V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni bilo Darka Topića, Denisa Halilovića, Dejana Gerića, Saše Aleksandra Živca, Tobiasa Mencigarja in Izidorja Balažiča.

1. minuta: S sredine igrišča so tekmo začeli Domžalčani. Stevan Mojsilović je igralce na igrišču postavil v naslednji postavitvi, od desne proti levi: Vidmar; Kous, Knezović, Zec, Balkovec; Husmani, Skubic, Majer; Šimunović, Goran Vuk in Požeg Vancaš.

3. minuta: Domžalčani so nemudoma prevzeli pobudo na zelenici in igra se večinoma odvija na polovici domačih.

4. minuta: Husmani je bil pri žogi na desni strani polovice Triglava. Na robu kazenskega prostora je poslal predložek na drugo vratnico, kjer je bil sam Majer. Sprožil je po tleh, vratar Pelko pa je žogo odbil predse. Do nje je prišel Goran Vuk, ki je s petih metrov sprožil proti vratom, a je na golovi črti vodstvo Domžal preprečil Roškar.

7. minuta: Zaradi prekrška nad Skubicem je rumeni karton prejel Đurković.

8. minuta: Kous je na desni strani poizkušal poslati predložek v kazenski prostor, a so domači odbili v prvi kot na tekmi. Po izmenjavi podaj Vuka in Balkovca, je slednji izgubil žogo in domači so odbili v stranski avt.

11. minuta: Kranjčani so izvedli uigrano akcijo s prostega strela na polovici Domžal. Đurković je v kazenskem prostoru našel Šturma, ki je priboril prvi kot domačih na tekmi. Tudi Triglav je poizkušal z uigrano akcijo, a je žogo uspešno ukradel Požeg Vancaš.

13. minuta: Balkovec je izvajal prosti strel z desne strani. Poslal je nevaren predložek pred vrata, kjer sta bila v skoku Knezović in vratar Pelko, ki je bil na koncu uspešnejši.

17. minuta: Kongnyuy je s podajo za hrbet domžalske obrambe v ogenj poslal Đurkovića, ki je bil sam pred vratarjem Vidmarjem. Napadalec Triglava je predolgo okleval s strelom in Zec mu je pravočasno izbil žogo.

18. minuta: Đurković je ponovno pobegnil domžalskim branilcem. Prišel je do vrha kazenskega prostora, kjer je poizkušal Vidmarja premagati s strelom po tleh, a se je čuvaj domžalskih vrat izkazal z imenitno obrambo. Že v naslednjem napadu je v kazenskem prostoru Triglava prodiral Vuk, ki pa med številnimi branilci domačih ni prišel do zaključnega strela.

21. minuta: Balkovec je bil pri žogi na levi strani polovice Triglava. Poslal je imeniten predložek na drugo vratnico, kjer je iz neposredne bližine z glavo streljal Požeg Vancaš. Zadel je levo vratnico, žoga pa se je odbila do Šimunovića, ki je z glavo zadel še zunanji del mreže.

24. minuta: Požeg Vancaš je ponovno uspešno preigraval v kazenskem prostoru Triglava. Z levega roba je poslal predložek v sredino, kjer je iz enajstih metrov z voleja poizkušal Šimunović, ki je ob domačem branilcu sprožil mimo desne vratnice.

31. minuta: Kranjčani so prišli do avta na levi strani polovice Domžal. Do žoge je prišel Jelar, ki se je z levega roba kazenskega prostora odločil za strel. Meril je po sredini gola in vratar Vidmar ni imel večjih težav z obrambo.

32. minuta: Goran Vuk je prodiral po levi strani. Prišel je do kazenskega prostora Triglava, ko je žogo vrnil Majerju. Ta je poslal odličen predložek na drugo vratnico, kjer je do strela z glavo prišel Husmani. S sedmih metrov je meril ob levo vratnico, kjer je bil dobro postavljen vratar Pelko.

34. minuta: Zaradi prekrška nad Goranom Vukom je rumeni karton prejel Zolić. Balkovec je izvajal prosti strel z desne strani polovice Triglava. Poslal je nevaren predložek pred vrata, kjer je Knezović z glavo meril mimo desne vratnice domačih vrat.

0:1 Požeg Vancaš; 42. minuta: Požeg Vancaš je začel akcijo na desni strani. Podal je v kazenski prostor do Gorana Vuka, ki je poizkušal s preigravanjem. Žoga se je odbila do Požega Vancaša, ki je odlično preigral domače branilce in potem z 11 metrov žogo poslal mimo vratarja Pelka v spodnji desni kot domačih vrat.

43. minuta: Triglav je nemudoma po vodstvu Domžal prišel do priložnosti za izenačenje. Šturm je streljal z leve strani kazenskega prostora. Zadel je zunanji del mreže.

45+1. minuta: Četrti sodnik Želimirko Pavlović je označil minuto dodatka prvega polčasa.

45+2. minuta: Glavni sodnik Bojan Mertik je označil konec prvega polčasa. Domžalčani z golom Rudija Požega Vancaša zasluženo vodijo z 1:0.

46. minuta: S sredine igrišča so drugi polčas začeli igralci Triglava.

48. minuta: Kous je priboril prosti strel na desni strani polovice Triglava. Balkovec je poslal odličen predložek pred vrata, kjer je bil povsem neoviran Zec. Z glavo je spremenil smer žogi, a se je z odlično obrambo izkazal vratar Pelko, ki je odbil v kot. Po podaji s kota je do strela prišel Knezović, vendar je žoga zletela precej mimo vrat.

48. minuta: Zaradi prekrška nad Kousem je rumeni karton prejel Šturm.

51. minuta: Pokorn je z visoko podajo v kazenskem prostoru iskal Poplatnika. Iz vrat je stekel Vidmar, ki je žogo pokril pred igralcem Triglava.

52. minuta: V ekipi Triglava je Kongnyuya zamenjal Sever.

54. minuta: Zaradi prekrška nad Poplatnikom je rumeni karton prejel Knezović.

57. minuta: Skubic je ukradel žogo na polovici Triglava. Podal je do Gorana Vuka, ki je potegnil proti sredini. Na kratko je žogo namestil Husmaniju, ki je s 25 metrov streljal s prve. Zadel je Šturma in žoga je končala v kotu. Po podaji Balkovca pred vrata je uspešno odbil vratar Pelko.

64. minuta: Triglav je izvedel hiter protinapad. Na sredini igrišča je do žoge prišel Đurković, ki je prodrl vse do levega roba kazenskega prostora Domžal. Močno je sprožil v dolgi kot, a se je z odlično obrambo izkazal vratar Vidmar, ki je žogo odbil nazaj v igrišče.

65. minuta: V ekipi Domžal je nekoliko poškodovanega Žigo Kousa zamenjal Gaber Dobrovoljc.

67. minuta: Zaradi simuliranja v kazenskem prostoru Triglava je rumeni karton prejel Rudi Požeg Vancaš.

69. minuta: V ekipi Domžal je Rudija Požega Vancaša zamenjal Liridon Osmanaj.

71. minuta: Kranjčani so kombinirali na levi strani polovice Domžal. Poslali so predložek na drugo vratnico, kjer Balkovec ni najbolje posredoval. Do strela je prišel Dolžan, ki je meril kar precej mimo leve vratnice.

73. minuta: Knezović je 30 metrov od vrat Domžal storil prekršek nad Poplatnikom. V ekipi Triglava je Jelarja zamenjal Šujica. Prosti strel je izvajal Poplatnik, ki je zadel živi zid.

74. minuta: V ekipi Domžal je Jureta Balkovca zamenjal Tadej Rems.

81. minuta: Stojnić je potegnil v protinapad Triglava. 20 metrov od domžalskih vrat se je odločil za strel, a je uspešno blokiral Knezović. Vratar Vidmar je na koncu žogo le še pobral pred svojimi vrati.

83. minuta: V ekipi Triglava je Poplatnika zamenjal Peternel.

84. minuta: Domžalčani so krenili v hiter protinapad. Šimunović je podal na levo strani do Osmanaja, ki si je 25 metrov od vrat pripravil prostor za strel. Močno je meril, vendar je vratar Pelko žogo zanesljivo ujel.

86. minuta: Zaradi prekrška nad Severjem je rumeni karton prejel Majer.

88. minuta: Kranjčani so poslali žogo za hrbet domžalske obrambe. Iz vrat je šel vratar Vidmar, ki se je dobro postavil Šujici, ki na vrhu kazenskega prostora ni uspel priti mimo domžalskega vratarja. Žoga se je odbila v igrišče, sodnik pa je tekmo prekinil, ker sta Vidmar in Šujica obležala na tleh.

90+1. minuta: Četrti sodnik Želimirko Pavlović je pokazal še pet minut dodatka tekme. Rumeni karton je v ekipi Triglava prejel Stojnić.

90+2. minuta: Zaradi prekrška nad Skubicem je rumeni karton prejel Pokorn.

90+4. minuta: Skubic je ob robu igrišča storil prekršek nad Pokornom. Tako imenovani skrajšani kot je izvajal Đurković, ki je podal na prvo vratnico. Odbil je Dobrovoljc, do strela pa je prišel Zolić. Žoga se je od enega od gostujočih branilcev odbila v kot. Po kotu Triglava je z glavo streljal vratar domačih Pelko, Domžalčani pa so krenili v hiter protinapad. Potegnil je Vuk, ki je na levi zaposlil Osmanaja. Slednji je podal v sredino kazenskega prostora do Husmanija, ki je bil sam pred vratarjem Pelkom, ki se je že vrnil pred svoja vrata. Igralec Domžal je poizkušal s strelom, a je Pelko odbil. Husmani je nato žogo dvignil pred vrata, kjer je z glavo streljal Vuk, a so domačini uspeli znova odbiti z golove črte.

90+6. minuta: Po dobrih petih minutah podaljška je sodnik Bojan Mertik označil konec tekme.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB