FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Biti moramo tekmovalni

Člansko moštvo Nogometnega kluba Domžale je med reprezentančnim odmorom odigralo tri prijateljske tekme. Najpomembnejša je bila zadnja v avstrijskem Gradcu, kjer so si dvakratni državni prvaki z zmago proti Sturmu dodobra dvignili samozavest pred nadaljevanjem državnega prvenstva. Varovanci Luke Elsnerja bodo odigrali prvo tekmo 14. kola Prve lige Telekom Slovenije, saj že v petek ob 19. uri gostujejo v Zavrču.

Luka Elsner

Moštvi Domžal in graškega Sturma, ki ga vodi slovenski trener Darko Milanič, sta prikazali discipliniran nogomet, zato gledalci niso videli veliko priložnosti. Izenačen obračun šestouvrščenih ekip slovenskega in avstrijskega prvenstva je z evrogolom v 52. minuti odločil napadalec Goran Vuk. Domačini so le nekaj minut pozneje v ogenj poslali osem svežih nogometašev, ki so si pripravili nekaj priložnosti, a se vratar Izidor Balažič ni pustil premagati in skupaj z Nejcem Vidmarjem, ki je branil do 58. minute, sta ohranila mrežo nedotaknjeno.

Izidor Balažič

Prav to je bil eden pomembnejših ciljev tekme v Gradcu, saj so Domžalčani na prijateljskima obračunoma proti Dobu in Radomljam prejeli kar pet zadetkov. Trener Luka Elsner je pohvalil taktično disciplino vseh nogometašev, z mislimi pa se je že preusmeril na obračun v Zavrču, kjer jih čaka napeto ozračje, agresiven in kvaliteten nasprotnik ter nekoliko manjše igrišče, ki večini gostujočih ekip v kraju ob slovensko-hrvaški meji povzroča težave.  


Domžalčani so v Gradcu pogrešali mlade reprezentante Žana Majerja, Erika Janžo in Žigo Kousa, ki so se ob Kamniško Bistrico vrnili v torek pozno zvečer in nemudoma, pod vodstvom Jana Koširja, opravili kratek trening. Zaradi okrevanja po poškodbi so tekmo izpustili tudi Tadej Rems, Marko Kovjenić in Draško Božović. V Gradec pa ni odpotoval niti kapetan Darko Zec, ki je zbolel, a bo do petka skoraj zagotovo nared za igro.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB