FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Domžalčani ugnali graški Sturm

Nogometaši Domžal so se v torek odpravili v avstrijski Gradec, kjer so odigrali mednarodno prijateljsko tekmo z graškim Sturmom. Varovanci Luke Elsnerja so po trdem in izenačenem boju v vadbenem centru Messendorf slavili z 1:0.

Goran Vuk

Edini gol na tekmi je v 52. minuti dosegel napadalec Goran Vuk, ki je izkoristil odvzeto žogo Nemanje Maksimovića in neubranljivo zadel zgornji levi kot domačih vrat. Avstrijski prvoligaš, ki ga s klopi vodi slovenski trener Darko Milanič, je v nadaljevanju poizkušal priti do izenačenja, a je domžalska mreža, ki sta jo tokrat branila Nejc Vidmar in Izidor Balažič, ostala nedotaknjena.


MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA
torek, 15.10.2013 ob 16:30
Messendorf (Avstrija), 500 gledalcev

Strelec: 0:1 Vuk G. 52'

STURM GRAZ
DOMŽALE
19 Pliquett Benedikt 41 Vidmar Nejc
2 Ranftl Reinhard 2 Skubic Nejc
12 Dudić Milan 4 Ljubović Denis
13 Vujadinović Nikola 7 Požeg Vancaš Rudi
27 Klem Christian 16 Jelar Anže
15 Madl Michael 19 Maksimović Nemanja
10 Hadžić Anel 21 Parker Joshua Kevin Stanley
33 Wolf Patrick 27 Dobrovoljc Gaber
23 Berić Robert 25 Korun Uroš
28 Beichler Daniel 90 Husmani Zeni
30 Kröpfl Christoph 30 Silvestri Maxime


1 Gratzei Christian 12 Balažič Izidor
16 Sittsam Florian 9 Vuk Goran
22 Schmerböck Marc 10 Vuk Slobodan
35 Rosenberger Benjamin 11 Mijić Miloš
29 Hütter Philipp 18 Pihler Aleks
38 Gruber Andreas 29 Balkovec Jure
37 Fischer Andreas 77 Gabrić Drago
34 Schnaderbeck David 99 Banović Igor
39 Schmied Felix
25 Pfingstner Andreas

Strelec: 0:1 G. Vuk 52'
Menjave:
Sturm Graz: Pliquett - Gratzei 46', Kröpfl - Schmerböck 46', Ranfl - Hütter 58', Vujadinović - Sittsam 58', Klem - Rosenberger 58', Madl - Gruber 46', Hadžič - Fischer 58', Wolf - Schnaderbeck 58', Berić - Schmied 58', Beichler - Pfingstner 58'
Domžale: Korun - Balkovec 46', Skubic - Gabrić 46', Husmani - Banović 46', Jelar - Mijić 46', Požeg Vancaš - G. Vuk 46', Pihler - Maksimović 58', Vidmar - Balažič 58', Parker - S. Vuk 65'
Rumeni kartoni: /
Rdeči kartoni /


90+1. minuta: Glavni sodnik je označil konec tekme in Domžalčani so dosegli prestižno zmago proti avstrijskemu prvoligašu.

90. minuta: Domžalčani so izpeljali odličen protinapad. Slobodan Vuk je na desni našel Gabrića, ki je podaljšal do Silvestrija. Francoz je poslal močan predložek pred vrata, kjer pa je na drugi vratnici za las zamudil Goran Vuk.

89. minuta: Fischer je priboril kot z leve strani. Po podaji s kota je pred vrati z glavo odlično izbil Pihler.

79. minuta: Fischer je pobegnil po levi strani. Poslal je nizko podajo v kazenski prostor, kjer si je prostor za strel pripravil Schmerböck. Njegov poizkus s 14 metrov je z odlično obrambo zaustavil vratar Balažič.

78. minuta: Schmerböck je na desnem robu kazenskega prostora našel Gruberja. Slednji je poizkušal s strelom, a vratar Balažič ni imel težav z obrambo.

74. minuta: Sittsam je z globinsko podajo na levi strani kazenskega prostora našel Fischerja. Slednji je z 12 metrov močno meril v dolgi kot, a je bil nenatančen.

70. minuta: Gabrić je na desni strani priboril kot za Domžale. Po podaji Mijića je uspešno odbil Pfingstner.

67. minuta: Po nesporazumu z Balažičem, Balkovec ni uspešno izbil žoge izpred svojega kazenskega prostora. Z lob udarcem je poizkušal Fischer, a se je vratar Domžal pravočasno vrnil in žogo ujel.

65. minuta: V ekipi Domžal je Joshuo Parkerja zamenjal Slobodan Vuk.

58. minuta: Darko Milanič je zamenjal preostali del moštva, z izjemo branilca Dudića. V ekipi Domžal je Nemanjo Maksimovića zamenjal Aleks Pihler, vratarja Nejca Vidmarja pa Izidor Balažič.

55. minuta: Dudić je pred vrati Sturma nespretno odbil v kot. Po podaji Mijića je pred vrati do strela prišel Dobrovoljc. Z glavo je meril previsoko.

0:1 Goran Vuk; 52. minuta:
Maksimović je na polovici Sturma ukradel žogo Madlu. Do strela z 20 metrov je prišel Goran Vuk, ki je mojstrsko zadel zgornji levi kot domačih vrat. Evrogol napadalca Domžal.

48. minuta: Domžalčani so imeli prvo priložnost v drugem polčasu. Gabrić je sprožil s 25 metrov, njegov poizkus, nekoliko z desne, je v kot odbil vratar Gratzei.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Sturma.

45. minuta: Glavni sodnik je označil konec prvega polčasa.

44. minuta: Klem je priboril kot na levi strani. Po podaji Madla je Vujadinović z glavo nevarno streljal v desni kot gostujočih vrat. Žoga je zletela za las mimo vratnice.

37. minuta: Domžalčani so kombinirali na polovici Sturma. Žoga je prišla do Dobrovoljca, ki se je 35 metrov od domačih vrat odločil za močan strel. Branilec Domžal je meril previsoko.

33. minuta: Wolf je na desni strani priboril kot. Po podaji Madla je na prvi vratnici uspešno odbil Parker. V nadaljevanju akcije so domači poslali predložek na levo stran kazenskega prostora Domžal, kjer je v zadnjem trenutku v kot odbil Korun. Po podaji Madla je na prvi vratnici odbil Jelar, v nadaljevanju pa je strel domačih brez težav zaustavil vratar Vidmar.

30. minuta: Maksimović se je odlično znašel na levi strani polovice Sturma. Na vrhu kazenskega prostora je našel Jelarja, ki je močno sprožil v desni kot domačih vrat. Vratar Pliquett je žogo odbil v kot. Po podaji Požega Vancaša je bil pred vrati najvišji vratar Sturma.

25. minuta: Odlična akcija Domžal. Rudi Požeg Vancaš je prišel do žoge globoko na polovici Domžal. Z visoko podajo je našel Parkerja, ki je prodrl na polovico Sturma. Podal je na desno stran do osamljenega Silvestrija. Slednji je v idealnem trenutku podaljšal do Skubica, ki je z desnega roba kazenskega prostora močno podal pred vrata. V zadnjem trenutku je pred Parkerjem žogo odbil vratar Pliquett.

15. minuta: Berić je priboril kot za domače z desne strani. Po podaji Madla je pred vrati Domžal odbil Maksimović.

8. minuta: Sturm si je priigral dva zaporedna kota. Po podaji Madla z leve strani je pred vrati do strela z glavo prišel Berič. S petih metrov je meril previsoko.

6. minuta: Požeg Vancaš je priboril prvi kot na tekmi. Po podaji Silvestrija z leve strani je pred domačimi vrati uspešno odbil Vujadinović.

1. minuta: S sredine igrišča so tekmo začeli nogometaši Domžal, ki so zaigrali v naslednji postavitvi, od desne proti levi: Vidmar; Skubic, Korun, Ljubović, Dobrovoljc; Silvestri, Maksimović, Husmani, Požeg Vancaš; Jelar, Parker.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB