FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

NKD TV: Statistika potrjuje dvig forme

Nogometaši Domžal ostajajo na vrhu lestvice druge četrtine prvenstva. Na štirih tekmah so dosegli tri visoke zmage proti Celju, Triglavu in Krki ter domači remi 1:1 proti Gorici. Z desetimi osvojenimi točkami so se varovanci Luke Elsnerja močno približali ekipam v samem vrhu prvenstvene lestvice, saj za trenutno vodilno Luko Koper zaostajajo vsega pet točk.

Domžale - Krka 4:0

Dvakratni državni prvaki so pod taktirko novega strokovnega vodstva dodobra popravili tudi točkovni izkupiček na domačem igrišču, saj so po minimalnima porazoma proti drugemu Kopru in vodilnemu Mariboru, s 4:0 ugnali Celje in Krko ter remizirali 1:1 z Gorico. Navijači Domžal se tako ne veselijo le osvojenih točk, ampak tudi številnih doseženih golov v domačem Športnem parku. Domžalsko moštvo je na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah zabilo kar 12 golov, ki sta jih v veliki večini dosegla oba napadalca, Joshua Parker in Slobodan Vuk. Slednji je trenutno pri petih golih v sezoni in je s tem že izenačil lanski izkupiček, še gol več pa ima na svojem kontu reprezentant Antigve in Barbude , ki je na omenjenih štirih tekmah zabil kar pet golov.

Nejc Vidmar

Ne veseli pa le izjemna učinkovitost, ampak tudi čvrsta igra v fazi obramba. Domžalčani so na sedmih prvenstvenih tekmah pod vodstvom Luke Elsnerja prejeli vsega tri gole, nikdar več kot enega na tekmo, kar štirikrat pa so mrežo ohranili nedotaknjeno.  To so statistični podatki, ki kažejo kvaliteto in  odlično formo ekipe ter dobro delo strokovnega vodstva. 31-letni domžalski strateg je kljub odličnemu začetku na klopi domžalskega kluba prepričan, da ekipa zmore še veliko več. Opozoril pa je na še eno pomembno stvar, ki velikokrat ostane prezrta. Izpostavil je vrhunsko pripravljeno igrišče ob Kamniški Bistrici, ki je dodalo svoj delež, k uspešnim in učinkovitim predstavam njegovega moštva.


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 CRGP logo Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije Pevecvalinanov ProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodicaslani bmc ound   chio logo jpg RGB